2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Vadonatúj dalok a Mission új korongján
Októberben és novemberben igazi rémálom lesz a Nyár utcában Budapesten
Kapcsolatok
Wayne Hussey
The Mission
Kapcsolódó események
Wayne Hussey
[2008. november 18.
kedd 20:00]

"Öreg gót nem vén gót" - Wayne Hussey ismét Budapesten

Egy üveg vörösbor, egy doboz cigaretta, és egy akusztikus gitár a bárszéknek támasztva: mindössze ennyiből állt Wayne Hussey legutóbbi színpadi díszlete szóló akusztikus turnéjának budapesti koncertjén, 2006 augusztusában. Wayne november 18-án ismét Budapestre érkezik, ezúttal egy csellós kíséretében, hogy egy exkluzív hangulatú helyszínen, az Alcatraz Clubban mutassa be első szólóalbumát, amely éppen a fent lefestett hangulat megzenésített változata.

A Mission és Wayne Hussey eddigi magyarországi fellépéseit látva egy dolgot leszögezhetünk: Öreg gót nem vén gót. A Mission először majd' két évtizede, 1990-ben járt Budapesten, ahol - az épp akkor kiteljesedő taxisblokád ellenére - ezrek voltak rájuk kíváncsiak az egykori Budapest Sportcsarnokban, 2002-ben pedig a Sziget Nagyszínpadának sztárjaként jártak nálunk ismét.

Wayne 2006-os önálló estje is remek hangulatban telt, az azt követő 2008-as Mission koncertből pedig igazi népünnepély kerekedett. A csordultig megtelt A38 hajó, a számos hazai és külföldi vendégzenekar és az extra hosszúságú koncertprogram mind hozzájárult, hogy az estére búcsúbuliként emlékezhessünk: az előzetes bejelentések alapján ugyanis ez volt a Mission zenekar utolsó turnéja.

A tagok tudták mikor kell abbahagyni: egy jól sikerült új lemez és a régi időket idéző, forró hangulatú turné után.

Vörösboros-cigarettás hangulat az új korongon

Mint láthatjuk, ez koránt sem jelenti azt, hogy Wayne is szögre akasztja a gitárt, éppen ellenkezőleg: mostantól még több ideje marad saját, személyes elképzeléseinek megvalósítására. Ennek első megtestesülése az év elején megjelent szólóalbum, mely a Bare címet kapta.

Hogy Wayne mennyire jól érzi magát bőrében, és hogy mennyire hiteles az új korong világa, az rögtön egyértelművé válik, ha elolvassuk, hogyan nyilatkozik róla az alkotó maga: "ez a lemez kiváló aláfestő zene késő éjszakára, amikor már fejünkbe szállt néhány üveg vörösbor, elbódultunk a sorra elszívott cigarettáktól és a gyertyák andalító fényétől, és vergődünk egy régi szerelem elvesztése miatt érzett keserűségben... vagy éppen egy új szerelem kölcsönözte boldogság hullámain ejtőzünk."

Wayne tehát éppen azt a vörösboros-cigarettás hangulatot oltotta bele saját lemezébe, melyet legutóbbi szólóestjén személyesen is átélhettünk - és ugyanezt kapjuk majd november 18-án az Alcatraz Clubban, ahol azért néhány Mission-sláger is felcsendül majd.

Az európai turnén egy csellós, méghozzá a Royal Liverpool Philharmonic Orchestra művésze, az Anathemával is rendszeresen együttműködő Dave Wesling kíséri majd el Wayne-t.

-negativart-
 

[2008.10.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még