2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Új stílusban nyit a legendás budapesti szórakozó hely
Kapcsolatok
E-klub (E-Garden)
Legnépszerűbb csengőhangok

Élt 17 évet! Bezárt a népszerű budapesti klub

A tulajdonos döntése értelmében 2008. július 12-én egy legenda véget ért - bezárt az E-Klub!

A Klub történetének utolsó bulija július 13-án reggel ért véget. 

" Rengetegen jöttetek el megünnepelni szombat éjszaka a legendás E-Klub történetének végét és mindazokat a közös emlékeket, amik összekötnek minket! Most még egyszer, utoljára egy igazi, hamisítatlan E-s buli kerekedett itt, aminek még hajnalban sem akartunk véget vetni. Mint a régi szép időkben, most is úgy kellett „kizavarni" benneteket reggel, hogy be tudjuk zárni a helyet...szűnni nem akaró tapsvihar folytatódott egészen kapuzárásig.

Méltóan búcsúztak

Hihetetlen őrjöngés és pörgés, igazi teltházas buli volt ez, amiért köszönettel tartozunk nektek! Méltó búcsúja volt ez a Népligetben eltöltött 17 évünknek, és reméljük, Ti is olyan jó érzésekkel gondoltok majd vissza az E-Klubra, ahogy mi tesszük! " – olvasható a szórakozóhely záróbuliról szóló tájékoztatójában.

- A bezárás oka az, hogy az utóbbi időben már nem érte meg üzemeltetni a helyet. A továbbiakban az épület hasznosításával szeretnénk foglalkozni, rövid-és hosszútávú bérbeadással, esetlegesen rendezvényszervezéssel. – kezdte válaszát Horváth Alexandra, az egykori klub sajtóval foglalkozó munkatársa.

- Új tulajdonosa nem lesz a helynek, de azt el tudjuk képzelni, hogy aki kibérli, E-Klub néven csináljon itt bulikat, de nyilván ehhez hihetetlenül jó ötleteknek és csapatnak kéne összegyűlni, hogy rábólintsunk. Ez egyéni megegyezés kérdése, de igazából nem örülnénk neki. Az E-Klubot mi csináltuk évtizedeken át, szeretnénk, ha ez így is maradna. Az pedig teljesen kizárt, hogy új helyen nyíljon meg, ilyesmi még tervben sincs.

Az Iron Maiden is játszott

Kelet-Közép-Európa első egyetemi klubja, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (akkori neve: Műszaki Egyetem) „E” épületében 1968-ban indult el, az 1990-es évek elején azonban az egyetem rektorának intézkedéseként a Petőfi híd budai hídfőjétől átköltözött a szórakozóhely a Népligetbe, az egykori Jurta Színház épületébe.

Itt számos külföldi sztárelőadók léptek fel, mint például a Chumbawamba, Nightwish, vagy az Iron Maiden. Tíz évvel ezelőtt 1998. augusztusában a klub jelentős átalakításon ment keresztül. Ez nem csupán design, de némi szemléletbeli változással is járt. A rock-os korszakot felváltotta az igényes diszkó. A klub jelenlegi belső elrendezése is megváltozott, és megfelelt a minél színvonalasabb szórakoztatási céloknak. A három bárpult, a görög ételbár és a hangulatos kerthelység minden igényt kielégített.

Nemrég, 2005. augusztusában a klub ismét jelentős átalakításon ment keresztül, hogy a modern ízlésvilágnak megfeleljen. 7 év elteltével a folyamatos teltházas bulik után ráfért a klubra egy belső átépítés.

… és 2008. július 13-án bezár az E-klub, hogy mi lesz az épületben az egyelőre kérdéses, hiszen jelenleg a bérbeadáson dolgoznak az érintettek.

Jártál valaha a klubban?

Emlékezetes estét töltöttél ott? Írd le történetedet és küldd el a bizso@zene.hu címre E-KLUB tárggyal! Amennyiben érdekesnek találjuk a történetedet, akkor azt közöljük, a beküldőt pedig meglepetés CD-vel jutalmazzuk. 

- Bíró Zsolt -

[2008.07.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még