2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Mészáros Árpád Zsolt
Vikidál Gyula
Nagy Feró
Mága Zoltán
Solti György Rézfúvós Együttes
Mandala Dalszínház
Oszvald Marika
Kapcsolódó események
Nyíregyházi Nyár - MÁZS-képp énekelek
[2008. augusztus 6.
szerda 21:00]
Padlás
[2008. július 24.
csütörtök 21:00]
Szörényi-Bródy: István, a király
[2008. augusztus 11.
hétfő 21:00]
The Irish Dance Experience
[2008. augusztus 2.
szombat 21:00]
VII. Nemzetközi Kórusfesztivál
[2008. augusztus 18.
hétfő ]

Sztárokban is gazdag lesz a Nyíregyházi Nyár

Színház, zene, tánc, kórusfesztivál, operetthétvégék, juhásztalálkozó, rézfúvós hét, salsa-est, falusi lakodalom – felsorolni is nehéz, mennyi művészeti ág jelenik meg a Nyíregyházi Nyár színes kavalkádjában a város terein, utcáin, intézményeiben.

Az események kapcsán tartott sajtótájékoztatón Nagy László, a megyeszékhely alpolgármestere elmondta: azzal, hogy elkészült az új sétáló utca, s kibővült a tér, új lehetőségek nyíltak a rendezvények szervezői előtt, s a Korzó üzletház üzemeltetői is tudnak a városlakók számára érdekes, s népszerű programokkal szolgálni.

Az idei nyári programok közül természetesen idén sem hiányozhatnak a színházi előadások: a Barbizon színpadán minden második pénteken remek vígjátékokat láthat a közönség, az augusztus 8-ig tartó időszakban többek között a Dollárpapa és a Bocciacco Dekameronjából készült Sólyompecsenye című darabokon mulathat a nagyérdemű.

A Szabadtéri színpadon július 4-én nyáresti fúvóskoktél nyitja az eseményok sorát, majd egy ír sztepptánc show művészeinek cipője kopog a színpadon. Mészáros Árpád Zsolt MÁZS-képp énekel augusztus 6-án, majd egész estés divatshow, s dixieland est következik. A hónap végén a Lili bárónő jól ismert dallamai csendülnek fel.

Hetedik alkalommal ad otthont Nyíregyháza a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválnak, melyre ebben az évben Észtországból, Görögországból, Hollandiából, Izraelből, Japánból, Németországból, Oroszországból, Spanyolországból érkeznek kórusok, s melyen a vendéglátó együttesek mellett hat hazai kórus vesz részt. A hangversenyeket nemcsak a nyíregyházi közönség hallhatja: az együttesek a megyeszékhely mellett Gávavencsellőn, Vállajon, Tiszadadán, Nyírbátorban és Nyírbogáton is adnak koncertet.

A minősítő versenyre a Kodály iskolában kerül sor, a fesztivál záróhangversenyét augusztus 20-án a Bujtosi Szabadidő Csarnokban tartják. Igazi csemege a zeneszeretőknek a július 13–20. közötti Solti György Rézfúvós Hét, amikor világszerte ismert és elismert együttesek zenélnek Nyíregyházán, de nemzetközi karvezetői mesterkurzusnak is otthont ad a megyeszékhely, augusztus 15–22. között.

Mandala Nyár 2008

A XVII. Mandala Nyár június 21-én kezdõik és egészen augusztus17-én tart, s közben vígjátékokat, rockoperákat, musical-eket és operetteket varázsol a Szabadtéri színpadra. Június 21-én musical klasszikusokat hallhatunk, Mága Zoltán hegedűművész közremûködésével, 24-én a Padlás kerül a színpadra. Koltai Róberttel jön az Én és a kisöcsém 25-én, majd az Egri csillagok, Vikidál Gyulával.

Nem maradhat el az István, a király, Laborc szerepében Nagy Ferót láthatjuk-hallhatjuk. A nagy operett hétvége operettgálával, a Bál a Savoyban és a Nebáncsvirág címû elõadásokkal várja a közönséget, olyan sztárokkal, mint amilyen Oszvald Marika, Csere László, Kalmár Magda, Csengery Ottília vagy Teremi Trixi.

- szon.hu -

[2008.07.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még