2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Néma csenddel kezdte a koncertet a Metallica
Itt a nagy újdonság! Művelődj Michael Jacksonnal!
Ingyenzenék az ünnepekre a Fourty Main-től
DJ Rush: "Kicsit csalódott vagyok"
Különleges fesztivált tartanak Budapesten
Kapcsolatok
DJ Maestro
Óperentzia
Trio Exklusiv
Kapcsolódó események
Blue Note trip - where dance meets jazz
[2009. január 17.
szombat 22:00]

Blue Note buli, ahol a jazz és a tánc találkozik

A "Vissza a jazz-t a táncparkettre" sorozat legújabb állomásán a Blue Note gyönygszemeit újjávarázsoló kiváló DJ Maestro egy elképesztően őrült és vérprofi zenekarral, a Trio Exclusiv-val olvad eggyé az Óperentzia remek felvezetését követően. Január 17-én az A38-on.

Dj Maestro nem volt rest, s a Blue Note felkérésére eleget tett annak a hatalmas kihívásnak és megtiszteltetésnek, hogy mai szemszögből mutassa be a jazz-történelem legnagyobbjait, s nem is akárhogyan: igazi vérátömlesztést kaptak a régi, ámde már akkoriban is igen kifinomult dalok, táncparkett-sebbességűre váltottak, és az oly divatos retro-hullámmal hihetetlen népszerűségre tettek szert.

Megjelent a dupla CD, majd egyre-másra érkeztek a felkérések, amiből létrejött egy olyan klubest, amire már oly rég vártak a jazz fiatal rajongói: hogy ők is táncolhassanak, akár egész éjszaka megállás nélkül a legminőségibb zenékre!

A Trio Exklusiv Közép-Európa elképesztően eredeti, vicces és vérprofi válasza az ötvenes-hatvanas éveket idéző retro-hullámra. A minden porcikájában kitűnő produkció a diszkó könnyedségét ötvözi a legjobb minőségű funk, jazz és elektronikus zenékkel azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a táncparketten megőrjítsenek mindenkit, valamint a legigényesebb arcok legmagasabb elvárásait is túlszárnyalva adjanak elképesztő sodrású, intenzitású és a hagyományos bécsi könnyedséggel egyszerre megspékelt produkciót.

Hangulataik, amelyeket legújabb, International Standards című lemezükön is megörökítettek - a neves producer Patrick Pulsinger szigorú és vigyázó tekintete mellett jó háromnegyed évnyi elsőosztályú munkálat után - a hatvanas évek legjobb detektívfilmjeinek izgalmát és szépségét hozzák olyan kőkemény funkokkal, groove-okkal és finoman beizzító downtempo-kkal, hogy az kétségtelenül az utóbbi évek egyik nagy zenei sikerévé emeli produkciójukat.

Mindez nem véletlen, hisz a formáció a bécsi jazz-szcéna néhány kiválóságából verbuválódott, akik eleinte csak kedvtelésből nyúltak a korszerű groove-okhoz, hogy azután meg se álljanak a csúcsig.

Az Óperentzia zenekar 2005 decemberén alakult. A zenekar inspirációit a downtempo, 60-as évek pszichedelikus zenéi és a gyermekkoruk kedvenc mesezenéi adják. Emellett mindig előtérbe hozzák a húzós groove-okat, a monotonitást és az analóg szintik hatásait. Az első próbák a Citysound stúdióban zajlottak, ahol a próbákat azonnal rögzítették. 2006 elején az összegyűlt anyagból egy öt számos demót, majd egy évvel később 10 számból álló demóalbumot készítettek és ebben az évben megjelent első nagylemezük.

-A38-

[2009.01.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még