2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Főhajtás a Led Zeppelin előtt Budapesten
Guns n' Roses, Led Zeppelin, és Rolling Stones (is volt) a Szigeten
Így ünnepelték az indiánsátorban a 40 éves Deep Purple-t
Kapcsolatok
Deep Purple
Cry Free (Deep Purple Cover Band)
Jon Lord
Kapcsolódó események
Segélykoncert
[2009. február 27.
péntek 21:00]

A Deep Purple alapítója a magyar Cry Free-t választotta

Jon Lord márciusban Budapestre látogat. A zenész menedzsmentje a Cry Free zenekart kérte fel "Az egy este Jon Lorddal" című koncertsorozatához.

A Deep Purple világhírű billentyűse a rock és a komolyzene mesteri ötvözésével alapozta meg hírnevét. Majd tovább építgette karrierjét Hammond-orgonajátékával, zongora virtuozitásával, majd a Purple ’68-as alapításakor beszállt a bandába, és Ian Paice dobossal maradtak is állandó tagként, 34 éven keresztül.

Aztán 2002-ben kilépett a legendás csapatból, csupán a dobost hagyva utolsó alapítónak. Lord szólókarrierbe kezdett, amihez viszont már elég komoly alapokat rakott le zenekari „pályafutása” során, hol a Purple-ben, hol a Whitesnake-ben, hol pedig egyéb híres csapatok tagjaként billentyűzött. Közben pedig orgonált, zongorázott, nem kisebb eseményekkel ajándékozva meg a közönséget, mint az egyik legambiciózusabb munkájának kikiáltott Royal Albert Hall-i Concerto for Group and Orchestra.

Visszatér 11 év után

Most pedig, hogy 2009 márciusában, 11 év után végre ismét hazánkba látogat, igazán szenzációs hír. Talán ehhez mérhető örömteli dolog, és óriási elismerés, hogy több híres zenész mellett a magyar Deep Purple coverband, azaz feldolgozás-zenekar is felkérést kapott Lordtól, egy együtt zenélésre… A világhírű zenész menedzsmentje ugyanis a Cry Free zenekart szemelte ki, az „Egy este Jon Lorddal” című koncertsorozatára.

E jeles eseményt egészen pontosan március 4-én ejtik majd meg először, Budapesten a Művészetek Palotájában, majd következő nap a Millenárison. Ám ezzel reméljük nem ér véget az együttműködés, hiszen külföldi koncertekről is szólnak a tárgyalások, amiből egyet már biztosan lehet tudni: március 14-én, a szlovákiai Kassán, a Dom Umeniá-ban.

A műsorban a Cry Free együttesen kívül további női és férfi énekesek, valamint egy 69 fős szimfonikus zenekar is szerepel majd, készen arra, hogy a legnépszerűbb Jon Lord dalok mellett korszakalkotó kompozícióját, a már fent említett Concerto for Group and Orchestra-t is színpadra vihessék. Ugyanis ez a versenymű volt a zenetörténetben az első olyan koncert, amelyben rock-együttes és nagyzenekar közösen szerepelt.

Ennek pedig immár 40 éve. Akkor a Purple „csatázott” a komolyzene képviselőivel, 2009 tavaszán Jon Lord vezényletével a magyar Purple, a Cry Free teszi ugyanezt. Ezzel esélyesen benevezve magát az „év magyar vonatkozású nemzetközi rockeseménye” címre. Hiszen magyar tiszteletzenekarnak ilyen még nem adatott meg…

-Rocket Queen- 

[2009.02.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még