2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Búcsúzzunk a nyártól világsztárokkal - ehhez csak Szegedre kell menni
Hashajtót és Guns N Roses fotót is kértek a SZIN sztárjai
A legtöbben a Tankcsapdát választották
Képgalériák
DJ Zöld a SZIN-en
Kincses-Wallas-Miller-Vasovszki a SZIN-en
Kispál és a Borz a SZIN-en
Paso a SZIN-en
Péterfy Bori a SZIN-en
Kapcsolatok
Pannónia Allstars Ska Orchestra (P.A.S.O., PASO)
Russkaja
Within Temptation
Riddim Colony
Kingston Cruisers
Quimby
Legnépszerűbb csengőhangok

Örömzenélés a SZIN harmadik napján - képekben

Jól megoldották a szegedi fesztivál szervezői, hogy a különböző zenei stílusokat kedvelők is hatalmasat bulizzanak az utolsó előtti napon. A szerepeket a Within Temptation, a Russkaja, vagy például a Quimby nevű zenekarok játszották.

Vörös és fekete a színpadon

A szegedi sétálóutca padján ülve már délután értesülhettem róla, hogy este fellép a gothic metal rajongók kedvence a Within Temptation. Három fiatal lány mobilreklámként a hátán hirdette, hogy készültek és ott lesznek a koncerten. Ha nem tudnám a fesztiválhoz vezető utat csak a fekete necc és selyemruhák, valamint a feketére festett szemek és körmök után kellett volna mennem.

A Within az utolsó zenekarként volt meghirdetve, este 11 órás kezdettel, azonban nem tudni milyen okból, de a szervezők megváltoztatták a sorrendet és így a Quimby zárta az MTV színpad programját. Természetesen Kiss Tibi, Livius és a banda őrületesen pörgős zárással búcsúzott tőlünk.

A Pepsi színpadnál ellenben a ska és reggae zene játszotta a főszerepet. Elsőként a Kingston Cruisers bandája szórakoztatott bennünket. Bár Efcsi, az énekes hölgy torokgyulladással küzdött, rendesen meghozták a táncolnivágyók kedvét az ugra-bugrához. Utánuk következett a Riddim Colony, ahol a későnkelő „rasztafárikkal” mezítláb mozgattuk testünket a lassabb reagge ütemekre. A bandát háromszor tapsoltuk vissza és még így is volt idő kipihenni a fáradalmakat az orosz Russkaja-ig.

A „vörösök” stílusosan piros-fekete ruhában léptek a színpadra és gyors tempójukkal mindenkit táncba hívtak. Georgij többször is megköszönte, hogy ilyen csodás közönség előtt játszhatott, majd Kasatchok kiáltások közepette megtanított bennünket a csípőkörzés helyes módjára. A zenekar eközben guggoló pozícióból játszott, ami Antoniának, a hegedűs hölgynek nem volt egyszerű! Lendületesen, szenvedélyesen nyomták a fülünkbe a ska ritmusait, majd utolsó számként egy mix-szel készültek, melyben a Boney M. és a Quimby dallamaira tombolt a tömeg, a hátsó bárpulttól egészen a kordonokig.

A koncert utáni pihenőben Manfred és Antonia a rajongókkal ismerkedtek és fotózgattak, valamint elmondták, hogy októberben a budapesti A38-on láthatjuk őket újra. Kis pihenő és némi szomjoltó után a nyári fesztiválok állandó fellépője, a PASO soktagú bandája folytatta az esti pörgést. A zenekar precízen megszervezett koncertmenete kissé merevre sikerült, de régi számaik és képzett fúvós részlegük elkápráztatta a rajongókat.

PASO a SZIN-en

Táncőrület hajnalig a partisátrakban

A PASO koncertje után felpörögve kerestük tovább a bulizás lehetőségeit, amit a Red Bull pultnál hiphop és r’n’b számokra csípőnket forgatva megtaláltunk. Tovább sétálva a Red lounge 18+ sátor eszeveszett tempójú bulijába csöppentünk. Az emberek méter magasra ugrálva tomboltak Kincses-Wallas-Miller-Vasovszki keverésére.

A DJ-k látva a jó hangulatot a mai slágereket vegyítve táncoltatták meg a tömeget. A JATE Sátorba átlépve a drum’n bass szerelmesei Technoid C. Presents formáció vad ütemeire őrjöngtek az emberek. Ilyen gyorsnak még a veszélyben lévő nyulakat sem láttam ugrálni! Friss levegő után kapkodva lefekvés előtt még áttértünk a fesztivál egyik legjobb helyszínére, a Fészek Klub medencés partijára. Víz ugyan nem volt benne, de DJ Jocó & Gerytől jó kis levezető edzést kaptunk lefekvés előtt.

Összefoglalva a péntek este szereplői most is hozták legjobb formájukat és fárasztóan frissítő táncos éjszakán vagyunk túl!

További SZIN-es galériáink:

Péterfy Bori a SZIN-en

Kispál és a Borz a SZIN-en

DJ Zöld a SZIN-en

Kincses-Wallas-Miller-Vasovszki a SZIN-en

- G K -

[2008.08.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még