2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Erdőhegyi Brigitta
 
Letölthető dalok
Bizalom (Shane54 remix)
Bizalom

Összes letölthető dal

Legutóbbi kiadványok
Bizalom (2008)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Dögös képek Erdőhegyi Brigiről
Képek a Bizalom forgatásáról
Kapcsolódó cikkek
Itt a Tovább - Változásra szavazott Erdőhegyi Brigi
Megható dallal jelentkezett Erdőhegyi Brigi - Részemként már
Erdőhegyi Brigitta - "Elkészült életem talán legfontosabb dala"
Forgatáson szenvedett balesetet a magyar énekesnő
Vastag Csaba: "Érdemes mindig változni"
     
 
Erdőhegyi Brigitta
Születés dátum: 1977. július 4.
Web: http://www.brigi.net/
E-mail: info@brigi.net
 
     

Erdőhegyi Brigitta

2004 második felétől került a köztudatba, zenei tanulmányai már csaknem egy évtizedes múltra tekintenek vissza.

Gyermekkorában az Állami Balettintézetben balerinának készült, majd a Harlekin Gyermekszínház hallgatója lett, később a Musical stúdióba járt Schubert Évához.

Közel egy évtizede kezdett klasszikus hangképzéssel foglalkozni Kovács Magda zenetanodájában, később Kósa Zsuzsához és immár hét éve Lengyel Ildikóhoz jár. Zenei érdeklődése leginkább a jazz felé irányult, így került közelebbi kapcsolatba a műfajhoz a világhírű jazz zongorista, Garay Attila tanítása által.

A média reflektorfényébe legelőször a TV2 „Kifutó” című műsorában lépett 1999-ben. Ebben az évben Makai Zoltán zeneszerzővel együttest alakítottak. Bár sikeres együttműködés volt, dalait előszeretettel játszotta a rádió, videó klipjüket a TV, mégis visszatért régi szerelméhez, a jazz világához. Számos külföldi és hazai fellépést követően 2002. februárjában felkérést kapott az akkor frissen megnyílt Cotton Clubtól, miszerint legyen Ő a hely állandó dívája. Így Brigitta több, mint hét éve önálló műsorával nyűgözi le a közönséget, nemcsak hangjával, kivételes megjelenésével, hanem egyéni előadóművészi stílusával egyaránt.

E műfaj kedvelőinek a hely szinte törzshelynek számít, hiszen hűen tükrözi nemcsak hangzásban, de látványban is az 1920-as, - ’30-as évek Amerikájának világát.

2004. szeptemberében exkluzív felkérést kapott Carlo Giustitól, Sophia Loren titkárától, hogy egyetlen magyar előadóként szerepeljen ifj. Carlo Ponti karmester és Mészáros Andrea hegedűművész esküvőjén. A Magyar Tudományos Akadémián tartott rangos esemény által épült be a neve a köztudatba és rövid időn belül a média szárnyra kapta. A világsztárokból álló vendégsereget Brigitta elbűvölte és a siker nem maradt el, nem várt érdeklődést váltott ki nemzetközi szinten is.

Hazánkban 2005. elején jelent meg első videó klipje, mely a legismertebb magyar könnyűzenei csatorna játszási listáján hetekig toplistás helyen szerepelt. 2005 őszén második klipje még feljebb kúszott ezen a listán, sőt a dal remix változata a fiatalok által közkedvelt rádióadón rövid időn belül kedvenccé vált olyannyira, hogy az említett rádió a mai napig rotációban naponta többször kerül lejátszásra.
Brigitta ötletéből valósult meg a Békedal, melyhez számos híres hazai előadóművész is csatlakozott úgy, mint Delhusa Gjon, Takáts Tamás, Szigeti Ferenc, Kis Zoltán, Szikora Róbert és Zalatnay Sarolta. Az művészek a világban eluralkodott terror cselekmények elleni tiltakozásuknak adtak hangot a produkcióval és közös erővel, a zene hatalmával próbáltak gátat vetni az erőszaknak.

Brigittára jellemző finom, nőies érzékisége, mely nemcsak hangján keresztül, de megjelenése által is maradandó élményt nyújt. Meggyőződhettünk erről 2005. őszén, amikor egy közkedvelt férfimagazin címlapján jelent meg, illetve 2006. augusztus 24-én Felényi Péter szobrászművész kiállításán , ahol a róla mintázott, egészalakos szobra látható. Azóta a hazai könnyűzenei élet legerotikusabb dívájaként emlegetik előszeretettel.

2006. február 13-án jelent meg első önálló albuma „Kis Meglepetés” címel. 2006. március 8-án hazánkba látogató Depeche Mode tagjai számára exkluzív, zártkörű előadói estet tartott leplezetlen, zajos sikerrel.

2006. szeptemberében exkluzív felkérést kapott Gorbacsov 75. születésnapján tartandó ünnepségen való fellépésre.

[2008.05.10.]

Kiadványok
mixlemez
Erdőhegyi Brigitta: Bizalom (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még