2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tarolhat a Coldplay a brit díjátadón
Nevet változtat a világhírű rapper
Ismét nemzetközi díjra jelölték a magyar formációt
A blues-legenda a Sportarénában lép fel csütörtökön
A Coldplay bulijával indul az MTV új sorozata
Kapcsolatok
Coldplay
Robert Plant
Lil Wayne

Lil Wayne és Robert Plant az idei Grammy győztese

Hétfőn hajnalban rendezték meg az 51. Grammy díjátadót, ahol Lil Wayne és Robert Plant is 4-4 díjjal lett gazdagabb. A Coldplay a hét jelölésből 3-at nyert meg: az Év dala a Viva la Vida lett, az Év rockalbumát pedig szintén a brit együttes követte el.

Míg a rap kategóriában Lil Wayne tarolt – ő lett a legjobb szóló előadó, az övé a legjobb szám (Lollipop) és album (The Carter III), de még a Jay Z-vel és Kanye Westtel közös dalukért is kapott egy trófeát –, addig a dance kategóriában a Daft Punk volt a király: a legjobb dance szám (Harder better faster stronger) és album (Alive 2007) is a francia duóé lett.

A legjobb albumnak járó elismerést Robert Plant és Alison Krauss közös, Raising sand című lemeze kapta (összesen 4 díjat söpört be a produkció), de két díjjal távozott Adele is, aki egyszerre lett a legjobb női előadó és a legjobb új előadó. A rock kategóriában azért nagyobb volt a szórás, itt díjazták John Mayert (legjobb szóló előadó), a Kings Of Leon-t (legjobb csapat) a The Mars Voltát (legjobb hard rock szám) és a Metallicát (My Apocalypse: a legjobb metál szám). A legjobb rockalbumért járó Grammy-t pedig a már említett Coldplay vihette haza.

A legjobb női R&B előadónak Alicia Keys-t kiáltották ki, a kategória legjobb férfi előadója pedig Ne-yo lett. A Filmzene kategóriában nyert még A Sötét Lovag (legjobb filmzene album), a Wall-e (Peter Gabriel Down to Earth száma a legjobb betétdal) és a Juno (a legjobb zenei összeállítás egy filmhez).

A jazz legjobbjai között volt Randy Brecker, Cassandra Wilson, valamint Chick Corea és Gary Burton lemeze. A (hagyományos) blues kategóriában pedig a 84 éves B.B. King még mindig a legjobb.

Összesen 110 kategóriában osztják ki a rangos zenei kitüntetéseket. A Grammy-díjak gazdája a Hangrögzítő Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája (NARAS), az általa felkért szakemberek (zenészek, producerek, egyéb zeneipari személyiségek) döntenek a díjazottakról. A lemezek listás helyezése, a közönség véleménye nem befolyásolhatja véleményüket. Olyan albumok közül választhattak, amelyek 2007. október 1. és 2008. szeptember 30-a között jelentek meg.

-zene.hu-

[2009.02.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még