2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Színház helyett cirkuszban az Aida
A 30 legtanulságosabb gondolat zenészektől
Pataky Attila szülinapra készül - szerinted hány éves a magyar énekes?
Voltál a Sláger Rádió Megapartyn? Írd meg, hogyan érezted magad!
Revüműsort indít a Fővárosi Nagycirkusz? Részletek itt!
Kapcsolatok
Ismerős Arcok
Edda Művek
Pataky Attila
Fővárosi Nagycirkusz
Kapcsolódó események
Ismerős Arcok: Magyar Cirkusz - nagykoncert
[2008. szeptember 27.
szombat 19:00]

Pataky Attila a porondon - Ismerős Arcok a Fővárosi Nagycirkuszban

Az idei Arany Nyíl Rock Gálán, az Év Nagylemeze kategóriában első helyezést elért Ismerős Arcok nemzeti rockot játszó zenekar az év koncertjére készül - különleges helyszínen, minden eddigit meghaladó technikai felszereléssel és látványvilággal.

Szeptember 27-én este 7 órától a Fővárosi Nagycirkuszban lép fel az Ismerős Arcok zenekar, a nemzeti rock egyik legjelesebb képviselője. Az előadás – a nem minden áthallástól mentes - Magyar Cirkusz címmel kerül a közönség elé.

Az „Arcok" az elmúlt hat év alatt, négy lemezen taglalta a magyar sorskérdéseket – persze a maga zenei kifejezési eszközeivel. Dalszövegeikben a gondolkodó, vívódó, sorsa jobbra fordulásáért küzdő hétköznapi embert jelenítik meg. Stílusukat tekintve - egyedi zenei- és szövegviláguk alapján -, igazából sem az etno-rock, sem a blues-rock képviselői közé nem sorolhatók. 2003-ban megjelent kiadványuk (Egy a hazánk), az ígéretes útkeresés jegyében fogant; az egy évvel későbbi Mennyit ér? - majd különösen a 2005-ös anyaguk, a Szélbe kiáltok - , pedig már egy kiforrott művészi alkotóműhelyt fémjeleztek.

A nemes hagyomány tovább élt legutóbbi albumukon, mely Éberálom címmel egy évvel ezelőtt látott napvilágot. Mint minden eddigi lemezüket, ez utóbbi hanghordozót is természetesen hosszú koncertkörúton mutatták be, a budapesti MOM Művelődési Központtól, Körmenden át, egészen Kiskőrösig.

Eúttal sztárvendéget is köszönthet a zenekar a porondon: Pataky Attila, az Edda frontembere fog állni a „kör közepén". Az Ismerős Arcok kilenc éves pályafutásáról nyugodt szívvel kijelenthető, hogy esetükben beérett állhatatos munkájuk gyümölcse; bármerre is járnak az országban, egyre növekvő létszámú rajongótábor kíséri őket előadásról-előadásra.

A Fővárosi Nagycirkuszban első alkalommal fellépő rock-csapatnak az új helyszín, sajátságos elrendezéséből kifolyólag is kiváló lehetőséget teremt a koncertjeiken állandó jelleggel jelenlévő, intenzív Közönség-Zenekar kapcsolat megteremtésére. E kontaktust talán a Nélküled című daluk refrénjének egyik sora fejezi ki a legjobban: „Mi egy vérből valók vagyunk”.

A zenekar tagjai itt, a nagycirkuszi koncerten szeretnék megmutatni, hogy nem a múlton való kesergés útját járják; sokkal inkább az igényes muzsikától pezsgő vidám "együttlét" hívei, s a megméretés számukra egyet jelent a közönségük óhajával: az örömzenével, a jókedvvel, az együtt énekléssel, a közös gondolkodással - és olykor a katarzissal.

- Hegedűs István -

[2008.09.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még