2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ákos mozgóképes szülinapi ajándéka mindenkinek!
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)

Hiányzik a régi Ákos az új klipből

Nagy mérföldkőhöz érkezett Kovács Ákos, aki idén 40 éves lett Ennek apropójából született egy remek dal és egy klip, ami…

A kritika előtt Nézd meg az Ákos: 40 klipet ITT!

Összhang
Nagyon megérezték a készítők, hogyan kell harmonikusan összekötni a klipet és a dalt. A nóta egy szülinapi köszöntés, és egy pillanatnyi megállás, visszatekintés, mégsem teljesen pozitív hangulatú, hiszen benne van az öregedés érzése, a tudat, hogy az előadó már nem lesz fiatalabb és sok dolgot már nem tehet meg. Ehhez szerintem remekül passzol, hogy minden szürke.
10/10

Ötlet
A cselekmény, melynek nagy része a stúdióban játszódik, szintén jól példázza, hogy Ákos 40 évének jelentős hányada alkotással és munkával telt, valamint a zárásban koncertezéssel. A jelenlegi imázs, a szmokingos, elegáns zenélés is előkerül, hiszen az Andante-tól kezdve ez a nyugodtabb, úriemberesebb stílus lett a művész sajátja.

Ha már 40 esztendő kerül terítékre, akkor én hiányolom a korszakokat, akár csak egy felvillanás erejéig. Bonanza, Indiántánc, ezek rendkívül meghatározták a tömegekben élő Ákos-képet, mély nyomot hagytak a köztudatban, ráadásul ezek kizárásával egy kaptafára megy az egész, egysíkú a benyomás, amit kelt bennem a klip.

A városképek kellenek, több módon is értelmezhetjük őket. Nekem leginkább az a megközelítés tetszik, hogy itt áll a férfi, aki ránk figyelt, merengett az élet célszerűségén és dolgain, talán rájött a lényegre, 40 év alatt teljesen beérett.
10/8

Gyenge pont
Valószínűleg nem véletlenül zajlik ennyi minden a stúdióban, hiszen a valóságban is rengeteg időt töltött itt a zenész, de szerintem ezt kicsit jobban lehetett volna ellenpontozni, akár a már említett retrospektív képekkel, mert így néhol már unalmasnak tűnhet a képi megjelenítés. Ma már nem annyira izgalmas, ha a színfalak mögött láthatjuk az előadókat, esetleg alkotás közben. Erről már annyi bőrt lehúztak az évek során a világ videoklipjei, hogy ilyen mennyiségben nem túl szerencsés ehhez nyúlni.
10/7

Legerősebb láncszem
Az egyik alappillér, az a néhány másodperc, amikor a szülőházból, a környékről átugrunk a koncertre, a 2008-as VIVA Comet gálára, ezzel egy pillanat alatt áttekintve, honnan jött és hova érkezett az ország Ákosa. A produkció másik combos része a város látványa, és az azokat megjelenítő vágások.
10/8

Nézhetőség
Hiába nagyrészt egyszerű motívumokat vonultat fel, mégis néhány képpel annyira megfogják a képernyő előtt ülőt, hogy többször kell megnézni a klipet, hogy igazán megértse az ember, bár teljesen talán nem jöhetünk rá, mire gondoltak a készítők és Ákos, de a lényeg mindig az, hogy a magunk igazságát megtaláljuk a műben.

Talán ez a klip is olyan, hogy látszólag teljesen populáris, a felszín egy csettintés alatt átjön és érthető, a dolog finomsága és lényege viszont az apró részletekben rejlik, amiket többször és nagyon figyelmesen górcső alá kell vennünk.
10/10

Néhol lehetett volna kevesebb a stúdiózásból és kicsit több a múltidézésből, de egyébként remek. 50/43


-Fábián Tamás-

[2008.09.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még