2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Balkan Projekt Turán
Zorán nagy találkozása a filmsztárral
Zorán nem izgul a premier előtt
Kapcsolatok
Bogányi Gergely
Másfél
Kaláka
Zorán (Sztevanovity Zorán)
Cimbali Band (Cimbaliband)
Kapcsolódó események
SZTE Őszi Kulturális Fesztivál
[2008. október 1. - 31. ]

Dumaszínház, flamenco, jazz és Zorán Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválja igazi kuriózumokkal várja a kultúra szomjazóit októberben. Jazz-, és népzenei koncertek, táncházak, komolyzenei hangversenyek, plafonra vetített kisfilm-est, Dumaszínház, természetfotók, flamenco, gyorsított sakkverseny és az öröklétű farmer mítosza kiállítás is szerepel a több mint kétszáz program között.

A Fesztivál rangját emeli továbbá, hogy olyan elismert, népszerű színművészek is fellépnek majd, mint Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Bálint András.

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája idén októberben is fantasztikus kínálattal várja a kultúra szomjazóit. A XIII. Őszi Kulturális Fesztivál műsorfüzetében többek között színházi előadások, kortárs kiállítások, jazz-, és népzenei koncertek, táncházak, komolyzenei hangversenyek, könyv- és filmbemutatók, közönségtalálkozók, irodalmi-közéleti beszélgetések szerepelnek.

Számos egyéb kuriózumnak számító programot is tartogat a rendezvény, így például egy interaktív Füvészkerti kiállítást a reneszánsz kertkultúra jegyében, a magyar rockzene történetét lemezborítókon bemutató tárlatot, Fassbinder-univerzum-Szimpóziumot, Kultúrcsempész Sínbusz-fesztivált Szeged és Szabadka között és egy érdekesnek ígérkező Női agy-férfi agy című előadást a Szabadegyetem-Szeged programjai közül.

Radnóti est, Zorán és a Másfél

Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be a közönség előtt. A több darabbal is fellépő Egyetemi Színházon kívül – akik többek közt a Némá de Levente című romantikus mesejátékkal is készülnek –, olyan ismert színművészek is fellépnek majd Szegeden, mint Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter az És Rómeó és Júlia… című darabbal.

Látható lesz Bálint András Radnóti estje, a Mérnöki Kar hallgatóinak plakátkiállítása, a mozgásra vágyók pedig széki néptáncot tanulhatnak Varga Sándortól. Teaházi beszélgetésre invitálja az érdeklődőket Závada Pál író, míg zongoraesttel kényezteti a komolyzene iránt érdeklődőket Bogányi Gergely zongoraművész.

A hétvégi bulikra pedig olyan zenekarokat hívtak a fesztiválrendezők, mint a Másfél, Zorán, a Kaláka, a Matthew Mitchell ImprovArt Trió vagy a CimbaliBand Balkan Projekt.

- B.P. / Kemper T. -

[2008.09.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még