2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A 24 karátos ChilZim Crew - zenés videóval
A német énekesnő növeli a 24 Karátos magyar lemez értékét
Nyári ajándék Vincabitól, Jolie-tól és Mc Ducky-tól
Magyar siker a német raptv-ben
Botrányrap vagy kreatív szövegelés? Marcus May új albuma
Képgalériák
Chilzim 2008
Kapcsolódó Kiadványok
ChilZim Entertainment: 24 Karát
Válogatás / több előadó: ChilZim Entertainment Volume III. - Előfutár
Kapcsolatok
Chilzim Crew
Jolie
Parad
Legnépszerűbb csengőhangok

"Végre elindult a szekér" - Chilzim interjú

Megjelent a legújabb Chilzim Entertainment kiadvány “Előfutár” címmel. Ahogy már a címe is sugallja, ez egy bemutatkozó anyag a 2009-es Chilzim Entertainment projektekre.

Ismét bővült a label a következő új előadókkal: a tatai illetőségű Pi5zKoS2's nevezetű dirty south irányzatot képviselő csapattal, az underground körökben jól ismert Origivel, aki régen többek között Interfunkkal és a Faktorlaborral dolgozott együtt, és végül még a régi Fekete Vonat hattér táncos-énekessel, Parnóval.

A továbbiakban a fent említett előadók mellett Jolie és a Chilzim Crew tolja majd a mikrofon mögött. Beszéltünk velük egy interjú keretében az aktuális felállásról, és a várható lemezekről, a nemrég megjelent 24 Karát című LP-jükről és az igen meglepő Rocwilder és Denaun Porter (D-12) közreműködéseikről. Emellett az új tagok is bemutatkoztak!

- Sziasztok! Meséljetek mi a helyzet nálatok?
Parad: - Végre elindult a szekér és ezerrel mennek a dolgok. Sok project és egy még aktívabb év vár ránk a 2009-es esztendőben. A Chilzim Crew második nagylemezének álltunk neki, és folyamatosan tesszük össze az anyagot. Valamint végső soron a Chilzim Entertainment Label is nekiállt új projektek megvalósításának. Kezdődött ezen belül a Chilzim német ágának “Ich brauch Dich” című új klipjével, úgyhogy kis szünet után, hála az égnek a kinti vonal is újra aktívvá válik ismét. Az új anyagok szerintem nagyon nagy minőségi áttörést hoznak majd a csapat megítélésében, mindazok számára is, akik nem tartották annyira jónak azt, amit csináltunk eddig. Amiket az újaktól hallottam, és amilyen alapok vannak betervezve, hát beszéljen majd magáért az anyag. (mosolyog)

Jolie: - A label dolgait elsősorban nagyrészben mostmár én intézem. Három új előadó, illetve csapat van nálunk: Parno, Origi és a Pi5zKoS2's. Emellett a szólóm is készül. Illetve nem olyan rég jelent meg a német ágú Dazim és Chill közös klipje, amit szintén én készítettem Tokodi Gábor barátom operatőri munkálatával. Szóval pörgés van ezerrel.

- Most jelent meg a Volume III. – Előfutár címmel. Meséljetek légyszíves az EP-ről egy kicsit.
Dazim: - Ez egy újabb bemutatkozás, illetve egy újabb felvezető is egyben, hogy mi is vár a hallgatókra 2009-ben! Lesznek új albumok, új klipek, minden ami style-os. Ismét különböző zenei irányban mozgunk, nem lehet besorolni egy bizonyos stílusba azt, amit csinálunk. Jolie képviseli egyedüliként a g-funk-ot itt Magyarországon, Origi kőkemény undergroundot tol, Parno meg régen a Fekete Vonattal mozgott, szóval nem a semmiből került elő. A Pi5zKoS2's meg kőkemény beateket küld még keményebb szövegekkel. Leginkább egy Mobb Deep és Dirty South keveréknek lehetne besorolni szerintem, de ezt inkább majd ők maguk fogják kifejteni. Szóval az EP-n mindenkitől hallunk majd egy dalt. A Chilzim Crew-tól a Chilzim World van rajta, mivel elkészül végre a várva várt klip is. Emellett egy német dal található az “Előfutár” lemezen “Wer braucht dich” címmel.

- Térjünk még röviden vissza a 24 Karát című albumotokra. Milyenek voltak a visszajelzések?
Parad: - Kimagaslóan jó visszajelzéseket kaptunk. Még olyanoktól is, akik eddig nem bírták a zenénket. Röviden összefoglalva, aki meghallgatta vagy megrendelte, azok egytől egyig azt mondták, vagy írták e-mailben, hogy “számomra ebben az évben minimum a top 'magyar albumba' tartozik, és azóta szinte naponta pörög a lemezjátszómban”. Rajongótáborunk ezáltal megint bővült, elég sok helyen elismerik a csapatot. Van egy-két úgymond VIP része az országnak, de egyik személyes kedvencem Kecel City volt, ahol családtagként bántak velem az első perctől kezdve. Mindemellett azt érdemes leszögeznünk, hogy ez volt a bemutatkozó albumunk, és egyben az első hivatalos lemezünk is! Nem otthon gyártott anyag, időt energiát nem kímélve tettük össze az cuccot Nektek! A kritikákat figyelembe véve, mi magunk nagyon büszkék vagyunk rá.

Jolie: - Elég jól fogadták, de beárnyékolta a gazdasági háttere az albumot. Az előre lefixált megállapodások ugyanis nem úgy alakultak, ahogy lenniük kellett volna. Azt viszont senki ne felejtse, hogy ez a német lemez újragondolása, a Chilzim Crew igazi arcképe még csak most alakul. De tényleg nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. Ki nem szeret mondjuk úgy felébredni, hogy csörög reggel 8-kor a telefon, beleszól egy hang az ország másik szegletéből és hadarja egyből az adatait, hogy küldjük a lemezt, mert hallotta a barátnőjénél és kell neki is. Te meg csak annyit tudsz belenyögni ébredés után a telóba, hogy “bocsi, de kezdhetnénk előről, mert egy: nagyon jól esett amit értettem belőle, kettő: most kelltem és alig fogtam fel a dolgokat.” (nevet).

Ehhez kapcsolódóan, még annyit jegyeznék meg, hogy kb. 10 körüli lemez visszajött a postával, valószínűleg elírtuk a címeket. Ha valaki rendelt és nem kapta meg, akkor az reklamáljon nálunk. Persze csinos lányok is írhatnak a Dazim-nek, azt szerintem még jobban díjazná (nevet).



- Ahogyan már mondtátok, bővült a Chilzim Entertainment csapata. Szerintem az lesz a legjobb, ha mindenki röviden bemutatkozik és elmeséli az aktuális projektet. Origi! Te nem vagy újonc a magyar undergroundban! Régen Funkkal dolgoztál együtt. Mesélj egy kicsit magadról és a múltról!


Origi: - Sziasztok! 2000-ben kezdtem el zenélni, majd 2002-ben jelent meg a "Majdnem Híres" cimü lemez. Face követte el a zenéket rajta. Közreműködők mellette Zsola és Interfunk voltak. Funkot egy általam szervezett rapbulin ismertem meg, a többieket rajta keresztül. A lemezen található egy remix a "Budapesti Hollywood" cimú dalból, melyet Jolienak köszönhetek, akivel a HipHop Mission-ön találkoztam először. Egy Canapeace nevű csapat tagja volt, melyhez én is csatlakoztam a későbbiekben az egyik tag kiválása után. Közösen összehoztunk egy lemezt, majd különváltak útjaink. 2004-ben jelent meg a “Majdnem Híres 2 - A rímtár újratöltve” cimű lemez. Szintén Funk, Face és Zsola közreműködésével. Rajta volt még egy dal a néhai Canapeace triótól, E-Squad, ArtosCsaba is színesítették a korongot. A továbbiakban volt még egy dalom az Offline válogatás lemezen, A Drap nevű csapattal.

Feat-eltem az évek alatt pl. Jossával, Falconnal, Kicsi Donnal, és elkezdtem készíteni a következő lemezt, mely a harmadik lesz a sorban. Ezen meg lehet majd találni a "Nem csak szavak" c. dalt, melynek a refrénjében Kovács Kati énekel. Zene: Funk - és a "Mértékkel" című szám: az E-Squad.

- Origi. Hogyan jött a kapcsolat a ChilZim Entertainmenttel? A közeljövőben mire számithatunk tőled?
Origi: - Jolie-val pár hónapja találkoztunk újra és elkezdtünk beszélgetni a jövőről, hogy ki hogyan képzeli el, közös dalok, Chilzim csapat, stb. A beszélgetést tett követte és egy két héten belül már a Chilzim legújabb promólemezén is hallható lesz egy Origi dal "Megváltozva" címmel. Még idén kijön egy ep, amin a fenti dalokon kívül rajta lesz a "Mindennapi Dráma" trilógia harmadik fejezete PanelDráma címmel és Emily gyönyörű refrénjével, egy videóklippel kísérve, melyet Gerzsenyi Krisztián rendez. Természetesen az idei cucc és a jövőre megjelenő "MH3 - Az Ismeretlen Album" is már a Chilzim segítségével készül el. A tervek szerint Funk nem hiányozhat a korongról. A közös dalban Anonim MC is benne lesz, hogy teljes legyen a Kolláth Zsolti által csak "Hipercombó"-nak nevezett track. Lesz egy közreműködésem Jolie éveket csúszó szólólemezén is. Plusz van még rengeteg terv, álom és titok!

- Parno, mi várható tőled?
Parno: - A Fekete Vonat mögött voltam táncos illetve egyes fellépéseken háttér-vokalista. Már egy ideje járok énektanárhoz, hogy képezzem a hangomat. A Chilzimmel a kapcsolat úgy jött, hogy a munkahelyemen összefutottam Norykával (Bíró Nóra volt Megasztár különdíjas, Jolie-val régen sokat mozgolódott és máig barátok). Beszéltünk erről-arról, majd szóba kerültek a saját szerzeményeim. Erre ő azt mondta, hogy próbáljak Jolie-val beszélni, hátha tud segíteni. Felhívtam, majd találkoztunk és itt van egy promó dalom nekem is most az Előfutáron. A folytatást meglátjuk majd. Van még pár anyag készen, de ezeket tartogatjuk. Ezen az ingyenes válogatáson egy Fugees-dalt gondoltam újra, de 2009-ben önálló szerzeményekkel is bemutatkozom valamilyen formában a nagyközönség előtt, erre szavamat adom.

- Térjünk a Pi5zKoS2's-re! Mióta létezik a Pi5zKoS2's-es, és hogyan indult?


Dekster: - A Pi5zKoS2's olyan másfél éve kapta meg ezt a nevet. Korábban is születtek közös nóták, ezek hatására döntöttünk úgy, hogy leragadunk a kettes mellett.



Toga: - 2007 nyarán készítettük el az első számot, (CsaKsZaVaK) amit rövid időn belül követett a Levédve című kislemezünk.

- 


Eddigi sikereitek?


Dekster: - Ez relatív, hogy kinek mit jelent a siker, számunkra egy aprócska előrébbjutás is hatalmas lépés.

Toga: - Ez így van, hála Istennek viszonylag elég sok helyre kaptunk meghívást. Léptünk föl itt is, ott is, de időnk nagy részét a lemezünk készítésével töltöttük el,  most már azonban szeretnénk minél több ilyen lehetőséggel élni.

Dekster: - Szóval mindenre nyitottak vagyunk.


- Hogyan kerültetek a Chilzim Entertainmentbe és mi várható tőletek 2009-ben?


Dekster:-  Egy beszélgetés alkalmával jutott a Chilzim Entertainment arra az álláspontra, hogy felvetik nekünk azt a lehetőséget: legyünk tagok. Mi éltünk ezzel. Egy közös, sikeres együttműködés mindkettőnk célja. 



Toga: - Szeretnénk, hogy hamarosan megjelenjen a nagylemezünk: Pi5zKoS2's – Showtime címmel, ami azért viseli ezt a nevet, mert a CD-n hallható track-ek önmagukban mint egy showelem formálódnak meg, mind zeneileg, mint szövegileg egyaránt.



Dekster: - A klipek is már tervben vannak, valószínűleg a közeljövőben készül el az első. Tessék rá oda figyelni (nevetve)

[2008.12.04.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még