2024. május 8. | szerda | Mihály nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
MusiciansWho.hu
Opera-Világ
Kapcsolódó cikkek
Ebben az iskolában minden a zenéről szól!
Énekelni vágyók, figyelem!
Ünnepel a karmester, Fischer Iván ma 58 éves
Dalszerző-verseny a Zsidó Fesztiválra
Az Operaházban ravatalozzák a magyar énekest - szerdán temetik Ilosvay Róbertet
Elmarad a világsztár februári budapesti fellépése - Cesaria Evora márciusban koncertezik
Diákokat és tanárokat vár az Operaház
Operabáli sztárvendégek és különleges kívánságaik
Kapcsolatok
Komolyzene

Megújult külsővel ünnepel a népszerű netes lap

A harmadik születésnapját ünneplő Opera-Világ.hu weboldal több hónapos előkészítő munkát követően csatlakozott Magyarország egyik vezető komolyzenei honlapjához, a MusiciansWho.hu portálhoz. Az együttműködés célja, hogy a hazai komolyzenei élet minél szélesebb palettájával ismertessék meg az érdeklődő közönséget. A közös munka első lépéseként 2009. február 2-től új külsővel jelenik meg az Opera-Világ.hu.

A formai átalakítással egy modernebb áttekinthetőbb külsőt kapott az oldal, melynek szerkezeti átalakítása is megkezdődik ebben az évben. A változtatások – közös design, hírek kölcsönös megjelenítése, keresztlinkelés - mindkét honlap tartalmi bővülését, az információk szélesebb körben való hozzáférését, a két oldal közötti átjárhatóságot eredményezik.

Bár a két komolyzenével foglalkozó portál a továbbiakban is külön oldalon lesz elérhető, a közös menedzsment és informatikai háttér biztosítja a folyamatos együttműködést a kitűzött célok megvalósítása érdekében.

2009-ben ilyen közös cél az újabb interjúk, tudósítások, kritikák, vidéki beszámolók közlése. Mivel az opera műfajokon átívelő művészet, a jövőben a szerkesztők egyre nagyobb szerepet szánnak a „kulisszák mögötti” világ bemutatására is a rendezők, díszlettervezők, jelmeztervezők vagy akár az olyan kevésbé ismert szakmák, mint a színpadi ügyelők és súgók munkájának bemutatásán keresztül.

A hosszú távú tervek között szerepel a magyar operaműfaj képviselőit összefogó, képgalériával ellátott adatbázis létrehozása is, amelyben minden fontos információ szerepel majd a művészekről. Ennek megvalósítását a MusiciansWho informatikai rendszere biztosítja.

- A mostani együttműködés célja létrehozni Magyarország elsőszámú, operával foglalkozó internetes folyóiratát, mely az operajátszás valamennyi terültét bemutatva ápolja a magyar operakultúra értékeit, és hozzájárul, hogy a jövő nemzedékei is megismerjék a magyar zenekultúrát – emelte ki a megállapodás kapcsán Kertész András, a MusiciansWho.hu és az Opera-Világ igazgatója.

- Az együttműködés sok előnnyel jár majd a jövőben mind két fél számára. Azonnali és jelentős változást jelent az Opera-Világ.hu életében, hogy február 2-től új designnal jelenik meg a lap, valamint 2009-től a Nemzeti Kulturális Alap támogatja az Opera-Világ megjelenését, ennek köszönhetően még bővebben tudjuk majd bemutatni a hazai operaéletet. Ebben segítségünkre lesz egy fokozatosan változó, új informatikai háttér, melynek első lépcsője a ma bevezetett új arculat, folytatása pedig a háttérben könnyíti majd a szerkesztőség munkáját - tette hozzá Ádám Tünde, az Opera-Világ főszerkesztője.

A www.opera-vilag.hu címen elérhető honlap jelenleg hat rovatban közöl írásokat. A Hírmondóban kapnak helyet az operával kapcsolatos aktualitások, a Távcső rovatban kritikákat, míg az Interjúk rovatban az aktuális produkcióhoz köthető rövidebb és hosszabb, egész művészi pályákat bemutató írásokat olvashatnak az érdeklődők. A Tanulmány rovatban műelemzések és az aktuális bemutatók kapcsán a művek hazai előadás-történetei, az Olvasósarokban pedig az egyes darabok irodalmi előzményei szerepelnek.

Az egyik legnépszerűbb rovat az Iránytű, mely hazai viszonylatban egyedülálló módón foglalkozik a magyar operaénekesek külföldi fellépéseivel. A rovat sikerét mutatja az is, hogy már maguk a művészek is rendszeresen jelentkeznek, információkat szolgáltatnak a rovat számára. Ezen felül az oldal Linkajánlójában számos hasznos információt - online hallgatható klasszikus rádiók elérhetőségei, színházak weboldalai, jegyvásárlási lehetőségek, librettók - találhatnak az operarajongók.

A mostani hosszú távú együttműködéssel, a tartalmi és formai újításokkal a szerkesztők további olvasókat kívánnak megnyerni a műfajnak, segítve ezzel a hazai komolyzenei kultúra népszerűsítését.

-zene.hu-

[2009.02.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még