2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Ilyen nincs!!!" - A Fishbone őrületes fellépése Pécsen - képekben a PEN
Cinetrip plein air: második felvonás
Dumaszínház, flamenco, jazz és Zorán Szegeden
Kapcsolatok
Uno Y Medio
Másfél
MC Zeek
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Jazz & bass
[2008. október 4.
szombat 19:30]

A drumandbass élően az Uno y Mediotól

A Jazztaminute szervezőcsapat újabb Jazz'n'Bass bulival jelentkezik, ismét a Merlinben 2008. Október 4-én, szombaton, ahol másfél év szünet után 2006 év vége óta új lendülettel, töretlenül folytatódik a partysorozat. A most soronlévő Jazz'n'Bass egyik vendége az Uno y Medio, hazánk talán egyetlen élő drumandbass zenekara lesz.

A Jazz'n'Bass bulikon alapvetően a drum'n'bass jazzesebb, vokálosabb darabjai dominálnak, de ezek mellett az előtérben sok más a hely szelleméhez illeszkedő is stílust érintenek a fellépők (hiphop, funk, breakbeat, house). A teremben Shadam kezd este 10-től, aki 2005 óta pörgeti a főleg liquides drumnbass darabokat. Budapesten viszonylag ritkán, de vidéken annál többször lép fel, Szegeden, Kecskeméten rendszeres vendég, illetve lakóhelyén, Nagykátán saját szervezésű bulikban hallható.

Főműsoridőben, az Uno Y Medio a Másfél zenekar legújabb vállalkozása, mondjuk úgy, oldalági projektje: a csapat tagjai 2007-ben úgy döntöttek, hogy az agyas, de elsöprő intenzitású poszt-rock zene terén végzett kutatásuk eredményeit immáron két mederbe terelik és a tánczenei ambícióikat külön projektben élik ki, méghozzá a d'n'b és a jungle jegyében. Ehhez igazán megfelelő társat választottak, a Rewind-okról ismerős MC Zeek-et, aki a színpadon sodró lendülettel pörget és büntet, ha kell.

A koncert után, az ős underground zenemester, a deep lemezbolt főnök, Negro lép majd a lemezjátszókhoz aki a legújabb promok mellett biztosan előkaparja a legtáncosabb régebbi darabokat is. Az utolsó két óráról és a levezetésről Mentalien gondoskodik majd, aki az Impulsecreator istállóból figyeli a drumandbass mozgást és aki dj-ként 3K című műsorával vált ismertté.

Az előtérben Budapest két meghatározó csapata a Mustbeat és az Allnightbreakz csap össze a lemezjátszók mögött, amelyeket együtt és külön-külön is bitorolnak majd az éjszaka folyamán. Vida G - től a kellemes, bólogatós, funkos felvezetés várható, amely alatt nagyon ügyesen gyorsítja a tempót és szinte észre sem vesszük, hogy már nem csak a fejünk, de lábunk is mozog. Clairvo egy nagyon speciális élő re-cut – mash-up dj szettel készül a Jazz'n'Bass-re, tehát élőben készít majd remixeket, bootlegeket. Mukki a breakbeat vidámabb oldalát hozza, melyhez marka is csatlakozik majd.
 

[2008.09.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még