2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Koncert után masszázst ad - Kordáék is csodálkoztak
Érdemes megfontolni - a nap gondolatai Korda Györgytől
Balázs Klári megszólal a kényes témában
Kapcsolatok
Korda György
Balázs Klári
Legnépszerűbb csengőhangok

Korda György már a hetvenediket ünnepli

Zenerégész rovatunkban leporoljuk a múlt emlékeit és felelevenítjük, hogy milyen, a zenéhez kapcsolódó dolgok történtek az adott napon. Most Korda Györgyöt köszöntjük fel születésnapján.

Az énekes 1939. január 4-én született Budapesten. Pályáját 19 évesen egy szilveszteri este kezdte. A szakma jeles tanáraitól sajátíthatta el mindazt, amely később az egész karrierje során segítette.

Ám ahogy egyszer a zene.hu-nak nyilatkozta, nem szeretett volna mindig énekes lenni:
– Gyerekként nem tudtam, mi akarok lenni. A szüleim egy vegyipari iskolába írattak be, ahol vegyésztechnikusként végeztem. Mindent akartam csak dolgozni nem, főleg a vegyiparban. A színpadra készültem, de nem gondoltam, hogy énekes leszek.

S hogy mégis mi volt az a momentum, ami arra sarkallta, hogy énekelni kezdjen? Mi más, mint egy fellépés.

Egy kábelsodró gyárban segédmunkásként dolgoztam. Ötven kilós vasakat kellett gúlába rakni, és az első nap után tudtam, hogy mindent csak ezt nem. Később takarító lettem, de ehhez sem volt nagy kedvem. Elkezdtem munka közben énekelgetni, amit annyira megszeretek a kollegák, hogy mondták, hogy csak daloljak, ők majd összetakarítanak helyettem. Ez az, ez nekem való, ez lesz a jövő! - mondta a zene.hu-nak adott interjúban.

A Táncdalfesztiválok idején négyszer nyerte el a legjobb előadói díjat, és háromszor a közönségdíjat. A Made in Hungary-n nyolc alkalommal kapott első díjat, háromszor második, és egyszer harmadik helyezést. Közben nemzetközi szereplései is voltak, szerte Európában, de fellépett Amerikában, Kanadában és Ausztráliában is.

Szerelem és póker

Tizenkét év alatt közel 200 kislemeze jelent meg, és eddig 32 albumja, amelyek közül mindegyik aranylemez lett. Gyémánt- és platinalemezzel is büszkélkedhet immár.

Mégpedig 1980-van, ugyanis azóta énekel együtt Balázs Klárival és nem csak a sikereken hanem az életükön is osztoznak, férj és feleségként élik mindennapjaikat

Hat éve közvetít pókert a Sport 1 TV-én, mint szakkommentátor tevékenykedik, sokszor neje oldalán.

Két évvel ezelőtt a Csináljuk a fesztivált című nagysikerű tévéműsor házigazdája volt, Harsányi Levente oldalán, amelynek során a legnagyobb magyar slágert keresték, s ha már keresték a nézők segítségével meg is találták.

Akkortájt tettük fel neki a kérdést, hogy boldog-e? Válasza ekképp hangzott

Boldog vagyok, mert még mindig énekelhetek és szeretnek az emberek, de vannak be nem teljesül álmaim is. Lehettem volna operaénekes is, de sajnos nem volt elég szorgalmam hozzá. Sajnos a szűkös pénzügyi keretek miatt nem tudok olyan koncerteket adni, ahol nagy zenekar van mögöttem.

Korda György népszerűsége töretlen, fellépéseit tömegek tapsolják és énekelik végig. Az adás pedig, amelyben műsorvezetőként közreműködött százezreket szögezett a tévé képernyője elé.

Ám az énekes nem csak emiatt optimista és boldog, hanem alaptermészetéből adódóan mosolyogva dalol az országnak, tervei és reményei szerint még hosszú éveken keresztül. Hetvenedik születésnapján Isten éltesse nagyon sokáig, erőben, egészségben!

– Havassy/Bíró –

[2009.01.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még