2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Budapest Bár - Überretró a spájzban
Kis szünet után folytatódik a Budapest Bár sztori
Kapcsolódó Kiadványok
Budapest Bár zenekar: Budapest Bár Volume 1.
Kapcsolatok
A38 Hajó
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Budapest Bár
[2009. február 8.
vasárnap 20:00]

Másodszorra is teltház - Budapest Bar az A38-on

2009. február 08-án az A38 „kultúrhajón” – a januári teltházas buli után rövid időn belül már másodszor – rendezték meg a Budapest Bár estet. Ahogy az köztudott, magyar underground énekesek, énekesnők adnak elő századfordulós nótákat, dalokat, filmzenéket, sanzonokat egy kicsit a saját szájízük szerint, az eredeti hangszerelés mellett.

Mindenkihez szól a sanzon

A várakozásoknak megfelelően a hajón meg sem lehetett moccanni, ismét teltházas buli volt. A közönség között a régi slágerekre tomboló tiniket, öltönyös urakat és finoman egymáshoz simuló középkorú párokat is lehetett látni. Egyszóval sok mindenkit szólított meg ez a zenei kezdeményezés. A hajó gyomrában igyekeztek a szervezők a századelőn írott daloknak megfelelő füstös presszók, szalonok hangulatát felidézni, amihez a színpad mögötti vetítés teljesen alkalmazkodott. A régi korhű felvételeket gyors vágásokkal és visszajátszásokkal tették maivá.

Bárhangulat a színpadon

Rendhagyó volt a színpadkép, hiszen a zenészek mellett az összes énekes is végig a színpadon maradt, kis asztalok mellett üldögélve dohányoztak, kortyolgatták vörösborukat. Néha magukban énekelték a dalt, néha pedig különböző ütős, vagy effekt hangszerekkel interaktívan bekapcsolódtak az aktuális nótába.

Az énekesek is alkalmazkodtak öltözékükkel a kor hangulatához, ugyanis igyekeztek elegánsnak tűnni. Ez főleg a lányoknak sikerült, akik tényleg csinosak és nőiesek voltak fekete estélyeiben. A kosztümök és a fellépés néha kissé színpadiasnak hatott, dehát ez is hozzátartozik ehhez a mókához (főleg Rutkai Bori tánc és hiphop szólóját emelném ki). Sokszor mosolyt csalt a hallgatóság arcára egy-egy ilyen performance a melankolikus dalok között.

Igazi Hungaricum

Az albumról már jól ismert előadók hozták a formájukat, mindenki kiválóan teljesített. Összességében a produkció profi volt, amelyet nyugodtan használhatnánk országimázsnak is. Talán egy más helyszínen – ahol ücsörögni is lehet és ahol pincérek szolgálják fel a frissítőt, jobban érvényesülne a show, de így is maximális volt az élmény.

A zenészek-muzsikusok méltóak nagyapáik örökségére, tartják a színvonalat, és nagy alázattal vannak a zene iránt, amelyet a XXI. századi hangzásnak megfelelően tudnak kombinálni. Mindannyian kitűnően végezték a munkájukat, végig a háttérben maradtak, csak a szólók során léptek előre szerényen a rivaldafénybe. Mindenki tudta, hogy mi a dolga és azt jól is tette!

Természetesen a hangosítás a hajós-bulikon elvárt (kitűnő) színvonalat hozta, azonban néha becsúszott egy kisebb baki a hegedűszólóknál, sőt egy alkalommal kábelt is kellett cserélni a nagybőgőnél. Ezen apróságok ellenére jól szólt a képzett énekesek hangja és a profi muzsikusok előadása.

A következő BPBár 2009. május 27-én lesz a hajón. Aki teheti, mielőbb szerezze be a jegyeket, mert megéri (mindig napokkal a koncert előtt elkelnek)! És külföldi ismerőseinket is vigyük magunkkal….

- Koczka Dia -

[2009.02.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még