2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
2009-ben is kutatják a tehetségeket a PEN-en
Beindult a Magnetix Project
Ingyenzenék az ünnepekre a Fourty Main-től
Magyar fantázia-remix nemzetközi nosztalgia-mókához
Kapcsolatok
DJ Rush
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
DJ Rush Birthday party
[2009. január 17.
szombat 21:00]

DJ Rush: "Kicsit csalódott vagyok"

Hogy miért van elkeseredve a világ egyik leghíresebb lemezlovasa, DJ Rush? Az interjúnkból kiderül, amely a január 17-i budapesti születésnapi bulija apropójából készült.

- Reméljük jól telt számodra a mögöttünk álló 2008-as év. Mik voltak a legjobb és legfontosabb pillanatok ebben az évben?
- Igazán remek volt 2008... Persze így utólag belegondolva, ha lehetne, akkor néhány dolgot másképp csinálnék. Ezekre majd jobban odafigyelek, és 2009-ben azon leszek, hogy ne kövessem el ugyanazokat a hibákat, amiket korábban... De összességében elmondhatom, hogy rengeteg szép élménnyel gazdagodtam, és sok érdekes emberrel találkoztam... Jobban megismerhettem az olasz partizókat, mindig lenyűgöző energia és hangulat fogad, ha odalátogatok. Na és persze a budapesti Bónuszt sem hagyhatom ki, amit mindig nagyon várok, hisz' általában ez az utolsó nagy nyári fesztiválom, és ez az egyik olyan parti, ami számomra mindig a top-on van.

- Hamarosan éppen Budapesten ünnepled a születésnapodat. Megkérdezhetjük milyen "fiatal" vagy? :)
- Boldogan elárulom, mert úgy érzem, rengeteg mindent tettem ebben a szcénában és 95%-ban elértem a céljaimat. Az évek alatt nagyon sok örömben volt részem és sok emberrel ismerkedtem meg. Januárban leszek 39 éves, és azt hiszem, jobban érzem magam, mint valaha.

- Egy születésnap mindig fontos dolog az életünkben, miért pont Budapestet választottad az ünneplésre?
- Mikor meghozom a döntést a születésnapi bulimmal kapcsolatban, mindig olyan helyet választok, amit igazán szeretek, és ahol kényelmesen érzem magam. Imádok Magyarországon játszani, szeretem itt tölteni az időt, mindig mindenhol nagyszerű fogadtatásban van részem... Tetszett a Deadcode koncepciója, és fenntartások nélkül tisztelem, amit csinálnak. Képes lehetek önmagam lenni, a legjobbat kihozni magamból, és mindig jó közönség előtt játszhatom. Ha meghívnak, sohasem töltik tele a partijaimat 165 bpm-es zenékkel, és dj-kkel, akiknek csak az a céljuk, hogy a legkeményebbek legyenek. Sosem kell amiatt aggódnom, hogy nem játszhatok olyan hozzáállással, ahogy szoktam, és mindig teret kapok ahhoz, hogy azt és úgy csináljam, amit és ahogy szeretnék. Szóval jó érzéssel töltött el, hogy megkerestek, és nyugodt vagyok, mert egészen biztos, hogy emlékezetes éjszaka lesz. Ők sosem hagytak még cserben, és mindig azon leszek, hogy a legjobbat nyújtsam, és én se hagyjam őket cserben.

- Beszélnél egy kicsit a születésnapi partidon fellépő többi lemezlovasról?
- Nagyon izgatottan várom, hogy bemutathassam a gyerkőceimet :) A viccet félretéve: azért mondom így, mert nézz csak rám, jóval idősebb vagyok náluk, és persze próbálok odafigyelni rájuk.

A srácoknak, akik fel fognak még lépni a bulin, megvan a képességük ahhoz, hogy igazán jó és sikeres dj-k legyenek. Mindannyian remekül tudunk együtt játszani. Vigyázunk egymásra, figyelünk arra, hogy mindenki önmagát adhassa, és persze nem próbáljuk egymást utánozni. A srácokkal azon leszünk, hogy érezzétek és értsétek az energiát. Reméljük, hogy felrakott kezek és őrjöngés vár majd minket, mi pedig cserébe hozzuk Nektek a basszust. :) Az olyan éjszakákon, mint amilyen ez lesz, nincs idő az ücsörgésre. Azt szeretném, ha minden vendég jól érezné majd magát és elfelejtené a problémákat...

- Mire számítson a magyar közönség, más szettel fogsz előrukkolni a szülinapodon, mint általában?
-
Ha ha ha... Teljesen önmagam leszek. Hozok pár friss cuccot is, ne aggódjatok, mindig van valami a tarsolyomban az én parti szörnyeimnek. Komoly hangzással fogok jönni - mint ahogy a többi dj is -, de nem mondom meg előre, hogy mikkel. Az biztos, hogy vad lesz. :)

- Gyakran beszélsz interjúidban a diszkó és house gyökereidről, holott sikereidet kemény techno dj-ként, producerként érted el. Beszélnél nekünk erről az érdekes kettősségről? Játszol manapság is kizárólag house, vagy diszkó szetteket?
- Tudjátok jól, hogy Chicago-ból jövök, ahol a house-zene is megszületett. Ott a house és a diszkó uralja a táncparketteket mind a mai napig. Szeretek néha visszatérni az alapokhoz, mert minden ezzel kezdődött számomra: diszkó és house. Néha szükségem van arra, hogy kikapcsoljam magam és pihentessem az agyam.

- Sajnos ritkán tudok kimenni Chicago-ba house-t és diszkót hallgatni, mivel állandóan úton vagyok a fellépéseim miatt, így az elmúlt 2 évben egyre több ilyen szettet játszottam bizonyos partikon Európában. Szerencsére mindig remekül sül el a dolog, Spanyolországban például imádják, amikor diszkót tolok, de játszottam már ilyen szettet Németországban, valamit Hollandiában is, és hamarosan Olaszországban és Svájcban is fogok. Csehországban nemrég játszottam egy totál '70-es évek diszkó-szettet, és teljesen megőrültek tőle az emberek! Aztán Ausztriában is iszonyat volt; egy teljesen fehérre dekorált klubban pörgettem, nagyon passzolt a hely feeling-je ehhez a zenéhez.

- Persze nem tolhatok akárhol ilyen szetteket, úgy ahogy kedvem tartja. Csak ott játszom ilyen jellegű zenét, ahol a hely alkalmas ehhez, és tudom, hogy a fogadtatás is megfelelő lesz, valamint akkor, ha kimondottan ilyen koncepciójú buliba hívnak. Olyan partikon, ahol végig techno megy, és a többi fellépő is techno-t nyomat, általában nem nyúlok ilyen lemezekhez.

- De őszintén mondhatom, amikor ilyen zenét játszom, ugyanúgy láthatjátok, hogy átérzem és imádom a zenét. Ezek az én gyökereim. Talán ezért is van az, hogy amikor hardtechnot tolok, mindig igyekszem valami olyat hozzátenni, amit mások nem, megvan bennem a soul-érzés.

- A 2008-as Time Warp fesztiválnak készített válogatás mixen kívül 2008-ban egyetlen saját megjelenésed volt, a "Motherfucking Bass" új remixlemeze. Mi az oka ennek? Inkább a dj-karriered helyezed most előtérbe, vagy pusztán csak egy rövid alkotói-szünetet tartasz?
- Hát, megmondom őszintén, mostanában nem vagyok valami motivált ahhoz, hogy stúdióba vonuljak... Kicsit csalódott vagyok a jelenlegi piac helyzete miatt, túl sok bamm bamm boom boom, nincs elég kreativitás. Ez az oka annak, hogy mostanában a fiatal előadók felé fordultam, akik nem akarnak nagy sztárok lenni, hanem egyszerűen csak jó zenéket csinálni, így az ő lemezeiket sokszor játszom a partikon. De hamarosan visszatérek a stúdióba és csinálok egy kis Rush funkot. Jövő év végéig remélem meg fog jelenni az új albumom. Most lesz a stúdiómunkára némi időm, és több időt szeretnék fordítani az egészségemre és a szerelmemre is. Igen, szerelmes vagyok :)) Mi többet kérhetnék még 2009-re... Szóval remélem, időben kijön az új albumom, és ismét lesz egy kis igény a vidámabb zenére.

- Hogyan vélekedsz az új dj-technológiákról? Használod a modern újításokat, vagy próbálod életben tartani a hagyományokat?
- Még most is használok bakelitlemezeket, főleg régebbi darabokat. Nem igazán vagyok elégedett a mostanában megjelenő új techno lemezekkel: szegényes hangzás, csak érzelem nélküli bumm bada bamm. Így aztán sokat játszok cd-ről kiadatlan zenéket, olyan előadóktól, akiket még szeretek. Ennek köszönhetően tudom, hogy különbözik a zeném a többiektől, van benne valami speciális, amit szeretnek az emberek, és mindig várják, hogy mit fogok játszani a következő bulin.

- Régóta járod a világot lemezlovasként, közel 20 éve készítesz saját zenéket, és folytathatnánk... Mi az, ami még inspirál egy olyan művészt, akinek olyan hosszú és sikeres karrier van a háta mögött, mind neked?
- Legfőképp család, barátok, és a managerem. Az édesanyám rengeteget foglalkozott velem, és nagyon sokat tett értem, mint anya, támogató, és rajongó. Így amikor egy sikeres rendezvény közönsége előtt állok, mindig köszönetet mondok édesanyámnak azért, hogy ott lehetek, és mindig engedte, hogy azt csináljam, amit szeretek. Nagyszerű barátaim vannak, akik hisznek bennem, segítenek talpon maradni a nehéz időkben. Mellettem állnak, amikor beteg vagyok, vagy éppen fáradt a sok repüléstől.

A menedzserem pedig mindenben segít, ami a karrieremmel kapcsolatos, ottvan a rendezvényeimen, gondoskodik arról, hogy minden rendben legyen. Na és persze a rajongók, akik szintén mindig mindenben támogatnak. Ők biztosítják számomra az inspirációt és az energiát, ezért imádom mindegyiküket! Ha tehetném, mindenkit megölelnék, hisz' annyi szeretetet kaptam tőlük az évek alatt, amiért mindig szeretni és tisztelni fogom őket.

- Ez idáig jó pár nagyváros lakója voltál. Chicago, Berlin, London, Amszterdam... Melyik volt eddig a kedvenc helyed és miért?
- Chicago az otthonom, és mindig az első számú hely lesz, mert tudok róla mindent, és mert az a hazám. Minden gondomat elfelejtem, ha otthon vagyok... De imádom Amszterdamot is, ahol majdnem olyan jó, mint otthon. Ott önmagam lehetek. Csak kimegyek az utcára, és mindenütt mosolygó emberekkel beszélgethetek, és ettől remekül érzem magam.

- Bizonyára Te is tudod, hogy van még néhány DJ Rush nevet használó lemezlovas, Ausztráliában és Angliában is van például egy-egy DJ Rush. Mi az őszinte véleményed erről?
- Hát, tényleg ugyanolyan a nevünk, de nem aggódom emiatt, mert ők teljesen különböző dolgokat csinálnak, mint én. Természetesen az ügyvédemmel beszéltünk velük, és közösen megegyeztünk, hogy használhatják a nevet, de nem jelentethetnek meg zenéket DJ Rush néven, és saját országukon kívül nem reklámozhatják így magukat, mivel én már legalább 20 éve használom ezt a nevet. Szóval eddig nem volt még semmi probléma.

- Mit tervezel a közeli, illetve távoli jövőre nézve dj-ként és producerként? Közelgő megjelenések, fellépések, stb...?
- Jelenleg "szabadságon" vagyok Chicago-ban, és egyszerűen csak élvezem a kikapcsolódást és a semmittevést... Mint már mondottam, 2009-ben mindenképp ki akarok jönni egy új albummal, és néhány remix-szel is, valamint csak olyan bulikon szeretnék játszani, amikről tudom, hogy örömet okoznak az embereknek és nekem is. Szeretnék egy kicsit több időt szánni magamra, ezért megválogatom majd a bulikat, amivel persze sok promotert el fogok keseríteni. 52 hétvége van egy évben, és általában háromszor hazautazom. Mostantól viszont több időt fogok szakítani arra, hogy az egészségemre és a privát életemre koncentrálhassak, és így csak azokra a helyekre fogok elmenni játszani, amiket igazán szeretek. Szóval remélem jó 2009-ünk lesz, nekem is, és a rajongóknak is!

- Shift Magazin -

[2009.01.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még