2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
3 dal, amire Jáksó László beindul - videóval
Hogy nézel rám? - a Belmondo elárulja
A Belmondo rajongók újabb viccekre számíthatnak
Izomlázuk volt a fiataloknak az AFC budapesti buliját követően - képekben
Tehetségkutatás és Belmondo Győrben
Erotikus műsorban vesz részt a Belmondo frontembere
Képgalériák
Belmondo - Szájszám klipforgatás
Kapcsolódó Kiadványok
Belmondo: Hogy nézel rám?
Kapcsolatok
Belmondo

Ez nagy szám lesz! Jön a Belmondó Szájszáma - meglepő képek a klipforgatásról

Persze leginkább csak digitálisan, mert úgy könnyebb. A „Szájszám” című dalhoz készülő klip forgatásán jártunk.

A Belmondo együttes munkás hétköznapjait éli, amint arról előző videójában - a könnyűzenei élet szereplőinek viszontagságairól - is énekelt. Koncertezik, folyamatosan rögzíti az újabb dalötleteket, próbálja kiheverni a megerőltető nyári lemezbemutató turné fáradalmait. Meg persze mellette klipet forgat. Mostani második kisfilmjéért négy dal is „versengett, és végül is a Szájszám mellett döntöttek, hogy ez legyen a második "filmecske" a második lemezről.

Fontos a száj


- A dal címe „Szájszám”, ezért gondoltuk, hogy mindent szájjal oldunk meg. Ezért vannak ezek a fejjel lefelé álló vicces figurák. A forgatási nap első felében női szájakat forgattunk. A száj ugyanis sok mindent csinál - lehet beszélni, csókolni, köpködni, enni, inni, hangulatot kifejezni. Majdnem annyira hangulat kifejező a száj, mint a szem a szemöldökkel – nagyon sok lehetőség van. A szájközeliségre rímel az is hogy hangszereink és gitárjaink is fényképezett szájak. – mondta el Czutor Zoli az együttes hangja.

 Képek a Szájszám forgatásáról
(Klikk a fotóra)

A forgatás egy „hagyományos” greenbox technikai, melyben a szereplők zöld háttér előtt mozognak/vannak, és a hátteret digitális úton vágják be. Jelen esetben fekete-fehér és piros dominanciájú képek lesznek hátul, melyeket Valachi Attila, a klip rendezője készített elő, aki már komoly múlttal rendelkezik klipkészítés terén, hisz a Kowalsky mag a Vega számára több filmet is készített, de a Belmondo csapatával ez az első munkája.

Piros, fekete és fehér

- Bercivel voltam kapcsolatban, mert ő játszott a Kowalsky meg a Vegában, ahol én is tevékenykedtem számítógépes, laptopos szinten és onnantól már adódott. Czutor Zolival filóztunk, más dalokkal egyetemben, és a „Szájszám” elég plasztikusnak tűnt, hogy jól meg lehet csinálni, számítógépes grafika szempontjából hálás téma. - tette hozzá.

- Az egész klip animációs film - szájak és állkapocs fejek fognak mozogni, egy képregényszerű hangulatban. Vetítés lesz a háttérben, különböző szájak csinálnak mindenfélét. Felvettünk női szájakat, ahogy mozognak, a zenészek énekelnek... Még az elején rögzítettünk „teremtő kezeket”, aki különböző gesztusokat végez. Természetesen minden mozdulat összefüggésben van a szöveggel. A film színes, de leginkább piros, fekete, fehér dominál, de az arcfestések is színesek valahol a piros környékén. Én csinálom az elő és utómunkát. Egyfelől jó dolog, hisz egy ember átlátja mit is kéne tennie. Én már forgatás során is tudom mi lesz és ahhoz mit kell leforgatni.

Semmiféle sztárallűr

Azt is hozzátette, hogy milyen szimpatikus a zenekar: Ők egyfajta humoron keresztül próbálják megjeleníteni a világot. Akinek van humora – saját magára vonatkozóan is – az olyan ember aki tud dolgozni is. Semmiféle szükségtelen sztárallűr, ilyesmi nem volt, hanem tökéletesen működő emberekkel dolgozhattam.

A klip során az Attila által említett festett állkapocs fejek magalkotója Jankó Zsolt „Manó” testfestőművész volt. Ő Attila instrukciói és az együttes tagjainak egyéni kívánságai alapján festette meg a szájakat – fejjel lefelé.

- Mindenféle rajzokat teszek most fel a zenekar tagjaira – mondta el Manó –, John Lennontól kezdve néger arcig, punk fejtől a szörnyecskéig minden van. Inkább karaktereket rajzoltam, ahhoz igazodva, hogy ki milyen beállítottságú. Csak az irány a közös, mindenki azt kapta amit szeretne magán látni.

A rendező elmondása szerint a klip felvételei ugyan meg voltak egyetlen nap alatt, azonban az utómunka még jó hosszú lesz, így a klipet valamikor november elején-közepén láthatjuk a zenecsatornákon.

(A forgatáson készült képeinekt a cikkben lévő fotóra kattintva érheted el.)

- SirOesh -

[2008.10.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még