2020. augusztus 12. | szerda | Klára nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Mester Tamás
 
Legutóbbi kiadványok
A pillanat (2006)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Exkluzív képek a Szeretlek Valamiért klipforgatásról
Sajtófotók 2006
Kapcsolódó cikkek
Befejeződött a Megasztár 6: Radics Gigi magabiztosan nyert
Megasztár 6: Radics Gigi, Szakos Andrea és Talán Attila dobogós, Farkas-Jenser Balázs kiesett
Megasztár 6 - Radics Gigi és Mester Tamás: I Knew You Were Waiting for Me (Aretha Franklin & George Michel)
Pikáns vita a Megasztárban! Mester Tamás és Liptai Claudia szócsatája 
Megasztár 6: Kullai Tímea befejezte, Nagy Kristóf Bozont folytathatja
     
 
Mester Tamás
Születés dátum: 1970. augusztus 4.
Web: http://www.mestertamas.com
E-mail: fm@fmrecords.hu
Aktív kapcsolat: Jack Jack (előadó/zenész, 2007-), Mester Tamás és zenekara (énekes), Megasztár 4. (közreműködő, 2008-)
Egyéb kapcsolat: Step (basszusgitáros, 1989-1990), Dream Team (előadó/zenész, 1991-1992), Mester és Tanítványai (előadó/zenész, 1993-1995)
 
     

Mester Tamás

A tehetséges zenész és énekes a gitározással már egészen kiskorában megismerkedett, a hírek szerint 6 éves kora óta lelkesedik a hangszerért.

A közönség először 1989-ben, a STEP együttesben ismerhette meg a nevét. Miután a zenekar megvált korábbi menedzserétől, Fenyő Miklóstól és Kisszabó Gábor is visszatért az Első Emeletbe, a régi tagok mellé egy ígéretes fiatal gitáros, Mester Tamás társult. Az együttes összetétele tehát a következő volt: Flipper Öcsi (Jeszenszky Béla) (ének, vokál), Zsoldos Dedy (Zsoldos Gábor) (dob, ütőhangszerek, vokál), Popper Péter (billentyűs hangszerek, ének, vokál), Fehér Attila (gitárok, ének, vokál) és Mester Tamás (basszusgitár, ének, vokál).

1991-ben és 1992-ben Mester a Dream Team elnevezésű formációjával Európa szerte turnézott, míg lakhelye ekkor Franciaország volt.

1993-ban hazatért Magyarországra, a közönség igazán ekkor ismerhette meg a nevét. A Mester és tanítványai nevű zenekar énekese, zeneszerzője és gitárosa lett. Társai Honyecz Ferenc (basszusgitár) és Mozsik Imre (dobok) voltak. Az együttesnek két lemeze jelent meg:  A hívők földjén. és

1994-ben: Napszületés. A két korongból összesen 150 ezer példány kelt el, a közönség fogékony volt a fiúk által képviselt zenére és szövegvilágra. A zenekarnak az emberek elismerésén kívül és a dupla aranylemez mellé két díjat is hozott az év: nekik ítélték oda az „Év Felfedezettje” és az „Év Albuma” elnevezésű díjat is.

1995-ben felbomlott a Mester és tanítványai zenekar.

1996-ban Mester új vizekre evezett: a Budapesti Operett Színház felkérésére eljátszotta a halál szerepét a nagysikerű Elisabeth című musicalben. Az előadást nem csak fővárosban, hanem Szegeden is megtekinthették az érdeklődők.

1999-ben ismét elhagyta Magyarországot és előbb Los Angelesbe, majd azt követően New Yorkban telepedett le. Szólólemeze munkálataihoz is Amerikában látott hozzá. Tehetségét és munkájának minőségét mutatja, hogy neves külföldi szakemberek figyeltek fel rá és készülő albumára. Ennek köszönhetően ismerkedett meg mostani producerével Eric Gast-tal. Gast 17 éve kora óta jelen van az amerikai zenei életben. Az elmúlt időszakban olyan neves előadók munkáját segítette, mint például: Kid Rock, Will Smith, David Bowie, Britney Spears…

2004-ben közreműködésük eredményeként létrehozták az FM records lemezkiadót és produkciós irodát.  Még ebben az évben egy videoklipet is forgattak, „Crazy ’but you” címmel, amelynek rendezője, Paul Boyd volt. A forgatás helyszíne Budapest volt.

2005-ben megjelent Szabadíts fel című kislemeze, a hozzá tartozó klippel.

2006. április 10-én megjelent a nagy várakozásokat megelőző szólólemeze, amelynek a Pillanat címet adta. Az albumon fele-fele arányban hallhatóak magyar és angol nyelvű dalok is. A korongon megtalálható az Altass el című dal is, amiből nemrég Shane54 közreműködésével remix is készült.  December 28-án, Budapesten a Körcsarnokban nagyszabású koncertet adott.

Az Elisabeth-ben való szereplésével a musical világába is kirándulást tett. Tamás szerepel a TV2 Megasztár című tehetségkutatójának zsűrijében.

[2008.08.03.]

Kiadványok
stúdió
Mester Tamás: A pillanat (2006)
Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
metazo 2009.01.06. 17:29 • [3]
Bocs a hibákért, én sem vagyok mega- chat. :))
Előzmény: metazo • 2009.01.06. 17:27 • [2] • Előzménykövetés 
metazo 2009.01.06. 17:27 • [2]
Nem tőlem kérdezi mankaegy, de véleményem mégis van róla...
Megasztár 4: az év hangja címért folyó dalverseny, megfelelő előadással, stílussal, kisugárzásssal. Az előző megasztárban nem érdeklődtek senkitől, hogy milyen stílusban profi: minden stílus szerepelt (pl. Queen -est, musical-est , filmzene est etc) És az nyert, aki komplexen , zömben minden stílusban megállta a helyét, ami jogos, mert az év hangja ne CSAK egy stílusban legyen hang. Nem lelkes amatőröket kerestek, hanem olyanokat, akik profi-szintü tehetségre jelölhetők voltak. Szóval a legjobbakat. Aki 10 stílusból csak 1-ben volt elég jó, az az előző megasztárokban sem nyert. A mezőnyt a nézők szavazata szabta meg- most is- a zsűri max. véleményt mondott, ha nagyon nem értett egyet (sajnos nagyon jogosan ezúttal) a szavazással. Aki országos versenyen 2. ill. 3. helyezett lett, az nem vesztes, csak nem az év hangja- ezt Fekete Dávidra nem lett volna jó ráhúzni. Nem volt annyira jó. Krisztián sem, mert egy csepp méz -OK, de ha árad és folyik az édeskés, hatásvadász dallamszéria........az már ragacsos. Szerintem. Is. Így maradt Király Viktor, aki stílusban, képezhetőségben, összesenben a beszavazottak közt a legjobb volt. Nem vetekszik a tehetsége Rúzsa Magdiéval, de ez egy másik mezőny volt. (az előző megasztárokban Dávid nem került volna az első 3-ba!)
Az ország szavazott, így szavazott- így lehetett tudomásul venni. (persze, hogy volt gazdasági oka a szavazásnak- nyilvánvalóan igen, de ettől még nem a zsűri-konkrétan Mester Tamás SEM- dönthette el, ki győz. Én szívesebben bíztam volna a zsűrire a döntést.... de nem volt rá lehetőség. A mezőny átl. relat. gyengeségét jelzi, hogy az éneksek tehetségérőúl nem annyira folyt vita a közvélemény szintjén- inkább a piszkálódás, pletyka, ki-kivel, ki miért- miért nem. Röviden: Mester Tamás nem oka annak, hogy a mezőny ebben a versenyben ilyen volt. Nem volt egekig érő tehetség a felvonulók közt, ez biztos. Sztem a zsüri keményen dolgozott, tudása javát adta, nem ők húzták le a színvonalat. Az előválogatást végigülni....hihetetlenül kemény lehetett. Én sokkal több röhögéssel -sírással reagáltam volna...le a kalappal előttük, Mester Tamás előtt is.
mankaegy 2008.11.24. 16:18 • [1]
Kedves Mester Tamás!
Csupán két kérdésem volna Önhöz, illetve a zsűrihez.
1. Az elődöntők során úgy gondolom, nyilvánvalóvá vált Önök előtt, hogy Fekete Dávid rendíthetetlen híve a musicalnek, Lakatos Krisztián pedig a szvingnek, Önök továbbjuttatták Őket. Most miért róják fel nekik, éppen ezt.
Kezdetekben kellett volna talán meghatározni, hogy milyen műfajban kell produkciót nyújtaniuk. Most - szerintem - nem feltétlenül kellene ezzel vegzálni az amúgy is elég feladattal és ilyen-olyan nézői véleménnyel is megterhelt versenyzőket.
2. Nem lenne - szakmai eredményét tekintve - jobb, ha a zsűri, illetve a közönség fordított arányban juttatna tovább versenyzőket? Azaz minden alkalommal a közönség juttathatna tovább 1 főt? Vagy ennek gazdasági oka van?
Kívánok Önnek és az egész szűrinek további jó munkát!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
Meyer 7M altszaxofon fúvóka zenész » fafúvós [2020.07.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Az ΞMΞLΞT idei első koncertjét a Barba...

Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
beszámolók még
Otthoni játékok