2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Budapest Bár - Überretró a spájzban
Kapcsolatok
Frenk (Torma Gábor)
Keleti András
Kiss Erzsi
Kiss Tibor
Kollár-Klemencz László
Lovasi András
Németh Juci
Szalóki Ági
Rutkai Bori
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Budapest Bár koncert
[2008. november 6.
csütörtök 20:00]
Budapest Bár koncert
[2008. november 12.
szerda 20:00]
Budapest Bár koncert
[2008. november 19.
szerda 20:00]
Budapest Bár koncert
[2008. november 26.
szerda 20:00]
Budapest Bár koncert
[2008. október 28.
kedd 19:00]

Kis szünet után folytatódik a Budapest Bár sztori

Egy kis szünet után újra együtt lesz a Budapest Bár kilenc énekese és zenésze: 2008. őszén Budapesten, a Művészetek Palotájában valamint Szegeden, Dunaújvárosban, Sopronban és Keszthelyen lépnek fel.

Lassan egy éves lesz a Budapest Bár. Eredetileg – főleg az egyeztetés nehézkessége miatt – csak egy-két konceret terveztek, de ennél sokkal többre került sor és fontos helyeken, fesztiválokon adhattak koncerteket.

Így indult a Budapest Bár

Farkas Róbert (Romano Drom, Kistehén tánczenekar) meghívására mondott igent tíz magyar énekes: Frenk (Hiperkarma), Keleti András (Colorstar), Kiss Erzsi (Egy Kis Erzsi Zene, Erik Sumo), Kiss Tibi (Quimby), Kollár – Klemencz László (Kistehén tánczenekar), Lovasi András (Kispál és a Borz), Németh Juci, Ruttkai Bori (Specko Jedno), Szalóki Ági és Szűcs Krisztián (HS7).

Farkas Róbert alapította a Budapest Bár zenekart, amely egy pár éve létező formáció: igényes szalonzenét, jazzt és cigányzenét játszottak. A lemezfelvételek befejeztével kérték fel Jutasi Tamást és Zoohackert, hogy néhány szám alá tegyenek elektronikus alapokat, hogy még tovább borzolják a hagyományokhoz szokott kedélyeket.

A Budapest Bár lemezbemutatója tavaly decemberben volt a Katona József Színházban. Azóta számos koncerten bebizonyosodott – a produkciót örömmel nézik együtt különböző korosztályok képviselői, és a nagyi sem tiltakozik, hogy a Quimby, a Kispál vagy a Colorstar énekesének koncertjére kell mennie. A Volt fesztiválon és a Veszprémi Utcazene Fesztiválon kb. 1500 fiatal énekelte együtt a nagyi slágereit, de óriási sikere volt a csendesebb, más korosztályt vonzó koncertnek a Petőfi Irodalmi Múzeum gyönyörű kertjében is.

A dalok, amelyek az esten elhangzanak ugyanis mind a mai napig ismertek: az emberek valami furcsa hungarikumként, a közös emlékezet részeként kezelik. Mindannyian tudunk belőlük egy-két sort, idézzük őket nehéz vagy éppen boldog pillanatokban, anélkül, hogy tudnánk, hol hangzottak el, ki írta vagy énekelte őket annak idején.

Nem véletlenül aratott viharos sikert a Budapest Bár minden eddigi előadásán: a remek előadók, kitűnő zenészek és a nagyszerű dalok biztosítják azt, hogy a másfél óra felejthetetlen és felhőtlen szórakozást nyújtson. A régi filmekből, felvételekből összeállított videomontázs pedig segít abban, hogy igazi időutazáson vegyen részt a néző.


A turné október 28-án Szegeden, az Ifjúsági Ház kezdődik, majd következő állomások: november 6. - Budapest, MÜPA, Bartók Béla Hangversenyterem, november 12. – Sopron, Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, november 19. – Dunaújváros, Bartók Kamaraszínház és november 26. – Keszthely, Balaton Színház.

-zene.hu-

fotó: Szőcs Tekla

[2008.10.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még