2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Tankcsapda a Hegyalja trónján - utolsó nap
Hegyalja 2008 képekben - hatvanezer ember szórakozott a Tisza parton
Ritmusra száradtak a BalaTone második napján
Ajándék dal a Kiscsillagtól
Jubileumi VilágVeleje Fesztivál a Gödörben
Nyíregyháza a föld alól: Bujtosi Underground
Örökre szívembe zártalak: itt az új Kicsillag lemez
Kapcsolódó Kiadványok
Kiscsillag: Greatest Hits, vol. 1.
Kiscsillag: Örökre szívembe zártalak
Kapcsolatok
Kiscsillag
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Bujtosi Underground
[2009. február 20.
péntek 18:00]
Kiscsillag lemezbemutató
[2009. március 14.
szombat 21:00]
Kiscsillag lemezbemutató
[2009. március 13.
péntek 20:00]

Lovasiék örökre szívükbe zárták a zenét

Megjelent a hazai alter-rock egyik legkiválóbb csapatának, a Kiscsillag Zenekar legújabb hanganyaga. Az „Örökre szívembe zártalak” budapesti lemezbemutató koncertjét március 14-én az A38-on hallhatja majd a nagyérdemű.

Talán mindenki emlékszik: a Kiscsillag annak idején afféle garázscsörömpölésből kigömbölyödött hobbizenekarként indult. Úgy kezdődött, hogy „Lovasi András másik zenekara", amit, nem kötnek, és nem is köteleznek a Kispál és a Borzhoz kapcsolódó elvárások, mítoszok, évek, súlyok, akármik. És - ahogy a bonyolult történekkel az lenni szokott - így is lett, meg nem is.

Egyfelől: a Kiscsillag bizonyos értelemben még mindig hobbizenekar – és, ami azt illeti, ezt nem is kell tovább fejtegetni, hanem inkább csak örülni kell neki. Másfelől pedig: a Kiscsillag ma már nem hobbizenekar, de ezzel sincs baj, sőt. A Kiscsillag első, Greatest Hits Vol. 1. című albuma ugyanis nagy sikert aratott, ráadásul Lovasiék sikeres koncertzenekarként is komoly közönséget kanyarítottak maguknak, klubokon innen fesztiválokon túl. Most pedig itt a zenekar második nagylemeze, 13 új dallal, melyek közül többet ismerhetünk már a koncertekről vagy éppen a rádióból.

Kezdjük a végén: az új Kiscsillag-lemez kapásból ugorja azt a kérdést, miszerint megismételhető-e az előző lemez groteszkből, iróniából, romantikából, gúnyból, szívközépre célzott dalokból kifőzött elementáris egyvelege. Megismételhető, sőt. Vagy éppenséggel nem megismételni kell.

Az Örökre szívembe zártalak úgy hozza simán a Greatest Hits Vol. 1. szintjét, hogy - miközben már nem az újdonság varázsa hajtja - bizonyos értelemben még színesebb, még bátrabb, és még pikánsabb ízekből áll össze, mint a bemutatkozó nagylemez. Az albumnyitó Örökre szívembe zártalak slágeres, táncolós, a skás Teremőr ugyancsak leendő koncertfavorit, a Jó napot punkosan groteszk, a bumfordi A pénz miatt epésen tragikomikus, a Fishing On Orfű pedig idiótán diszkós. Aztán győzzük csak kapkodni a fejünket a hullámvasúton. Jön két páros - egy szívbeharapós, a Nehézbörtönsúlyzó és az Elegáns tünődés lemezközépi kettőse, meg egy gonosz ikerpár, az odakent Az a világ nincsen, és a csajozós Van-e szándék -, hogy aztán a záró harmadban négy olyan dal (Légyszíves, Szomszéd, Fecskés, Igazságos) következzen, amely a bemutatkozó Kiscsillag lemez hangulatát idézi fel. Csak, hogy azt is mondhassuk: már vannak igazi „kiscsillagos" számok.

Nos, egyébként vannak is meg, nem is. Aki úgy van vele, az örökre szívébe zárhatja a Kiscsillagot ezzel a lemezzel, akivel meg másképp történtek a dolgok, az kezdheti ezekkel a számokkal is a csajozást, a pasizást, az incselkedést, a szenyózást, meg a megfejtést.

-zene.hu-

[2009.02.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még