2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sándor Dávid vallomásai, tabuk nélkül
Mi történt augusztus 26-án? - a nap viccével
Kapcsolatok
Sándor Dávid

Nehezen indult Sándor Dávid pályája

A ma 36 éves színész Budapesten született. Iskoláit is itt végezte el: tanulmányait az akkori Münnich Ferenc Utcai Általános Iskolában (most Nádor Utcai Általános Iskola) kezdte, ezután a Balettintézetbe felvételizett, és miután elvégezte, a Színművészeti Egyetemre jelentkezett.

„Rögtön a főiskola után nagyon nehéz volt számomra az indulás.. Ausztriában egy biciklitúrán balesetet szenvedtem, a könyökömet többször is meg kellett műteni, és ráadásnak kaptam egy kórházi fertőzést. Kemény időszak volt, öt hónapig kellett még kötözgetni a könyökömet, ebből kettőt kórházban töltöttem. Akkoriban próbáltuk Eszenyi Enikővel a Ping Szvinget, és Enci, akkor azt mondta nekem, hogy nem érdekli, velem fogja megcsinálni, majd kitalálunk valamit. Ez hatalmas erőt adott a gyógyuláshoz. Az orvosok ugyanis épp azon tanakodtak a fejem fölött, hogy lemerevítsék-e a karomat egy életre, vagy le kell-e vágni. Mindig a mozgásról szólt az életem, el lehet képzelni, mit éreztem. De azóta, hála Istennek, szépen elindultak a dolgok, remélem, így is marad.”  - mesélte Dávid.

Szerencsés felépülését követően egymás után érték a szerepajánlatok, volt, hogy egy évadban hét darabban is játszott egyszerre, s ezek között volt nem egy gyermekkori álomszerep is.

„Hála istennek, egymás után jönnek be a nagy vágyaim. Még gyerekkoromban láttam az István a királyt, a Királydombon, sőt, még egy próbát is sikerült megnéznem. Pont Nagy Feró énekelte a Nem kell című számot. Akkor úgy voltam vele, hogy EZT el akarom majd énekelni egyszer, és megtörtént. Eljátszhattam az István a királyban Laborc szerepét! Hasonló dolog történt a Macskákkal is. Imádom belőle az Elvis Train számát, és azt is elénekelhettem. Mindkettő óriási mázli. Ahogyan az is, hogy a Producerekben most megkaptam a főszerepet, és hogy megcsinálhatom azt az átfordulást sztepp közben. Az is nagy vágyam volt, a Singing in the Rain-en nőttem fel!”

A Madách színház művészeként több darabban is bemutatkozott már, ilyenek pl. a Chicago, a Macskák, valamint a Volt egyszer egy csapat, amiben Daniel Gillen-t alakítja, nagy sikerrel. Ám a kiugrás lehetősége 2006-ig váratott magára. Ekkor kapta meg a Producerekben az egyik főszerepet: Leo Bloom-ot, a fiatal könyvelőt játssza a darabban.

„Majdnem visszaadtam a szerepet, mert eleinte nagyon nehezen birkóztam meg vele. Helyenként mélyek a dalok, ráadásul fizikailag is megterhelő. De inkább vettem egy nagy levegőt és folytattam. Ilyen lehetőséget nem szabad veszni hagyni. Nagyon szeretem a darab zenei világát, és nagyon jó csapattal dolgozom együtt. Szeretem ezt a karaktert is, szerintem sikerült belőle kihoznom valami egész jót. Ráadásul az, hogy Gálvölgyi Jánossal dolgozhatok együtt, nem kis megtiszteltetés. Eleinte tartottam tőle, elvégre neki nagy neve van a szakmában, de aztán kiderült, hogy ő is ugyanolyan ember, mint mi. Imádok vele játszani, mert mindig érzem, hogy nagyon odafigyel rám és a többiekre is. A próbafolyamatok alatt összebarátkoztunk, gyakran beszélgetünk, és sokat tanulok tőle.”

A 2006 szeptemberében bemutatott Második szereposztás c. darab koreográfusa és egyik főszereplöje (Kuka szerepét kifejezetten neki írták). Évek óta állandó szereplője az Alice Csodaországban, az András kovács királysága és az Őrült nász c. elöadásoknak. 2007. júniusában pedig a Vámpírok bálja sikermusicalben debütált; Professzorként és Swingerként láthatjuk.

Olvass tovább:
Sándor Dávid vallomásai

- zene.hu -

[2008.08.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még