2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Nyíregyházi Televízió
Kapcsolódó cikkek
Világsztárok Nyíregyházán - pénteken kezdődik Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja
A világ egyik legjobb gitárosa elvarázsolta a közönséget - exkluzív interjút adott a zene.hu-nak
Szikora Róbert: "Jó meleg van és csikidam, tudod"
Képgalériák
Nyíregyháza Csillagai - illusztrációk
Kapcsolatok
Campus Rádió
Nyíregyházi Televízió (NYTV)
Erdős József
Al Di Meola
Fortress
Zene.hu
Legnépszerűbb csengőhangok

Új zenei műsor indul a televízióban

Ritkaság, hogy ma, a zenei televíziók áradata ellenére valaki mégis zenei műsort készít. A nem tematikus csatornák ritkán vállalnak be ilyen produkciókat, az országos kereskedelmi médiában pedig szinte teljesen eltűnt ez a műfaj. Most mégis egy nagyváros televíziója döntött úgy, hogy bemutatkozási lehetőséget ad Nyíregyháza zenekarainak.

Új zenei műsort indít az NyTV Nyíregyháza Csillagai néven. A városi csatorna a megyeszékhely zenei életét kívánja bemutatni, elsősorban a helyi zenekarokon keresztül.
A műsorban az országos hírnevű zenekaroktól a szárnyaikat próbálgató amatőrökig lehetőséget kap mindenki, a lényeg, hogy nyíregyházi kötődésük legyen.

- A kéthetente tizenöt percben jelentkező műsor lényege a város könnyűzenei együtteseinek a feltérképezése, minden stílusban. Az első adásban például egy kemény rock, vagy inkább már metál zenét játszó csapat, a Fortress kerül képernyőre, de később könnyen lehet hogy valamilyen hip-hop, R n’ B, vagy esetleg lemezlovasok jönnek. Lényeg az, hogy nyíregyháziak, vagy nyíregyházi kötődésűek legyenek – mondta Erdős József, a műsor szerkesztője.

A Nyíregyháza Csillagai valamelyest szakít a helyi televíziós szokásokkal. A műsor készítői új képi világot és vágást terveznek, amelyekkel színesebbekké, könnyebben fogyaszthatóvá tennék az adást.

A -hivatalosan- városi tévében jelenleg nincs ilyen formájú műsor, más csatornákon azonban van hasonló jellegű adás.

- Nem cél, hogy konkuráljunk más nyíregyházi televíziók zenei műsorával. Ilyen egyébként sem fut sehol, és bízunk abban, hogy a zeneszeretőket érdekelni fogja a helyi zenei szcénát bemutató adás – tette hozzá a szerkesztő.

Józsi, aki egyébként lapunk munkatársa régóta foglalkozik már zenével. Ő maga ugyan nem játszik semmilyen hangszeren, de ez nem akadályozza meg abban, hogy zenei műsorra adja a fejét.

- A zene.hu-nak másfél éve vagyok a munkatársa, de előtte sem állt távol tőlem a muzsika. Egy nyíregyházi rádió műsorvezetője voltam három évig, ahol napi szinten déltől háromig szórakoztattam a hallgatókat, és zenéltem végig a kicsit megnyújtott ebédidőt, de vezettem ám slágerlistát is, tehát nem idegen nekem mindez.

A zene „szakmai” részéhez mégis a honlapunk kapcsán került közelebb. Azt mondja, a cikkek segítségével kitárult előtte ez a világ, és valamennyire az ízlése is kiszélesedett.

- Én mindig is rockzenét hallgattam, és szerintem sosem leszek diszkós, vagy rappes alkat. Mégis sok olyan dal van, ami ugyan nem a fémzene világából jött, de mégis valamennyire kedvencemmé vált.

A Nyíregyháza Csillagainak szerkesztője a televízióban is sokat foglalkozik a zenével, így amikor a csatorna vezetőségében felmerült az ötlet, hogy legyen egy ilyen jellegű műsor, akkor rögtön őt kérték fel ennek elkészítésével.

- Jó ideje már, hogy az NyTV körül kotnyeleskedem. Sokáig az esti Híradóba forgattam anyagokat (és teszem ezt a mai napig is), vagy különböző műsorokba készítettem hosszabb riportokat, bejátszásokat. Aztán tavaly májusban, amikor a Campus Rádióból (személyes okok miatt) eljöttem, akkor a televízióban is egyre több feladatom lett. A magyar zenészek mellett pedig több külföldi muzsikussal is összehozott a munka, sőt valódi világsztárokkal is készítettem már anyagot – mondta Józsi.

Az ilyen hírességekkel való interjúk írásos formái a zene.hu oldalon is megtalálhatóak. Tavaly nyáron például a Vidor Fesztiválon Al Di Meolát is mikrofonvégre kapta, de egyik kedvenc beszélgetése a pár évvel ezelőtti, még rádiós környezetben készült kubai Buena Vista Social Club tagjaiból alakult Compay Segundo Orchestrával készített interjú.

Természetesen a Nyíregyháza Csillagai is elérhető lesz a zene.hu-n. A műsorban készített beszélgetés írásos formáját a műsor után lehet majd elolvasni, de folynak az egyeztetések, hogy valamelyik videóportálról is elérhető legyen a műsor.

Az első adást pénteken este (február hatodikán) láthatják a Nyíregyházi Televízióban, ami persze az interneten is élőben nézhető a www.nyiregyhazitv.hu oldalon.

Sőt, Nyíregyháza Csillagai nemcsak képernyőre, hanem színpadra is kerülhetnek. A tervek között szerepel az is, hogy tavasz végén, nyár elején egy egynapos fesztivál keretein belül a legjobbak egy egész estét betöltő koncerten is felléphessenek, ám ezekről a műsor szerkesztője egyelőre nem árult el több információt.

-H.A.K.-

[2009.02.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még