2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Császár tette fel Erdőhegyi Brigi dalára a koronát - töltsd le ingyen!
A Belmondo rajongók újabb viccekre számíthatnak
Az Anti Fitness Club tagjai nem lesznek beképzeltek?
Erdőhegyi Brigi komoly változáson ment át - dögös képekkel
Sorsoltunk! Pólót, pálinkát, CD-t nyertek
Forgács Gábor most őszintén elmondja: "Sajnálom" - olvass és nyerj!
Erdőhegyi Brigi meglepte a Hal a tortán vendégeit! - képekben
Kapcsolatok
Erdőhegyi Brigitta

Erdőhegyi Brigi: Ilyen még nem volt Magyarországon

Az énekesnőt mostanában számtalan műsorban megcsodálhattuk, legutóbb épp a konyhából jelentkezett. Erről és a zenei karrierjéről beszélgettünk vele.

- Szerinted hogyan hatott az énekesnői karrieredre, hogy a főzőműsorban látták az emberek, hogy nem vagy egy konyhatündér?
- Vállaltam, hogy nem tudok főzni. Hogy ez miként hatott…Nagyon nehéz egy előadónak eldönteni, milyen felkéréseket vállal el. Én alapvetően nem vagyok bulvár párti, ezek a megjelenések nem jönnek zsigerből, és próbálom is őket leredukálni, nem beszélek a magánéletemről, aktsorozatokat nem készítek, de egy szórakoztató főzőműsor szerintem még tán belefér.

- Én azt a véleményt osztom, hogy egy ember sokkal összetettebb annál, mint, hogy egy akár jó, akár rossz tulajdonságából messzemenő következtetést levonjak. Szóval én mindenkit olyannak fogadok el amilyen, az érdeklődési körével együtt, hiszen tudom az enyém a zene körül forog. Annyit elárulok, hogy második alkalommal korábbi önmagamat messze túlszárnyalva, nagyon összeszedtem magam. Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem szívesen időzök távol az eredeti szakmámtól, de ha egy műsor által a zenémet jobban megismerik, annak örülök

- A korábbi évek tapasztalata, hogy ilyen szereplések nélkül nem lehet érvényesülni?
- Tartózkodnék a szélsőséges kijelentésektől, de sajnos, többször éreztem, hogy sok nehézséget okozok magamnak, ha csak kizárólag a munkámról vagyok hajlandó beszélni. Én próbálom a mai napig tartani magam, hogy énekesnő legyek, és ne bulvárhős. Nyilván ez az én választásom, ez a nehezebb út, de én ebben hiszek. Éppen ezért, döbbenetes volt látni, hogy egy pici kirándulással - főműsoridő egy kereskedelmi csatornán - mennyivel többen kezdenek érdeklődni irántam. Azt hiszem ilyenkor különösen fontos,hogy az ember legbelül tudja, hogy ki ő és miért csinálja, amit csinál.

Evezzünk a zene vizeire

Brigi legutóbbi slágere a ’Bizalom’, melyből több verzió, még diszkós változat is született. Az énekeső azért nem hazudtolja meg önmagát, hozzá a klasszikus, eredeti áll a legközelebb, de abszolút nem zárkózik el az elektronikus zenétől sem, így a Shane 54 féle mixet is szereti.

- Már többször megkerestek az elektronika világából, hogy csináljunk együtt valamit, és bár az élőzene az igazi nálam, mégis nem véletlenül dolgoztatom fel a számaimat DJ-kkel. Ha születik egy jó szám, akkor attól még jobb lesz, ha több aspektusból is megvilágítják, így más hangszerekkel, technikákkal felfrissítik. Az előző kislemezem a ’Kis meglepetés’ elektronikus változatát többet játszották a rádiók, mint az eredetit.

Az ősz sokunk életébe újdonságokat hoz, így van ezzel Brigi is

- Két dolog is készül. Régi kollégáim, egy soktagú jazz-zenekar egy különleges formációval robbannak majd be a piacra, és az egyik produkciójukba én is közreműködöm. Ebben a dologban megvan a ’30-as, ’40-es évek amerikai életigénylő zenei világa, amit imádok, viszont abszolút trendi, nagyon dögös, nagyon cool. Teljesen populáris, de nem kommersz, Magyarországon még nem hallottam ilyet.

Önállóan is jelentkezem majd egy új dallal, ami ha minden összejön, akkor nem kizárt, hogy nemzetközi közönséghez is eljut de erről még nem szeretnék többet mondani, mert alakuló fázisban van a történet. Egy biztos, ősszel jön az új nóta.

-Fábián Tamás-

[2008.09.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még