2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Az "utiblog"
Kapcsolódó cikkek
Kistehén Tánczenekar abszurd meglepetése
Little Cow, támad a Kistehén Tánczenekar
A Kistehén külföldön az angolt keveri a magyarral
Folytatódik dalszerző klub - Bródy és a Kistehén is ott lesz
Nagyon beindult a Kistehén - már külföldön is sikeresek
Megvan a 100 legkeresettebb magyar zenész - közöljük a legjobbakat
Budapest Bár - Überretró a spájzban
Ismét New Yorkban lép fel a Kistehén Tánczenekar
Világsiker vár a magyar zenekarra?
Kis szünet után folytatódik a Budapest Bár sztori
Kapcsolódó Kiadványok
Kistehén Tánczenekar: Ember a fán (album)
Kapcsolatok
Kistehén Tánczenekar
Kollár-Klemencz László

Hazajött Amerikából a Kistehén - kuriózumra bukkantak

Minden magyar zenekarnak elkelne az a lehetőség, ami a Kistehén Tánczenekarnak "bejött" Amerikában - véli Kollár-Klemencz László, az együttes vezetője, aki hathetes turnéjuk emlékeit idézte fel.

- Harmincegy koncertünk volt huszonöt városban - szeptember elejétől október közepéig - Little Cow néven - újságolja a gitáros és énekes. Kis klubokban és elegáns művészeti központokban egyaránt felléptek, hol nagy tömeg, hol kisebb közönség előtt. Főleg a keleti partot járták kisbusszal, de eljutottak Chicagóba, Memphisbe, Torontóba, a nyugati parton San Diegóba, Los Angelesbe és San Franciscóba. A legtöbb várost csak autóból vagy éjszaka látták, de mindenütt szereztek új barátokat. Első fellépésük színhelyére, a Bowling Greenbe visszahívták őket. Lemezfelvételeket kezdtek el, ezeket a tervek szerint jövőre kint fejezik be.

Kollár-Klemencz László örömmel tapasztalta, hogy az amerikai közönség rendkívül nyitott az általa nem túlságosan ismert zenékre, így az ő produkciójukra is. Felidézte a chicagói Hide Out Block Partyt, a New York-i Joe's Pubot, a város világszerte ismert kocsmáját, nagy sztárok találkozóhelyét, ahol három zenekar háromféle közönség előtt játszik szakemberek előtt. A Kistehént is producerek, újságírók, zenészek látták-hallották. A bloomingtoni (Indiana) Lotus World Music and Arts Festivalon két este játszottak telt ház és extázisban lévő közönség előtt.

- A fesztivál igazgatója is végig táncolta a koncertet, s visszahívott minket a színpadra - emlékezett a zenekarvezető.

Nem ez volt az együttes első külföldi útja, menedzserük, Gáncs Andrea két éve viszi őket Európába, vásárokra, fesztiválokra, ahol kiadók, koncertszervezők is megfordulnak. A menedzser pályázta meg januárban a New York-i fesztivált, amire több jelentkező közül választották őket. New Yorkban a Yonas Media produceri társulás vette őket pártfogásába, amely turnékat szervez, lemezt ad ki.

Amerikában a dalok felét angolul, felét magyarul énekelték. Kevés magyarral találkoztak, a turnét amerikai közönségnek szervezték. Magyarok is jöttek, s olyan is volt köztük, aki szóvátette, miért nem anyanyelvükön énekelnek.

Fárasztó volt koncertezni, folyton úton voltak. Alkalmanként másfél órát játszottak, ráéreztek arra, hogy melyek az igazán fontos koncertek. Májusban San Franciscóban lemezfelvétel, turné várja őket, szeptemberben pedig várhatóan újra visszatérnek az Újvilágba. A zenekarvezető reményt keltő kuriózumként felidézte: San Francisco legnagyobb lemezboltjában rábukkant az LGT 1974-es, Amerikában fölvett albumára.

A sikertörténet egyébként a Kistehén-dallal és klippel kezdődött 2002-ben, noha csak két évvel váltak állandó zenekarrá. Tóth Tamás a 90-es évek elejéig alternatív zenekarban játszott, majd filmezéssel foglalkozott - a Kistehén-film kis sárga figurája a Sziget emblémája lett. A Szájber gyerek daluk hozta az újabb nagy sikert.

- A Kistehén-dal köré könnyű kis dalokat írtam, hogy jobban eljussanak a közönséghez. A popzene és a komolyzene határán mozgó zenére törekedtem. A Kistehén-dalt először talán gyerekeimnek énekeltem - meséli.

A sváb falusi sramlizene, cigányzene mellett a reggae és a jamaikai ska hatott rá, de hangsúlyozza, hogy az együttes zenei alapja a rock.
November 9-én a Gödör klubban koncertet ad a Kistehén Tánczenekar, majd az itthoni koncertek után januárban külföldön lépnek fel. Bemutatják a Kistehén Melankolikusok Ember a fán című, szeptemberben megjelent albumot, amely csendesebb a megszokott Kistehén-hangzásnál.

- Jó "család" vagyunk, nem idegenített el a turné - hangsúlyozza végül.

- MTI-Press -

[2008.10.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még