2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Íme a rangos magyar zenei díj jelöltjei: sok-sok meglepetés a Fonogram-jelöltek között
Az Anti Fitness Club nem szokja meg!
Yava: gyömbéres almalekvár és Fonogram-jelölés
Ma este Fonogram Gála az M1-en sok díjjal és fellépővel!
Zséda: "Nagyon, nagyon meglepődtem" - videóval
A Magyar Televízió élőben közvetíti a magyar zenei Oscar-díjátadót
Képgalériák
Fonogram (2009) gála képekben
Kapcsolatok
Palya Bea
Deák Bill Gyula
Anti Fitness Club
Zsédenyi Adrienn (Zséda)
Vad Fruttik
The Unbending Trees
Bereczki Zoltán & Szinetár Dóra
Csepregi Éva
Bodrogi Gyula
Republic
Amber Smith
Aimee Anne Duffy
Metallica
Mariah Carey
Insane
Kings of Leon
Zorán (Sztevanovity Zorán)
Kovácsovics Fruzsina

A musical páros duplázott, Palya Bea Mexikóból üzent - Fonogram képekben

Lezajlott a Fonogram Gála, amely ismét színvonalas és szórakoztató volt. Tizenhét kategóriában osztottak ki díjat, ismertetjük a részleteket és a neveket.

Az idei Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaestet a Millenáris Teátrumban rendezték meg, s a műsor háziasszonya Novodomszky Éva, házigazdája pedig Gundel Takács Gábor volt. Már az első pillanattól kezdve lehetett érezni, hogy nem lesz gond a párossal, hozzák majd az elvárt színvonalat, amit egy ilyen esemény megkíván. Kitértek az Eurovíziós verseny kapcsán felmerülő visszalépésekre, de éppen annyira, amennyire a helyzet megkívánta.

Erős kezdés

Nem is kezdődhetett volna jobban az esete, mint egy fekete démonnal, amelyet Zséda személyisített meg. Rúzs című slágerét énekelte el, s szinte vadmacskaként mozgott a színpadon a fekete lakk nadrágban és tollakkal ékesített felsőrészében. A hangja varázslatos volt, mint azt megszokhattuk, s vadságát is kezdjük. Egyre jobban…

A kötelező körök után – amik alatt értsük a díj odaítélésének technikai részleteit, a bizottság bemutatását, sor került az első kategória nyertesének kihirdetésére. Ez pedig nem volt más, mint a Metallica - Death Magnetic című albuma, amely az év külföldi hard rock és metálban tarolt.

Megható pillanat a Tunyogi lányokkal

Megindító és megható pillanat volt az, amikor a tragikus hírtelenséggel elhunyt zenész, Tunyogi Péter lányai, Orsolya és Bernadett lépett a színpadra és pár szóban megemlékeztek édesapjukról. Majd az Insane nevét mondták ki, akik az Our Island - Our Empire című lemezükkel léptek fel az Az év hazai hard rock vagy metal albuma kategória legfelsőbb szintjére.

A színpadon ezt követően a Vad Fruttik csaptak a húrok közé, s énekesüket még a törött karja sem akadályozta abban, hogy „dalba kerüljenek” a Kemikáliák. Kellően „begyógyszerezve” érkezett el a pillanat, amikor a legális zenevásárlás mellett lándzsát ragadó civil személyeket díjazták, azaz ismertették azok nevét, akik CD-vásárlással bármilyen ajándék boldog tulajdonosaivá váltak.

Viva Mexikó!

Mondhatnánk, hiszen az év hazai világzenei albumja címet Palya Bea és az ő Adieu Les Complexes című korongja. S hogy jön ide Mexikó? Úgy, hogy Bea nem tudta személyesen átvenni a díjat, ugyanis ott nyaral. Ám a technikának köszönhetően videó üzenetben köszöntötte az itthon lévőket és még egy puszit is dobott a kameráknak.

A Mobilmánia gondoskodott az esete azon részéről, amikor is a klasszikus rock dallamai csendültek fel, s szóltak oly’ módón, hogy az már tényleg mániái is lehet…

Kissé élet váltás volt a rockerek után, hogy az év külföldi dance-pop albumja Mariah Carey ölébe hullott, persze csak képletesen, kapta ezt az E=MC2 című nagylemezéért. Ugyanebben a kategóriában, de hazai vizekre eveztünk vissza, s lehullott a lepel a magyar nyertesről,
Karányiról.

Zorán képben is erős

Az év hazai zenei DVD-je Zorán - A dalok és mi elnevezésű kép-és hanghordozója lett, ezzel is bizonyítva: minden területen maradandót alkotott a kiváló zenész. Ahogy Babos Gyula is a jazz területén, ám ezen az estén díjátadó szerepet kapott, és az én hazai jazz albuma elismerő címet Harcsa Veronika helyett „csak” egy zenésztársának nyújthatta át.

Hogy mi vette rá az AFC énekesét, hogy önként koporsóba feküdjön, az egy más kérdés, de a tinilányok ügyeletes kedvenc bandája képileg nagyon ott volt a színpadon, az a koporsóból kikelés, majd visszamászás hatásos volt.

Éles váltás

Hogy milyen elgondolás után jött ezek után a képsorok után a az év hazai gyermeklemeze és Bodrogi Gyula a sorban, azt nem tudjuk, de azt igen, hogy Csilla nyert, aki még kisfiának a bárányhimlővel küszködő Daninak is köszönetet mondott. Ez úton kívánunk jobbulást neki!

Amikor nem a szakma kényeztet

A közönségdíjas a Republic lett, mégpedig a Gyere közelebb, menekülj el című dalukkal, ami ezzel a 2008-as év dala lett. Szavazni rájuk a Sláger Rádió honlapján lehetett. Ahogy Boros Csaba fogalmazott: nagy siker ez nekik, mert igaz, hogy a szakma nem igazán kényeztette el őket eddig, de a közönség annál inkább, s ígérte: még sokáig együtt lesznek.

[2009.02.12.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még