2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Pécsen elkezdődött az év bulija - PEN 2008
Képgalériák
PEN 2008 - Akkezdet Phiai
PEN 2008 - Fishbone
PEN 2008 - Másfél
PEN 2008 - The Big Royal Kunamaka Orchestra
PEN 2008 - Zsolnay gyár
Kapcsolatok
Fishbone
Másfél
Akkezdet Phiai
The Big Royal Kunamaka Orchestra
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
PEN 2008 (Pécsi Egyetemi Napok)
[2008. április 16. - 19. ]

"Ilyen nincs!!!" - A Fishbone őrületes fellépése Pécsen - képekben a PEN

A Pécsi Egyetemi Napok harmadik napján szintén nagyon erős programmal várta a fiatalokat. Fellépett az amerikai Fishbone, aki hihetetlenül energikus koncerttel kergette az őrületbe az egyetemistákat. Bölcsész, jogász és biológus együtt tombolt a számtalan jobbnál jobb koncerten.

A péntek estét az Akkezdet Phiai kezdték a Szalon Színpadon. Nyolc óra körül már kisebb tömeg verődött össze a sátor bejáratánál várva, hogy beengedjék őket. Said és Újonc egy különleges fellépéssel készült, amiről már a színpadkép is árulkodott: a mikrofonok előtt székek, és a szokásos lemezjátszópult helyett egy kisebb zenekar cuccai várták a fiúkat.

Az Akkezdet Phiai a szokásos fellépések mellett ún. Slam Poetry műsorokat is adnak, ami abból áll, hogy az MC-k a verseiket olvassák fel minimális zenei aláfestéssel. Itt a zenei aláfestést egy basszusgitár, egy dob és egy szintetizátor szolgáltatta. Persze a versek mellett azért elhangzott 1-1 Akkezdet-szám az első albumról (persze erre már beindult a közönség), de sajnos az első fellépők csak 45 percnyi időt kapnak, ezért kicsit gyorsan vége lett a műsornak. Még ráadás számról sem lehetett szó.

A másik sátorban a megjegyezhetetlen nevű francia csapat, a The Big Royal Kunamaka Orchestra készülődött őrületbe kergetni a közönségét. Ez nagyjából sikerült is: a hatalmas zúzásokat néha megszakították egy-egy lassabb, "érzelmesebb" résszel, de túlnyomó részt a metál-punk hatások érvényesültek. Erős koncert volt.

Az őrült franciákkal egyidőben zenélt a Másfél a Szalon sátorban. A koncert első felében egy Gaya Arutjunján nevű orosz énekesnővel léptek fel, majd következett MC Zeek, akinek a közreműködésével egy Roni Size-t megszégyenítő műsort nyomtak le. Az ütemek törtek, a basszusok haraptak, MC Zeek pedig nagyon bepörgette a közönséget.

A rendkívül jól sikerült Másfél után következett az est fénypontja, az amerikai Fishbone. Személy szerint nem igazán ismertem a zenekart, és hogy őszinte legyek, nem is fűztem nagy reményeket a fellépéshez. Az első 1-2 szám után úgy beindult a csapat, hogy öröm volt nézni. A srácokról dőlt a víz, a frontember pedig egyre kevesebb ruhát hagyott magán: tíz perc múlva pedig már egy kertésznadrágban, kilógó hátsóval ugrált a tömegbe. Természetesen a mikrofon végig nála volt és még akkor is nyomta a szöveget, amikor éppen nem a közönség kezén szörfölt, hanem éppen a lábak alatt feküdt....

Sok koncerten jártam már, de kevés ilyen energikus, őrült bandával találkoztam, mint a Fishbone. A műsorfüzet szerint "a világ egyik legjobb koncertzenekara". Azt kell, hogy mondjam: ez pontosan így van.

-nagyM-

[2008.04.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még