2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kiderült! A nyár legforróbb éjszakája Miller Zoltán énekessel és négy hölggyel
Neves sztárvendégekkel a Billentyűsök éjszakáján
Ledobta ruháit Miller Zoltán egy férfimagazinban?
Miller Zoltán: Kicsit fekete, kicsit fehér, de semmiképpen sem szürke
Kapcsolódó Kiadványok
Miller Zoltán: Fehér és Fekete
Kapcsolatok
Miller Zoltán
Legnépszerűbb csengőhangok

Miller Zoltán először szólóban

Fehér és fekete címmel látott napvilágot Miller Zoltán első önálló albuma. Az egykori Emberek együttes frontembere, számos prózai és musical szerep eljátszása után saját anyaggal lép a nagyközönség elé.

Máté Péter Egyszer véget ér című szerzeménye nemcsak a Csináljuk a fesztivált második sorozatának győzelméhez segítette Zoltánt, hanem Geszti Margit, a Sony BMG igazgatója figyelmét is felkeltette a népszerű énekes iránt. A felismerést, hogy e remek torkú, jó kiállású előadónak még nincs önálló anyaga, tettek követték. A közös munka eredménye ez a korong, mely hat feldolgozáson kívül hat vadonatúj dalt is tartalmaz. Az elkövetkező öt évben még további két lemezre írtak alá szerződést, melyek anyagának egy része már Zoli fiókjában lapul egy ideje.

Lemez

Mindig megtaláltam mindenben a jót. Ha ért valami nagyon-nagyon kellemetlen, mondhatni tragikus dolog, akkor is azt mondtam: ez azért történt, mert valami sokkal jobb jön ezután! Az elmúlt tíz év szerelmei, gyötrelmei, gondolatai, élményei, a világgal való örök harc – néha kudarc –, feladás és újrakezdés, szárnyalás és mélyrepülés, kiégés és fellángolás, önpusztítás és életszeretet! De mindig őszintén! Ez mind egy lemezen!” - mondta Miller Zoltán.

Hat dal, melynek szövegét és zenéjét is az előadó szerezte; Te és én, Nem szerethetsz mást, Messzi hegyeken túl, Álomvilág, A jel, Önarckép. Ezekben a dalokban benne van Miller Zoltán, az ember. Maszk nélkül, jelmez nélkül, szerep nélkül, fehéren feketén.

Az album egyik különlegessége, hogy Robbie Williams She’s the One című dala Harsányi Levente magyar szövegével került az albumra. A feldolgozások között szerepel még Robert Palmer Addicted to Love című száma, Dés László – Bereményi Géza slágere a Nagy utazás. Máté Péter két szerzeménye is hallható a lemezen, a már előbb említett Egyszer véget ér két verzióban is felkerült a korongra, de helyt kapott a Hazám is.

Csapat

Zoli hangsúlyozta, hogy nem szólólemezként gondol az albumra, hanem egy csapatmunka eredményeként. A team tagjai; Cséry Zoltán, hangszerelés és billentyűs hangszerek, Gajdacsi Gábor és Kertész Márton gitár, Bata István basszusgitár, Markó Ádám dob és ütő hangszerek, Gyenes Béla szaxofon.

Koncert

Miller Zoltán első önálló koncertjének november 21-én a Művészetek Palotája nagyterme ad otthont. Az est folyamán a Fehér és fekete című album dalai mellet elhangzanak majd régi Emberek slágerek és felcsendülnek musical dalok is.

-Audrey-

[2008.10.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még