2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Összefogtak a neves magyar énekkarok
Presser Gábor: "Kissé teátrális dolgokra is készülök"
Mire készül a 25 éves Ghymes? Eláruljuk!
Milyen ronda vagy a ruháid nélkül...
Kapcsolatok
Szuromi Miklós
Csermák Antal Zeneiskola
Komolyzene

Ebben az iskolában minden a zenéről szól!

A Csermák Antal Zeneiskola Veszprém egyik impozáns épülete, amelyben a zenére fogékony gyermekek olyan ismeretekre tehetnek szert, amely nagyban megalapozza jövőjüket a muzsikusi pályán. Persze a szorgalom és a rengeteg gyakorlás itt sem árt.

Az iskola a városban egyedülálló módón, 27 tanszakon nyújt zenei képzést 6 éves kortól felnőtt korig. A tanulók és az iskola együttesei nemzetközi, országos, regionális és megyei versenyek, fesztiválok sikeres részvevői. Az intézmény életéről a Veszprémi Hírek számolt be egy interjú keretében, ennek alapján mutatjuk most be mi is.

A vezetés is tisztában van azzal a ténnyel, hogy a zene senki számára sem kötelező, éppen ezért törekednek arra, hogy a gyerekek figyelmét felkeltsék iránta, és ráébresszék őket, most a 21. században is van alternatíva is a szórakozásra és a fejlődésre, mint amelyek oly népszerűek.

Éppen azért, hogy egyre szélesebb körben ismertessék meg az intézményt, óvodákban és általános iskolákban tartanak hangszerbemutatókat. A tavasz legszebb havában, májusban rendezik meg minden évben a nyílt napjukat, amellyel szintén szép látogatottságot érnek el. Arra pedig különösen figyelnek, hogy minden diákjuknak megtalálják azt az irányt, amely a képességeiknek megfelel.

Minden korosztálynak

Szuromi Miklós igazgató-helyettes és tanár vallja, hogy bármennyire is nehéz helyzetben vannak a mai magyar zenészek, aki tehetséges és szorgalmas, az megtalálja a lehetőségeket. Számos példa akad arra, hogy zenekarokat alapítanak, és ott bontogatják szárnyaikat, vagy éppen elmennek tanárnak azok, akik a felsőoktatás keretében is a zenét tanulják.
 
Legnagyobb számban azonban azok a tanulók vannak, akik a muzsikálásra egyfajta hobbiként tekintenek, a napi teendőik mellett kellemes kikapcsolódást nyújt ez a foglalkozás. S nem csak fiatalokra kell ilyenkor gondolni, arra is volt már példa, hogy középkorúként jelentkezett valaki, hogy szeretne tanulni. Itt érdemes megjegyezni, hogy ha valaki felnőtt fejjel dönt amellett, hogy bele szeretne pillantani a muzsika világába, s tenné ezt intézményesített keretek között, annak a tandíja fél évre 36 ezer forint.

Nem kell tehát aggódnia annak, aki esetleg attól fél, hogy már a tanuláshoz is nagy költekezésbe kell kezdenie, ugyanis azokat a hangszereket, amelyeken a növendékek tanulnak, az iskola biztosítja.

A 800 diák között vannak az úgynevezett B tagozatosak, akikkel kiemelkedően is foglalkoznak az oktatók, mert róluk határoztak úgy, hogy nagy karrier előtt állnak és kiemelkedően tehetségesek. A tanárok úgy tapasztalják, hogy azok a fiatalok, akik élvezik a muzsikálást, az élet számos területén is nagyobb önbizalommal kezelik a helyzeteket, és így a tanulásban is nagyobb sikereket érhetnek el.

– vehir.hu alapján:havassy –

[2009.01.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még