2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tóth Tibi nem titkolózik tovább, a kellemetlen kérdésekre is válaszolt
Mátyás Attila egy nap alatt ezer lemezt "osztott ki"
Ganxsta Zolee nem okozott csalódást
Exploited és Clawfinger a Volton - megvannak az első nevek
Ez Cool! Ganxsta Zolee és Pflum Orsi nem titkolózik
Maratoni rockkoncert a kutyákért a Pecsában
Ganxsta Zolee zenekara Jolly Rogerrel közösködik
Visszatér az URH és az F.O. System
Ganxsta Zolee nem is kemény, nem is puha  - villáminterjú a fenegyerekkel
Remekelt az F.O. System a VOLT-on
Hegyalja 2008 képekben - hatvanezer ember szórakozott a Tisza parton
Ganxsta Zolee: "Nem akarom, hogy csalódjon a lányom bennem"
Ganxsta Zolee miért kerüli el a tömeget?
Kapcsolatok
Ganxsta Zolee és a Kartel
Ganxsta Zolee
Jack Jack
Sex Action
KGB
Exploited
Mester Tamás
Tóth Tibor
Papp Szabolcs
F.O. System
VIVA Televízió

Első csókra nem, de az első cenzúrára emlékszik Ganxsta Zolee

A nagy elsők. Csók, szerelem, fellépés vagy akármi, a lényeg mindössze annyi, hogy első legyen. Tavasszal elkezdett sorozatunkat folytatjuk, most Ganxsta Zolee árult el egy-két érdekességet a Viva Televízióban.

Zana Zoli nem emlékszik az első csókra. A zenetévé műsorában elmondta, „az ilyen lényegtelen dolgokat a mai rohanó világunkban át kell ugrani”. S ez a világ már Zoliék idejében is rohanó volt, pedig ez nem most történt.

De ha már az elsőknél tartunk, akkor ezek közül zenekarára emlékszik vissza legszívesebben Zoli. Az ő idejében a punk-rock volt a nyerő stílus. Ez a műfaj mai napig közel áll a dobos-rapper szívéhez, ezért is dédelgeti annyira féltve legfrissebb formációját, a KGB-ét.

A nyolcvanas évek elején tizenhét éves volt, amikor elkezdett zenélni. Akkor jöttek be Magyarországra a második generációs punkok, az Exploited, a Peter and the Test Tube Babies, vagy a G.B.H. Ennek hatására döntöttek úgy, hogy alapítanak egy zenekart.

- A Peter and the Test tube Babies annyira tetszett, hogy mi is olyat akartunk, hogy "Valami és a valamik". Először voltunk Sarló és a Kalapácsok, ami azért a 80-as évek elején nem volt annyira nyerő, szóval hamar elvetettük - nem akartuk, hogy lecsukják a szüleinket. Végül ez lett belőle, talán nem egy olyan durva név: Zsolti és a Fosfejűek. Bándy Zsolti volt az énekesünk, aki egyébként a Steve-nek a bátyja (aki jelenleg a Kartel-nek egy oszlopos tagja). Zsolti nagyon nagy punk volt: a séró miatt haza is zavarták az iskolából. Oldalt sünire volt nyírva, felül meg taraj cukros vízzel felállítva. És bejött az iskolába ilyen hajjal, mint Haska Béla a CPG-ből.

Az igazgatónő hazazavarta

- Az igazgatónő rögtön magához hívatta az irodájába, és mondta neki, hogy "azonnal hazatakarodik és rendes frizurával jelentkezik egy óra múlva!". Zsolti mit csinált? Hazament, és nem mindenhol sünire nyírta, hanem akkor már Kojak! Na, vele alapítottuk meg azt a zenekart: ő volt Zsolti, és ugye mi hárman pedig a fosfejűek. De ezt persze nem lehetett így kiírni, úgy volt a koncertünk hirdetve, hogy "Zsolti és a F.fejűek", mert akkor még nagyon kemény volt a cenzúra
– mondta el a rapper a Viva Interaktívban.

Zolinak egyébként nem könnyű felsorolni azokat a zenekarokat, amelyekhez valamilyen köze volt. Az említett Zsolt és a F.fejűek után kicsit komolyabbra váltottak, 1988 tájékán az Őrjítő Gyógyhullámmal már kicsit kinntebb jöttek a punk árnyékából. Ezt stílusban a nem könnyen behatárolható new wave alá lehetne sorolni. Ebben a formációban már dobolt. Ezt a formációt követte a Blokk, amely a dark stílus felé haladt, majd a Dance, ami pedig kőkemény heavy metal. S innen pedig már a mindenki számára ismert Sex Acion, majd a Kartel.

Ebből is kiderül, hogy Zana Zoli rengeteg zenekaron van már túl. Két legfrissebb formációja a Jack Jack és a KGB, amelyeket féltő apaként dédelget.

- Nekem most 5 "gyermekem" van éppen, akik élnek. Meg vannak "halott" gyermekeim is, de persze jó értelemben véve, a már nem működő zenekarok. Az öt, aki most él: a Kartell, a Sex Action, amik anyacsapatnak számítanak, ezekkel megyünk a legtöbbet, illetve most már a KGB-vel is felzárkóztunk, elég sok bulink van. A Jack Jack egy nagyon friss, 1 éves produkció a Mester Tomival, a Tóth Tibivel és a Papp Szabival. Végül van az F. O. System, ami egy dark dolog. Velük most léptünk fel egy fesztiválon. Négy zenekarban dobos vagyok, egyben pedig elől brekegek – folytatta Zoli.

- Nehéz egyet mondani és rámutatni, hogy az a legkedvesebb. Mindet nagyon-nagyon szeretem. A legkisebb gyerekem most a KGB és a legközelebb a szívemhez a punk rock áll. A Kartel-t mindig imádni fogom: most csinálunk éppen új lemezt. A KGB-t azért dédelgetem, mert az a legkisebb újszülött – tette hozzá a legkedvesebb formációját firtató kérdésre.

Az évek folyamán Zoli is megváltozott, kicsit talán lenyugodott. A Viván elmondta, régebben mindenhol „hülye” volt, ma már csak a koncertek alkalmával. Otthon férj és családapa, de amint beül a zenekari buszba újra a régi Ganxsta Zolee-vá változik.

Olvass tovább: Ganxsta Zolee miért kerüli el a tömeget? Ő elmondja - olvass és nyerj!

-ej-

[2008.09.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még