2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Amerikai álom: rangos listán a The Moog zenekar
Magyar zenekar dala a Vészhelyzetben
Ismét New Yorkban lép fel a Kistehén Tánczenekar
Világsiker vár a magyar zenekarra?
A világsiker kapujában a hírességeket kifigurázó magyar klip? - nézd meg a jópofa videót!
Hazajött Amerikából a Kistehén - kuriózumra bukkantak
Képgalériák
Nikson 2008
Kapcsolatok
Nikson
Legnépszerűbb csengőhangok

Oly' messze az otthontól: Nikson az USA-ban

A Moog és a Little Cow után egy újabb magyar zenekar próbálja meghódítani az Egyesült Államokat. A győri punk-rock csapat, a Nikson debütáló albuma október végén jelent meg a tengerentúlon.

A So Far From Home című lemez már augusztus óta megrendelhető hazánkban, október 31-től pedig már az amerikai kölykök is megvehetik.

A Nikson 2005-ben alakult Győrben. A zene több műfajból táplálkozik, de leginkább a punkrock/melodycore a jellemző. A csapat - több tagcsere után - jelenlegi formáját az első kislemezük (Somewhere between here and there) felvétele előtt, 2006 októberében nyerte el. 2007 januárjától aktívan koncerteznek, a magyar színpadok mellett már Berlinben is felléptek.

A So Far From Home anyagát a szolnoki Denevér Stúdióban, Cserfalvi (Töfi) Zoltán vezényletével vették fel. A dalok nagy részét Márton és Olivér írta, a végső változatok pedig négyük közös munkájának eredménye.

"A dalok vegyes összetételűek, Olivér érzései, tapasztalatai, illetve az enyémek vannak a számokban. Szinte mindegyik dal egy konkrét, megtörtént eseményre vezethető vissza, ami az életünkben történt." - árulta el Márton a dalok témáit firtató kérdésünkre. "Próbáltunk egy olyan sorrendet kialakítani, ami mindenkinek emészthető (mivel a nóták elég gyorsak), hogy ne csak azok élvezhessék az albumot, akiknek a szívéhez közel áll a melodic punk stílus."

Az amerikai terjesztést egy kis kiadó, a Bite Me Records vállalta magára. Egyébként ők keresték meg a zenekart a Myspace-en: "Először megkerestek minket valamikor az év legelején, hogy csinálnak egy punk válogatáslemezt „noname” zenekarokkal, és annyira tetszik nekik a zenénk, hogy szeretnék, hogy egy szám tőlünk is felkerüljön rá" - meséli Márton.

A fiúk pedig nem voltak szégyenlősek és az album munkálatai közepette megkérdezték, hogy nem adnák-e ki a nemsokára elkészülő anyagot. A Bite Me igent mondott és így hivatalosan október 31-től az USA-ban is megjelent az anyag.

"Egyelőre két interjút adtunk, két országos amerikai magazinnak. Természetesen szeretnénk egy turnét is, de ez sok mindenen múlik. Ha sikeresek az eladások, van érdeklődés és sikerül úgy megszervezni a koncerteket, hogy valóban legyen közönség, akkor előfordulhat, hogy 2009-ben össze tudunk hozni egy pár állomásos turnét." - bizakodnak a fiúk.

-M-

[2008.11.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még