2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Franciaországban rangos kitüntetést kapott a magyar zongoraművész
Ambiciózus évadra készül a Madách Színház
Ősbemutatóra készül Markó Iván - közöljük a részletek
Gyász! Elhunyt a kubai sztárcsapat alapítója
A legenda halála miatt nem marad el a sztárcsapat budapesti fellépése - jön Buena Vista Social Club
Kapcsolatok
Purcell kórus
Orfeo zenekar
Bëlga
Colorstar
Kaukazus
Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ)
Komolyzene
Buena Vista Social Club
Cesaria Evora

Sztárvendégek 2009-ben is a Művészetek Palotájában

Világhírű énekesek, karmesterek, zenekarok, sőt jövőre először színházi produkciók is vendégszerepelnek a Művészetek Palotájában a következő évben. Fellép például a milánói Piccolo Teatro, új CD-jének anyagát mutatja be Cecilia Bartoli és visszatér a "mezítlábas díva", Cesaria Evora.

A programokról csütörtökön tartott tájékoztatón Kiss Imre, a Művészetek Palotája vezérigazgatója elmondta, hogy az intézmény megnyitása, 2005. március 14. óta az évi 2,4 milliárd forintos állami támogatás összege nem nőtt, az üzleti szféra hozzájárulásának mértékéről pedig nem nyilatkozott.

Újdonság, hogy a Művészetek Palotája előadásaira jegyet és bérletet a Nemzeti Színház belvárosi, Andrássy úti jegyirodájában is lehet váltani már októbertől. A jegyárakat nem akarják emelni - fűzte hozzá Csonka András, a Művészetek Palotájának vezérigazgató-helyettese, aki beszámolt a műsortervről is.

Az újév a Haydn-koncerttel kezdődik január elsején este: A teremtést adják elő Fischer Ádám vezényletével; az oratóriumot a Londoni Filharmonikusok adják elő. Visszatérő vendég az elsők között fellépő St. Martin in the Fields Kamarazenekar, amelyet január 13-án az alapító , Sir Neville Marriner vezényel. Egy hónappal később a Philadelphia Zenekarral Leonidasz Kavakosz játssza Sibelius d-moll koncertjét. Februárban kerül sor a Budapesti Fesztiválzenekarral közös Dvorak-maratonra.

Januárban Rost Andrea Puccini-operákból énekel Marcelo Alvarez társaságában. Mivel 2009-ben nemcsak a Haydn-évfordulóról, hanem Purcellről is megemlékezik a zenei világ, a brit zeneszerző A tündérkirálynő című alkotását Vashegyi György vezényletével mutatja be a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, az előadás narrátora Michael York brit színész lesz.

Az opera műfajában a Budapesti Fesztiválzenekar Mozart-produkciója is kiemelkedő: a Figaro házassága nemzetközi sztárok közreműködésével lesz hallható.

Cecilia Bartoli, akit a Magyar Állami Operaház hívott meg a Májusünnepre, két estet ad a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben: az egyiken Handel áriákat énekel, a másikon Maria Malibran, a legendás belcanto énekesnő alakját személyesíti meg.

Bár a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával még nem sikerült szerződést kötnie a Művészetek Palotájának, bíznak abban, hogy ez az akadály is elhárul és a nagy sikerű Budapesti Wagner-napokon a két teljes Niebelung gyűrűje sorozat és a Parsifal előadása is velük lesz újra hallható 2009 júniusában - jegyezte meg Csonka András. A második félévben Edita Gruberovával a címszerepben Bellini Normáját adják elő.

Januárban második alkalommal rendezik meg a fiatal muzsikusoknak bemutatkozási lehetőséget kínáló Jazz Showcase-t, amelyre fesztiválszervezőket, szakértőket hívnak meg. A könnyű és világzenei kínálatban ismét szerepel a Buena Vista Social Klub, Cesaria Evora, továbbá fellép a Belga, a Kaukázus, a Color Star.

A második félévben is folytatódnak az operaközvetítések a New York-i Metropolitan Operából, Danielle de Niese, Anna Netrebko, Natalie Dessay, Juan Diego Florez, Elina Garanca lesz látható és hallható a vászonról.

-mti-

[2008.10.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még