2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Új basszusgitáros a Kowalskynál
Sztárvendégek és egy kis plusz Kowalskyék lemezbemutatóján
Ingyenes Black Out koncert a szerencséseknek
Kowalsky Nyíregyházán lép fel utoljára a Black-Outtal
Kowalsky meg a Vega mesés videoklipje
Kowalsky mesét írt a jéglankákról
Kowalsky meg a Vega: szülinap és csapdázás
Black-Out: Minden 1992-ben indult
Ének nélküli teltházas Kowalsky meg a Vega-koncert
Dobtanárral erősít Kowalsky meg a Vega
Felpörögtek Kowalskyék: Lemez, klip, majd koncertek
Fűnyírás után szurkol a magyaroknak az énekes
Kowalskyval az élen jönnek a hunok!
Kapcsolatok
Kowalsky Balázs Gyula
Kowalsky meg a Vega
Black Out (Black-Out)
Mantra
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Kowalsky meg a vega lemezbemutató
[2008. október 10.
péntek 20:00]

Kowalsky belépett a harminchetedikbe

Ma ünnepli születésnapját Kowalsky Balázs Gyula. A különleges hangú úriember "fő szakterülete" ugyan az éneklés, de szövegíróként, festőként is tevékenykedik. Sőt, több könyv is kötődik a nevéhez.

Első kötete, a Holnap előtt 2005-ben jelent meg. Ez a műve egy életregény, fiataloknak szóló ifjúsági irodalom. A történet a főszereplő életét 18 éves korától, élete mélypontjától követi végig az érett felnőtt korig, amikor eléri az elégedettséget, családot alapít, gyermeke születik.

Második kötete 2007-ben látott napvilágot. A Jéglanka Meséit így mutatja be a szerző:

„Húsz éve foglalkozom zenével; dalszerző, szövegíró, és előadóművész vagyok. Körülbelül egy évtizede vált  napjaim fontos részévé a képzőművészet, elsősorban olajfestményeket készítek. Néhány éve alkotóként is érdeklődöm az irodalom iránt, első könyvem (Holnap előtt) 2005-ben jelent meg. Hosszú ideje tanulmányozom a különböző védikus, keresztény és buddhista írásokat, ezek hatásai természetszerűleg mindenben megjelennek, amit a közönség elé viszek, és jelen vannak abban is, amit a magánéletemnek nevezek."

Valami mást szeretne

" Életem legmeghatározóbb állomása az az időszak volt, amikor a szerzetesi élettel ismerkedve egy magyarországi vaisnava-központban éltem. Úgy érzem, mindaz, amit a művészet különböző eszközeivel létrehozok, több puszta, esetlegesen öncélú önkifejezésnél. Valami mást szeretnék: felhívni a figyelmet arra, hogy összetartozunk, és igenis van feladatunk ebben a világban. Én sem születtem hősnek; ha szerepet kellene választanom, legszívesebben hírnök lennék - futár, aki továbbítja a bölcsek tanácsát: Ember, ismerd meg önmagad...”


Persze a fő profil még mindig az éneklés Kowánál. A Black Out zenekar énekeseként ismerték meg sokan, ahol dalszövegíróként is tevékenykedett.

1992-től tizenhárom évig énekelt a formációban, ahol nyolc lemezen énekelte el szövegeit.

A Kowalsky meg a Vegát 1999-ben álmodta meg Jávorszky Bélával, mely 2003-ban adta ki első nagylemezét és kezdte meg az élő fellépéseit.

Egy „kis kitérő is történt” Kowa zenei életében. Ezt persze nem rosszallásként jegyezzük meg, sőt! A Mantra zenekar a Black Out társaságában lépett fel 2001 kora őszén, majd hamarosan a formáció énekesévé is vált, mikor Acyuta das elment.

A mantra.hu szerint „ez a felállás nem bizonyult tartósnak, ugyanis Kowa nem tudta vállalni a két zenekart, rajongók nyilvánították nemtetszésüket a projekt iránt. Ez oda vezetett, hogy Kowalsky visszatért az anyazenekarába, de nem múlt el nyom nélkül ez a párosítás: a harmadik albumukon (Om) nagyon sokat énekel Jaya Hari és Csató (Replika) mellett. A lemez felvétele előtt ebben az évben csinálnak egy 12 állomásból álló turnét a Replikával, aminek az "Eternal Soul- A lélek útja" nevet adják.”

A valódi sikert a Kowalsky Mega Vega formáció hozta meg számára.

2003 óta négy nagylemezt adtak ki, sikerességüket az is mutatja, hogy 2004-ben már a Fonogram (a korábbi Arany zsiráf díj) és az Arany nyíl díjra is jelölték őket.

Azóta persze bőven túl vannak „a csak jelölt” kategórián, legutóbb ebben az évben jelent meg albumok Szemenszedett Igazság címmel.
Ennek a lemeznek a bemutatóját, és a zenekar ötéves születésnapi koncertjét egyébként a napokban, egészen pontosan október 10-én Debrecenben, a Lovardában tartják.

A Black Out adatlapja szerint Kowa kedvenc itala a Tokaji Bor, szereti a Tankcsapdát és az Actiont. Nős, egy gyermek édesapja. Kowalskytól számos idézet kering az interneten. A születésnapos zenész dalszövegei sokatmondóak és elgondolkodtatóak.

-ej-

[2008.10.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még