2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Egy este a Led Zeppelinnel és a Deep Purple-vel
Különleges versenyt nyert meg a Led Zeppelin énekese
Világturnéra indul a Led Zeppelin?
Így ünnepelték az indiánsátorban a 40 éves Deep Purple-t
Kapcsolatok
Lead Zeppelin
Led Zeppelin
Zep Session
Cry Free (Deep Purple Cover Band)
Hollywood Rose
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Zeppelin Fesztivál - 40 éves a Led Zeppelin
[2008. április 30.
szerda 17:30]

Főhajtás a Led Zeppelin előtt Budapesten

Hat órán át tartó szülinapi banzáj a Pecsában.

Április végén egy hatalmas buli keretében emlékeztek meg a magyar zenészek az idén negyven éves rocklegendáról, a Led Zeppelinről. A koncertek délután öttől este tizenegyig pörögtek a Pecsában, három színpadon.

Az egész olyan volt, mintha visszautaztam volna abba a korba, ahol olyan szívesen léteznék néha. Ezt most megtehettem… a rockzene- mondjuk úgy, „aranykora”, a ’70-es, ’80-as évek elevenedtek meg az ott lévőknek. Apropó, közönség. Az elején alig volt valaki, csak néhányan lézengtek egyik színpadtól a másikig.

Én meg már kezdtem megijedni, hogy egy szerintem ilyen jó kezdeményezés senkit nem érdekel… de aztán szerencsére körülbelül egy óra múlva, a Guns' tribute Hollywood Rose-ra elkezdtek beszállingózni az emberek, és mire a Cry Free nevű Deep Purple számokat játszó banda állt az emelvényen, addigra már majdhogynem teltház lett. És igen-igen lelkes egységgé formálódott ez a tömeg…

A buli a Zeppelin Fesztivál nevet kapta, ám ennek ellenére, mint a fentiekből is kiderült, nem csak Zepp dalok hangzottak el az este folyamán, sőt… hiszen a két „főszenzáció”, a Lead Zeppelin, és a Zepsession mellett további híres-hírhedt zenekarok magyar tribut-jei tisztelegtek egy rövid koncerttel a születésnapos előtt, persze kizárólag slágerekkel. Az eredetit idéző emlékzenekarok mellett ráadásként több hazai formáció saját számaival is fellépett, így hajtva fejet "a léghajó" majdnem fél évszázados múltja előtt.

Hagyomány lesz a "nosztalgia-fesztivál"?

És ahogy a lelkes közönséget elnéztem, azt kell mondanom, hogy ez a " nosztalgia-fesztivál" nagyon jó ötletnek, remélhetőleg lassan hagyománynak bizonyul, amit folytatni kell, ahogy ezt az est házigazdája, Vörös Gábor is gondolja. Hiszen ez az egész mostani buli - most persze a kerek születésnap apropójára ugyan, - de nem először került megrendezésre.

Körülbelül 10 éve, ugyancsak Vörös Gábor szervezésére tartottak egy hasonló, ám még, kisebb kaliberű koncertet. És ennyi ember eljött, ennyi sok zenekar vállalta – teszem hozzá örömmel- a fellépést. Mi lesz vajon a még kerekebb, 50. születésnapkor?

Ami viszont már most is látszik, az a siker. Fiatalok és idősek egyaránt bulizták végig ezt ez estét. Volt, akinek nosztalgia volt, fiatalkori emlékei jöttek elő, (belegondoltam nekik ez milyen lehet…mármint, aki ebben a korban volt fiatal), és volt, aki meg egy jót mulatott, vagy éppen könnyezett a kedvenc zenéire. Gondolok itt a rock-himnusznak kinevezett Child in Time-ra, vagy akár a Stairway to Heaven-re, ami hát elég hangulatos volt… többek között azért, mert az ember nem minden nap jár Led Zeppelin koncertre manapság…

Egyszóval, ha összegeznem kéne: hatalmas buli volt, igazi hetvenes évek, és felejthetetlen hangulat… még sok-sok ilyen születésnapot Zeppelin!

- Rocket Queen -

[2008.05.09.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
dattila54 2008.05.16. 17:47 • [1]
Szerintem NB-1 A LED ZEPPELIN

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még