2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szaxi Maxi 58 éve a szaxofon szerelmese
A zenélő fogorvos már az 51. tapossa
Nehezen indult Sándor Dávid pályája
Ki hinné, hogy 39 évvel ezelőtt zenélt utoljára Hendrix?
A nap vicce: a kiváló doktor
Tuti ismered a Gloriat és a Self Controlt: sajnos előadójuk fiatalon hunyt el - videóval
Érdemes megfontolni - a nap gondolatai Korda Györgytől
Elképesztő! A szappanoperák sztárénekesnője egy évig meg sem szólalt
Kapcsolatok
Szaxi Maxi - Fekete Gyula Bruno
Dr Alban
Sándor Dávid
Thalía Sodi (Ariadna Thalía Sodi Miranda)
Jimi Hendrix (James Marshall)
Laura Branigan
Csejtei Tamás
Seal

Mi történt augusztus 26-án? - a nap viccével

Zenerégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zeneeseményeit. Tekintsük meg, mi történt augusztus 26-án!

Ma Izsó, Adolár, Margit, Natália, Natasa, Rita, Tália, Zamfira napja van.

Események:

1970. Ezen a napon kezdődött meg a Wight-szigeti popfesztivál, melyen Jimi Hendrix vasárnap lépett utoljára lépett a színpadra. Csinált egy őrületes bulit, majd bő két héttel később, szeptember 18-án elhunyt. Még info a legenda búcsúfellépéséről.

1995. Seal: Kiss From A Rose dala első lett az amerikai slágerlistán.
2004. Elhunyt Laura Branigan amerikai énekesnő, 47 éves korában. Laura a ’70-es években több formációban is megfordult, egyikkel sem ért el különösebb sikert. ’79-ben kiadót váltott, első nagylemeze 1982-ben jelent meg ’Braningan’ címmel, kilenc dalt tartalmazott. Legismertebb dalai a Gloria, Self Control. Ismered őket? Tuti Nézd meg!

E napon született zenészek

1951. Fekete Gyula alias Szaxi Maxi szaxofonos, gitáros, énekes a Hungária és a Dolly Roll együttes tagja volt. A zenész 14 évesen már a One Generation elnevezésű zenekarban játszott. Később jelentkezett a Zeneművészeti Szakiskola Jazz tanszakára, ahová felvételt nyert.

Tizenkét éven keresztül a hihetetlen népszerűségnek örvendő Hungária együttes tagja volt, ahol olyan slágerek fűződnek az ő nevéhez, mint a Randi Andi, a Twist Troli, a Neonparádé és számos nagyszerű felvétel. További érdekességek Szaxi Maxiról

Albannak megérte otthagyni az orvosi pályát

1957. Dr. Alban, rapper. Alban Nwapa néven született, Nigériában. Stockholmban, a svéd zeneiparban dolgozik, mint előadó és producer. Üzemelteti az dr-records lemezkiadót, Amely az ő lemezeit is kiadja. Zenéiben az eurodance, hip-hop, reggae és dancehall stíluselemek keverednek.

Dr. Alban James Brown és Fela Kuti zenéin nőtt fel. 23 éves korában elvégezte az orvosi egyetemet, és fogorvos lett. Svédországban praktizált orvosként, közben DJ-ként dolgozott a stokholmi Alphabet Street Klubban. Denniz Pop producerrel 1990-ben találkozott, aki a SweMix label kiadó alapítója. Közös munkájuk gyümölcseként jelent meg a Hello Africa című kislemez, amelyben Alban Afrika iránti szeretetéről énekelt. Ebben segítségére volt Leila K rapkirálynő is. Első albumából – amely szintén a Hello Afrika címet viselte – világszerte egymillió darabot adtak el. Ez érdemes tudnod Albanról


1966. Dan Vickrey amerikai gitáros a Counting Crows tagja. 

1969. Adrian Young amerikai zenész az 1987-ben alakult No Doubt muzsikusa.

1969. Csejtey Tamás, basszusgitáros a Back II Black zenekar egyik alapítótagja.

Az általános iskolát Pesten végezte, középiskolai tanulmányait Pécelen folytatta. Első munkahelye a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol emberszabásúakkal foglalkozott. Két év után állást kapott a Fővárosi Nagycirkusz Big Band - jében, ahol több éven keresztül játszott. A katonai szolgálatot a Honvéd művészegyüttes "központi" zenekaránál töltötte. További info Tamásról

1971. Thália Sodi, énekesnő-színésznő. Thalía, teljes nevén Thalía Ariadna Sodi Miranda, egy mexikói, viszonylag jómódú család ötödik, késői lánygyermekeként egy augusztus 26-án látta meg a napvilágot Mexikóvárosban. Legidősebb nővére, Laura Zapata, Mexikóban szintén népszerű színésznő.

Már egyéves korában szerepelt televízióban — egy üdítőreklámban. Édesapját, aki vegyész-kriminológus volt, ötéves korában vesztette el, és bánatában egy évig szinte meg sem szólalt.

Általános iskolai tanulmányai során tanult klasszikus balettot és szertornázott. Művészi pályafutása 1981-ben kezdődött, amikor a Pac-Man nevű gyerekzenekarral részt vett egy énekversenyen. Később az együttes a nevét Din-Din-re változtatta, és összesen négy hanglemezt készítettek. Ezt is érdemes elolvasni Thaliáról

Sándor Dávid nehezen kezdett

1972. Sándor Dávid, színész-énekes.

Budapesten született, iskoláit is itt végezte el:  járt az akkori Münnich Ferenc Utcai Általános Iskolában (most Nádor Utcai Általános Iskola) kezdte, ezután a Balettintézetbe felvételizett, és miután elvégezte, a Színművészeti Egyetemre jelentkezett.

„Rögtön a főiskola után nagyon nehéz volt számomra az indulás.. Ausztriában egy biciklitúrán balesetet szenvedtem, a könyökömet többször is meg kellett műteni, és ráadásnak kaptam egy kórházi fertőzést. Kemény időszak volt, öt hónapig kellett még kötözgetni a könyökömet, ebből kettőt kórházban töltöttem. Akkoriban próbáltuk Eszenyi Enikővel a Ping Szvinget, és Enci akkor azt mondta nekem, hogy nem érdekli, velem fogja megcsinálni, majd kitalálunk valamit. Ez hatalmas erőt adott a gyógyuláshoz. Az orvosok ugyanis épp azon tanakodtak a fejem fölött, hogy lemerevítsék-e a karomat egy életre, vagy le kell-e vágni. Mindig a mozgásról szólt az életem, el lehet képzelni, mit éreztem. De azóta, hála Istennek, szépen elindultak a dolgok, remélem, így is marad.”  Tudj meg többet Dávidról

Augusztus 26-án ezt ajánljuk! 

  1. A Nap vicce
  2. Megfontolandó, a nap gondolatai Korda Györgytől

-zene.hu -

[2008.08.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még