2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szerinted hány éves ma a P. Mobil?
Nagy buli volt! "40 fokon izzott a Mobilmánia"
Felgyógyult a magyar zenész és rockkal ünnepelte az ötvenet - mi ott voltunk Zefi ünnepen
Elhunyt a közkedvelt magyar rockénekes, Tunyogi Péter
Pihenj békében Tunyogi Péter! - emlékezzünk a kiváló magyar rockénekesre!
Nem felejtünk el Tunyó!
Kapcsolatok
Zeffer András és a RockBand
Tunyogi Péter
Legnépszerűbb csengőhangok

Tunyogi Péter ezt már nem élhette meg

Az utóbbi idők egyik legsikeresebb zenei formációja, a Mobilmánia, sajtótájékoztató keretében mutatta be frissen elkészült CD-jét. A lemez megjelenését Tunyogi Péter nem érhette meg. Emlékének adózva, a Budai Parkszínpadon tíz évvel ezelőtt megtartott koncert anyaga is napvilágot látott DVD-n. Egy szövegíró, négy CD – Horváth Attila életműve díszdobozban. Még nem készült el, de hamarosan boltokba kerül Zeffer András „Őssejt és rock and roll” c. kötete.

2008. májusa óta új szupergrupp felbukkanása borzolta a magyar rock-élet kedélyeit. A Zeffer András vezette RockBand két gitárosa (Vámos Zsolt, Kozma Tamás) valamint dobosa (Borbély Zsolt) közreműködésével a P.Mobil három egykori meghatározó hangja (Vikidál Gyula, Tunyogi Péter, Rudán Joe) Zeffer András billentyűssel, Kékesi „Bajnok” László basszusgitárossal kiegészülve alkotják a szuperformációt.

Országjárásukat, kivétel nélkül mindenhol teltházas közönség és hatalmas ováció kísérte. „A Mobil-szerzemények életben tartását, megjelenítését életünk végéig feladatunknak tekintjük, mivel a mai napig is mániákusan szeretjük őket. Ezért adtam ezt a nevet ennek a produkciónak.” – nyilatkozta Zeffer András.

A 2008. december 11-én, az EMI kiadó gondozásában napvilágot látott „Ez a mánia” című, 11 vadonatúj szerzeményt tartalmazó album megjelenését Tunyogi Péter nem érhette meg. Mint arról korábban hírt adtunk, súlyos baleset következtében, november 9-én életét vesztette. A Mobilmánia zenészei azonban nem feledkeztek el a fantasztikus orgánummal rendelkező énekesről.

A lemez 11. dalát – Velünk leszel mindig (Horváth Attila csodálatos szövegével), az elhunyt barát emlékére, tiszteletére írták. Az egy szál zongorakísérettel megszólaló, négy énekesre felosztott lírai dallam ősbemutatóját a sajtótájékoztatón az egybegyűltek könnyezték meg.

Szinte valamennyi „mániás” részt vett a zeneszerzési munkálatokban, míg az összes szöveget a már említett rock-költő, Horváth Attila jegyzi.

A másik Tunyogi Péterrel kapcsolatos esemény, hogy a nevével fémjelzett Tunyogi Rock Band 1998-as Budai Parkszínpadon megtartott koncertjét digitalizált változatban vehetik kézbe a rockzene hívei. Emlékezetes, hogy a TRB akkori összeállítása, a névadó énekesen és a billentyűs Zeffer Andráson kívül, a szintén ex-mobilos Kékesi „Bajnok” László baszusgitárosból, valamint Donászy Tibor dobosból, és nem utolsó sorban, az ex-piramisos Závodi Jánosból állt. Az eddig csak VHS formátumban létező anyag a mai szemnek és fülnek megfelelő DVD minőségben, a TRB videoklipek extráival dúsítva került az üzletekbe.

E naptól, a TRB minden formációjával szoros munka-, és baráti kapcsolatban álló szövegíró, Horváth Attila is olyan anyaggal büszkélkedhet, amely Magyarországon az eddigiekben példa nélküli. Négy CD-ből álló életmű anyagot jelentetett meg az EMI kiadó, tisztelettel adózva Magyarország egyik legjobb szövegírójának.

Ha volna két életem

Érdekesség, hogy a digitális lemezek külön-külön, de egyben, díszdobozban is megvásárolhatók. Az „Az légy, aki vagy” és a „Ha volna két életem” a legszebb balladákat tartalmazza, míg a „Szabad vér” a legjobb rock-nóták közül szemezget. A változatosság szem előtt tartásával, a „Skandináv éjszakák” című összeállítás a pop-, és a country dalokat gyűjti egy csokorba.

Exkluzív borítóval, meghökkentő tartalommal fog a közeljövőben megjelenni Zeffer András könyve, mely a 2006-tól egy éven át tartó leukémiás megbetegedés következtében kórházi ápolásáról, fizikai-, és lelki megpróbáltatásairól szól.

Minél szélesebb körben szerették volna megismertetni a sajtótájékoztató szervezői - a nagyközönséget és a szakmát egyaránt - a friss EMI kiadványokkal. Nem utolsó sorban Tunyogi Péterről való megemlékezés is méltó teret kaphatott volna a médiákban. Bizonyos elektronikus, kereskedelmi sajtóorgánumok viszont úgy döntöttek, hogy csak olyan eseményről hajlandók tudósítani, ahol ismert emberek vesznek részt.

Presser Gábor tudhat valamit, hiszen e sorok írójának a következőt nyilatkozta: „Tudomásul kell venni, hogy a média a legnagyobb úr a mi világunkban”. Ehhez mindössze egy másik klasszikus szövegíró dalcímét fűzném hozzá: „Miért hagytuk, hogy így legyen?"

-Hegedűs István-

[2008.12.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még