2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Másfesztivál, második felvonás
Bankrupt: Rakéta a lázongó városra!!!
Elkésett a Betyárvizit
Botrányrap vagy kreatív szövegelés? Marcus May új albuma
Éljen a jazz! - a Heaven Street 7 új lemezén
Kapcsolódó Kiadványok
Tatu 18: L, mint láv
Kapcsolatok
Tatu 18
Legnépszerűbb csengőhangok

L, mint ’Lfelejthető - egy unalmas lemezt hallgatunk meg

Egyáltalán nem volt meggyőző az L, mint Láv a Tatu18-tól. Unalmas, egyhangú, semmi extra. Ez a zene már megvolt 10 évvel ezelőtt is. Az Alvin és a Mókusok kezdeti lépéseire emlékeztet. Csakhogy Alvinék azóta sokat értek el és legutóbb elő is álltak egy komolyabb lemezzel. Az L, mint Láv viszont maximum egy esetlen középiskolás viccnek tekinthető csupán, bestagnált egy igen övön aluli szinten. Egyszóval: gyenge.

Tatu; a 18.0-s verzió

A tatai gárda 2001-ben alakult középiskolás haverok kezdeményezéseképp. Nevüket egy szerepjátékozás alkalmával megalkotott karakterről mintázták. A Tatu a tablettás borok és a kommersz italok Istene, akinek tiszteleti napja minden hónap 18-ára esik. Ekkor be kell rúgni. Mivel kezdetekben egy trombita is kiegészítette a hangzást, hamar elkönyvelték a fiúkat ska zenekarként, pedig ez az irányvonal valójában köszönő viszonyban sem áll azzal a hagyományos punk mókázással, melyet a zenekar képvisel.

Jó az intró

Tetszett a pár másodperces bevezető nóta. Kiváló ráhangolódást nyújtott… volna. Miután azonban kiderült, hogy az összes többi szám is ugyanezen bevezető, csak kicsit más köntösben - azaz egy-két akkorddal lejjebb vagy feljebb -, nos akkor hatalmasat kellett csalódnom. Mondhatni, nem volt más választásom.

Tulajdonképpen még zenei tudás sem kell ahhoz, hogy létrejöhessen egy ilyen lemezecske. Megnézzük a korai Offspring vagy Alvin nóták tabjait, és ezeket begyakorolva, majd ide-oda mixelve, megszüljük tetszőleges névre keresztelt albumunkat. (Esetünkben ugye: L, mint Láv.)

Szöveg? Ugyanmár, minek olyat írni? Összehordunk egy kicsit perverz, egy kicsit társadalom-kritikus hangvételű arcozós hablatyot. Majd behunyjuk szemünket és reméljük, hogy odaerőltetett és semmitmondó rímeinkből összekoholt szövegi tákolmányaink, zenei és énekbeli melléfogásaink majdcsak megtetszenek valamiféle botfülű és zeneileg alulművelt tinédzserközönség számára.

Ezzel nem mennek messzire

Kritizálhatjuk a magyar közönséget esetleges zenei igénytelenségük miatt, de ezt, ebben a formában bizonyosan nem fogják bevenni. Ugyanis így és erre már kitombolták magukat a népek ezelőtt 10 évvel. Az L, mint Láv egy melléfogás. Feledhető, semmitmondó. Nincs benne tehetség, de talán még reménység sem. Én biztosan nem ölnék pénzeket ebbe a formációba, hiszen nincs benne a ’világsiker’, még az egyéniség is hiányzik.

Napjainkban muszáj progresszív cipellőt húzni, és valami újat mutatni a közönségnek, mert ők már nem fordulnak le arról a bizonyos székről csak úgy, és főleg akkor kell ez a cipellő, ha a húros zenék hallgatóinak táborához szeretnék fordulni. Lehet utálkozni, de itthon most Anti Fitness Club-ok és Hooligans-ek szekere fut. Meg lehet magyarázni, hogy a közönség miért is bólogat. Erre maximum részegen elugrál majd valaki a Szigeten.

-Márta Alex-

[2008.11.12.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Márta Alex 2008.11.19. 07:29 • [24]
Köszönöm, erőt ad :)
Christoph 2008.11.19. 00:20 • [23]
hehehe... a "krtitikus" nem bírja a "kritikát" :D bár Alex barátunk csak véleményt írt és nem kritikát... :) Szeretünk Alex! :D ...
Márta Alex 2008.11.18. 08:24 • [22]
Hidd el elég kritikát olvasok nap, mint nap (természetesen nem csak magyarul, az igen kevés lenne)... van ilyen is, és van olyan is. De tudjátok mit? Igazatok van! Ti csináljátok jól!

A 'csók' meg egy elköszönési formula... de úgy tűnik ez is gond...

De akkor is CSók, kivéve Kristóf!

Előzmény: Christoph • 2008.11.18. 00:57 • [21] • Előzménykövetés 
Christoph 2008.11.18. 00:57 • [21]
Üdv. Vetélkedő... jó, rendben... bár senkit nem érdekel a vetélkedés. attól hogy salátára olvassa valaki a lexikonokat, attól még nem lesz hozzáértő. Amúgy alap, hogy az írjon kritikát, aki foglakozik is a témával. Lásson mondjuk gitárt közelről... dobot... közönséget a színpadról... Ja, és főleg az ne írjon kritikát, aki maga sem viseli el... Én egy szóval sem mondtam, hogy a kisújamban van a komoly zenétől a death metal-ig minden. Viszont játszottam komoly zenét, játszottam punk-ot, progresszív metalt, skandináv és heavy metalt is. És bármelyik koncertre elmegyek, sőt! meg is tudom ítélni egy egy zenekar teljesítményét, a saját stílusához viszonyítve. Sokat beszélgetek zenészekkel és "zenészekkel" is... lehet hogy szarul vagyok bekötve, de ha negatív is a kritikám, próbálok vele építőleg hatni. de ez nem is számít most. A lényeg, hogy önjelölt kritikusként, csak azért mert "nekem ez a hobbim" semmi sem jogosít fel arra, hogy így lefikázz valamit, főleg úgy, hogy egy darab kész zeneszám nem hagyta el a hangszered szerintem, vagy úgy, hogy a büdös életben nem álltál még koncertel a közönséggel szemben... a személyeskedést pedíg valóban te kezdted az irományoddal... amúgy meg kezdj el olvasgatni valódi kritikákat, hogy tudd, formailag hogy kell kinézniük. Nagy általánosságban lehúzol egy zenekart. Egy normális kritikus darabokra szedi az albumot... te pedíg pár sorban közlöd, hogy ez egy szar, mert nekem nem tetszik. Most azt hiszem, össze is foglaltam röviden a "kritikádat"... ja... és a "Kristóf féle" az nem személyeskedés? :) ja, és csókolgasd azt akire gondolok... bocsi ;)
smaragd28 2008.11.17. 23:10 • [20]
Hali!
Már bocsánat.. de a direkt sértegetést és személyeskedést a cikkíró kezdeményezte.. magában a megjelent kritikában. Ezek után csodálkozni azon, hogy néhány ember zsebében kinyílt a bicska, hááát.. furcsa! "Én biztosan nem ölnék pénzeket ebbe a formációba, hiszen nincs benne a ’világsiker’, még az egyéniség is hiányzik." Oké, világsiker nincs benne, ez rendben van.. de azt honnan is tudhatja valaki, aki életében egy szót nem váltott a srácokkal, egy koncertjükön nem volt, hogy nincs benne egyéniség? Szerintem minden, ami magunkból származik, az már a mi egyéniségünk terméke. Nem? "zenei és énekbeli melléfogásaink majdcsak megtetszenek valamiféle botfülű és zeneileg alulművelt tinédzserközönség számára" mi ez ha nem személyeskedés? mindenki, aki szereti a zenekart, botfülű, zeneileg alulművelt kis tini.. Nem voltál még koncerten, nem ismered a befogadó közönséget. Akkor minek kell ilyet leírni? Mondattanilag nagyon rendben van és igen hangzatos kis gondolatok ezek.. kár, hogy nem fedi a valóságot. Mielőtt kritizál valaki, előtte nem árt tájékozódni.. szerintem. "Erre maximum részegen elugrál majd valaki a Szigeten" vagy pedig józanul csak szimplán meghallgatja a cd-t.. mert lehet hogy van még pár ember ezen a bolygón -bármily meglepő is, aki szereti az eredeti dolgokat amik mögött semmi mű érzet nincs. Se külsőre, se belsőre, csak az van, ami a valóság, ami maga a zenekar. Néhányan értékeljük még az ilyet.. mi, "botfülűek".. üdv!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még