2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Kormorán tavaszi hadjárata szenzációval
Harmincezer gratuláció Deák Bill Gyulának!
Kapcsolatok
Deák Bill Gyula
Kormorán
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Kormorán családi nap
[2008. június 14.
szombat délután-este]

"Együtt az úton“ a Kormoránnal

A Kormorán együttes a házigazdája annak a családi ünnepnek, melyre 2008. június 14-én délután és este, pontosan az ötödik alkalomal kerül sor a budapesti Testnevelési Egyetem Atlétikai Csarnokában és Egyetemi Parkjában. Az immáron hagyományosnak tekinthető Családi Nap mottója - „Együtt az úton“ – címében és koncepciójában egyaránt az összefogást, a családot és a szeretetet jelképezi.

Már kora délutántól különböző programok várják a látogatókat és a muzsika szerelmeseit: kézműves kirakodóvásár, íjászverseny, a Chaplin Színház (zenés, táncos gyermekszínház), magyar táncház, a KOBAK (Kormorán Baráti Kör) dalárda, a Felvidéki Rockszínház, és végül, - de elsősorban (és fő műsoridőben) - pedig a Koltay Gergő vezette Kormorán fergetegesnek ígérkező koncertje.

A Kormorán munkakedve, úgy tűnik 2008-ban is csúcsra járatódott/járatódik. Tavasszal országos szintű koncertturnét bonyolítottak le, melynek egyik legfontosabb állomása a május 1-i tabáni fellépésük volt. A Kormorán-műhely továbbra is folytatja működését; több zenealbumot is a „világra segít“. Immár megjelenésbeli múltidőben beszélhetünk a hazai blues-, és rock koronázatlan királya, Deák Bill Gyula máris nagysikerű, jubileumi CD-jéről, mely a Hatvan csapás címet nyerte el a keresztségben.

Az erdélyi témát feldolgozó Bálványosvár legendája instrumentális formában a zenekar székely hegedűse, Gáspár Álmos ötletei alapján készült, megjelenését pontosan a Családi Napra időzítették.

A népszerű színművész, Papadimitriu Athina is Koltay Gergőékkel veszi fel hamarosan napvilágot látó új lemezét, amelyen egyaránt hallhatóak lesznek saját szerzemények, valamint görög „sanzonok“ - magyar fordításban.

Két igazi meglepetést is tartogat a nagyközönség számára Magyarország elsőszámú folk-rock formációja. Az együttes fantasztikus hangú énekesnője, Tóth Renáta szólóanyagán az anyazenekar mellett az Edda gondoskodik a lemez megfelelő (rockos) hangulatáról. Az ország egyik legjobb rockgitárosa, Csillag Endre, és a Kormorán-vezér Koltay Gergely pedig egy instrumentális heavy- folk CD-vel rukkol elő Csillagok, fáklyák, világítótornyok címmel, amelyen különféle gitárok, töröksíp, duda és tekerőlant kapnak főszerepet egyfajta szintézisben.

-Hegedűs István-

[2008.06.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még