2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Belmondo lett a Nyers zenekarból
Zsűritag lett Czutor Zoli és Tóth Szabi
Százezret nyertek a zenekarok
Hogyan telik egy RoXtár élete? - képekben
Aktívan pihen Czutor Zoli
3 dal, amire Jáksó László beindul - videóval
Erotikus műsorban vesz részt a Belmondo frontembere
Kapcsolódó Kiadványok
Belmondo: Hogy nézel rám?
Kapcsolatok
Belmondo

Hogy nézel rám? - a Belmondo elárulja

Végre kezemben fogom a Belmondo 2. - Hogy nézel rám? - nagylemezét. Esküszöm, jobb, mint az első!

Az elsőnél ugyanis az volt a véleményem, hogy a Czutor Zoli úgy készít lemezt, hogy ír egy nagyon slágergyanús dalt, és amikor kész a zene és a szöveg, beletesz egy-két furcsa, oda még véletlenül sem illő harmóniát. Az egyik legfurcsább album volt, amivel valaha találkoztam. Azon sok-sok majdnem-sláger volt. Viszont itt a második, és ha erről nem slágerszám a Rocksztár vagy az Állandóan úgy érzem, akkor megeszem a kalapomat. Csak előbb csináltatok egyet.

Rájár a rúd

Basszusgitárosok, figyelem! A mi kis Temesi Bercink olyan riffel kápráztat el minket a Rájár a rúd című számban, hogy az nagggyon DÖFF! Jól szól az egész szám, úgy ahogy van, de a Berci basszusjátéka állat benne nagyon! Már emiatt a verze miatt megéri megvenni a lemezt!

Aki ismeri a kritikaírói munkásságomat, az tudja, hogy Propeller koncerteken elő-előfordulok. Na, a Propeller után játszott a zenekar Székesfehérváron, itt láttam először a Belmondo-t. A Czutor Zoli mondta is a koncert után: „Ez egy akkora, de akkora koncert volt, hogy ez volt életem egyik bulija!” Hatalmas marháskodások a színpadon, a Temesi Berci gondoskodott a játékával arról, hogy megtanuljam a nevét, és az akkori dobos, Kottler Ákos is „Borlai” magasságokba emelkedett aznap a szememben. Azóta Ő már a Jamie Winchester zenekarában játszik. Ezen az új CD-n már az új dobos, Reggel Ferenc zenél, aki Ákos méltó utódja. Meg kell nézni élőben is, biztos stenk.

Nem erős a poén?

A borítón olvasom, hogy ketten is felelősek a „vizuális koncepcióért”, ahol Czutor Zoli szeme látható, a belső lapokon pedig a füle, szája, orra…Egy bikinis lány pózol közben a szemében, orrán, szájában és az egész zöld színű. Ez a „vizuális koncepció”. Végül is tök jó, mert ha letüsszentem a borítót, nem látszik meg rajta... (Azok kedvéért, akik nem fanatikus Belmondo rajongók: a zenekar egyik klipjében egy faszi orrában bányásznak a fiúk... Szóval egyáltalán nem erős ez a poén, ennél a zenekarnál biztosan nem.)

A „Szájszám” is nagyon bejön. Szájjal nyomják az összes hangszert, basszusgitárt, dobot, mindent. Jó, nem egy Bobby McFerryn, de azért élvezetes. Pláne, amikor beindul a zenekar a szám közepén hangszerekkel, állat! Eredeti ötlet, és színesíti az albumot, bravó! A szövegek tényleg jók. Tud úgy eredeti lenni, hogy közben nem variálja túl. És az sem hátrány, ha érteni lehet, amiről énekel.

Viszont azt gondolom, hogy egy albumnak az legyen a címe, ami a korong húzó száma. Már pedig a „Hogy nézel rám?” semmiképpen nem az! Egy tinglitangli valami, semmi különös. Voltaképpen egy felejthető nóta. Nincs vele semmi bajom, csak éppen azt gondolom, hogy van jó pár dal a lemezen, ami sokkal jobban bejön! Rájár a rúd, Rocksztár, Állandóan úgy érzem…Miért nem ez lett a címe az albumnak???

Ha a nyájas olvasó azért olvasta ezt végig, mert ennek alapján kívánja eldönteni, hogy megvegye-e a Belmondo új albumát, akkor őt csak biztatni tudom, hogy vegye meg, mert jó zenészek jó zenét hoztak össze rajta, és ez szerintem ritkaság manapság.

- heszti -

[2008.08.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még