2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Ismerje meg Kerényi Miklós Gábor elképzeléseit - töltse le pályázatát
Kapcsolódó cikkek
Operettszínházunkat díjazták Cseh- és Oroszországban
Szentivánéji álom Szegeden képekben avagy Shakespeare új zenei köntösben
Akár te is szerepelhetsz az Operettszínház új sikerprodukciójában - íme a részletek!
Utánajártunk mi lesz a Budapesti Operettszínház 2008/2009-es évadjában - képekben
Szentpéteri Csillában van spiritusz, amit most kiadott
Vége a válogatásnak, megszületett a Tavaszébredés szereposztása!
Kapcsolatok
Kerényi Miklós Gábor
Budapesti Operettszínház
Komolyzene

Folytassa Kerényi Miklós Gábor! A direktor céljai nem változtak!

A magyar kultúra napján, január 22-én vette át igazgatói kinevezését Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház régi-új direktora Demszky Gábor főpolgármestertől.

- "Munkával kezdik a magyar kultúra napját az önkormányzat kulturális bizottsága által kiválasztott színigazgatók, akik a posztra sikerrel pályáztak." - hangsúlyozta az ünnepélyes eseményen Demszky Gábor, aki Eszenyi Enikő (Vígszínház) és Zimányi Zsófia (Thália Színház) igazgatói kinevezését is átadta.

Mint azt a főpolgármester megjegyezte, a színházi életben 2008 nem volt könnyű esztendő, 2009 pedig a körülmények miatt valószínűleg igen nehéz lesz. Majd Barack Obamát, az Egyesült Államok új elnökét idézve hangsúlyozta: ebben a helyzetben nem versenyezni, hanem együttműködni kell. - "A versenyperiódus a pályázattal lezárult, konszenzusos döntés nyomán kapják meg kinevezésüket az igazgatók. Most az együttműködés ideje következik." – mutatott rá a főpolgármester.

- "A fővárosnak, amely az ország legnagyobb színházfenntartó önkormányzata, két lényeges feladata van. Az egyik, hogy garantálja a stabil működést." Ennek kapcsán kijelentette: ha reálértéken nem is, de nominálisan nem csökken a budapesti színházakra fordítható keret. A másik fontos feladatként említette a politika távol tartását, mint hangsúlyozta, nem szólnak bele, mit és hogyan játszanak a színházak.

Harmadszor az Operettszínház élén

A kinevezési okmány átvétele után Kerényi Miklós Gábor - aki harmadik ciklusát kezdi meg a most már kéttagozatú Budapesti Operettszínház élén - röviden ismertette programját: a nemzeti operett- és musicaljátszás életben tartását és fejlesztését tűzte ki célul. - Szeretnénk új közönségrétegeket is meghódítani." - mutatott rá, jelezve, hogy ezt szolgálja a színház műsorának sokfélesége is.

Példaként említette a napokban bemutatott Ibusárt, Parti Nagy Lajos és Darvas Ferenc huszerettjét, valamint Steven Sater és Duncan Sheik Tavaszébredés című musicaljét, amely Frank Wedekind drámája alapján készült. - "A Budapesti Tavaszi Fesztiválon pedig Kálmán Imre klasszikus operettjének a Bajadérnak a premierjére kerül sor." - fűzte hozzá Kerényi Miklós Gábor.

„Engem mindig is a színház egésze, a gondolati kalandok és a személyes viszonyok érdekeltek. Mint alternatív rendező, sok éven át küzdöttem így, míg végül opera-, s később musical- és operett rendező lett belőlem... A célom azonban a mai napig sem változott: izgalmas, a világ számára fontos színházi előadások létrehozása — semmi más! Más kérdés, hogy mindig úgy éreztem, ha e célt elérjük, úgy talán a siker sem marad el... Igen, nekem a siker sosem cél volt, hanem eredmény.” – írja pályázatában Kerényi.

„Nyolc évvel ezelőtti pályázatomban sok mindent megfogalmaztam, terveztem, s ma látható, ezek jelentős része megvalósult. A Budapesti Operettszínház mind nemzetközileg, mind országosan jelentős, értékes, látogatott, elismert színházzá vált. Ezen az úton szeretnék továbbhaladni.” – fűzte hozzá a direktor.

Ha kíváncsi az igazgató pályázatára, akkor klikkeljen az oldalsó linktárban a legfelső szövegre.

- Budapesti Operettszínház Online - zene.hu -

[2009.02.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még