2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
3 dal, amire Jáksó László beindul - videóval
Megőrült? Boncteremben forgat Jáksó László
"Agyonverném, aki meglopja a kedvenceit" - interjú Jáksó Lászlóval
Jáksó már nem tervez
Kapcsolatok
Jáksó László
Legnépszerűbb csengőhangok

Jáksó László antiszociális és nem sokat jelent neki a karácsony

Hamarosan itt a karácsony, amelynek hangulata mindenkit megérint, így természetesen a közszereplők sem kivételek ez alól. Megkerestük őket, hogy egy kicsit meséljenek, hogyan is várják a szentestét.

Általában sehogy nem készülök a karácsonyra. Az utolsó pillanat után szoktam megrémülni, hogy most mi lesz, remek vagyok a december huszonnegyedike délutáni bolti pofozkodásokban, amelyek során egy műanyag Miki egérért ölnek a hozzám hasonlók, általában férfiak. – kezdte a műsorvezető.

Az ilyen last minute portyákon felértékelődnek a csak kicsit törött csecsebecsék és az értelmetlen dolgok is, mint például a kristályfigurák. Ha valamiben jó vagyok, az a dolgok megideologizálása, akár teljesen hasraütve is. Volt egy karácsony, amikor huszonnegyedikén tizenhárom óra hét perckor vettem tíz darab kristálymarhaságot, volt közöttük zongora egy zenész barátomnak, cucli egy kisgyermekes anyukának, és így tovább, Ezekkel rohantam a csomagolóhelyre, otthagytam, hogy hátha még valahol van egy fogatlan fésű. Mire visszaértem remekül becsomagolták mindet - tökéletesen egyforma méretre és egyforma papírba, bármiféle cetli nélkül.

- Egyben közölte a lány, aki ott állt, hogy ő most be is zárná a kócerájt és menne haza ünnepelni, viszlát. Elhoztam a tíz ikerdobozt, találomra szétosztottam a barátaim között és a bontás után mindig volt egy másodpercem, hogy kitaláljam, miért pont azt vettem neki. A zenészhez került a cucli, mondom, a muzsikusélet elvégre nagy szopás, nemde, a kisgyermekeshez a zongora, mondom, a következő gyereket csináljátok zongorán, szóval sokat nevettünk. Ahogy a suszter mondta, aki a segédhez akarta vágni a kaptafát, de az elhajolt és ezért a feleségét csapta arcba: így se rossz
. – idézte fel egy emlékezetes alakítását Laci.

Mert ilyenkor muszáj….

Az ünnep számomra nagyon keveset jelent. Kifejezetten idegesít minden kötelezettség. Azt sem szeretem, hogy én kapok ajándékot, azt sem, hogy én veszek másnak. Nem a pénzt sajnálom, egy ajándék nem feltétlenül kerül sokba vagy akár pénzbe. Ugyanaz a bajom, mint sok más embernek: szívesebben veszek ajándékot az év bármely más napján, mint karácsonykor. Ilyenkor ugyanis muszáj. – jelentette ki.

Azt hiszem, eddig csak egyszer sikerült azt megoldani, hogy sehová sem mentem, semmit sem csináltam, otthon bizergáltam a számítógépet, csináltam forralt bort, tévéztem. Isteni volt. Tinédzserkoromban folyton olvastam, az egyik kedvenc könyvem Bogáti Pétertől Az utolsó ember volt, arról szólt, hogy valami hülye bomba robbanása miatt mindenki elporlad a Földön, csak egyetlen ember marad és az mászkál az elhagyott boltokban, utcákon, használja az utcákon kulcsostul álló kocsikat, és így tovább. Valószínűleg a szerző valami rideg, fenyegető utópiának szánta, én úgy olvastam, mint egy igen kényelmes világ leírását. Lehet, hogy antiszociális vagyok. Kicsit. – elemezte Jáksó hogy melyik is volt eddig számára a legemlékezetesebb karácsony.

Olvasd el ezt is: Nézd meg hogyan értékeli a 2008-as évét Jáksó

– Bíró/Havassy –

[2008.12.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még