2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Az Irie Maffia hiányt pótol az országban" - Colombo
Leann Rimes "családja" egy lemezen
Geofizikus űrkutató és matematikus is zenél a Muzsikás együttesben
A Petőfi újból válogat: egy kis hazai 2.
Kapcsolatok
Irie Maffia
The Carbonfools
Knotty Headz
Takáts Eszter és a GumiZsuzsi
Balaton zenekar
Csókolom
Kiscsillag
Colorstar
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
X. Jubileumi VilágVeleje Fesztivál
[2009. január 15. - 18. ]

Jubileumi VilágVeleje Fesztivál a Gödörben

Immár tizedik alkalommal rendezik meg a VilágVeleje Fesztivált, az év első nagyszabású összművészeti fesztiválját. A január 15-18 között futó rendezvényre újdonságokkal készül a Kiscsillag, a Balaton és a Colorstar is.

A Fesztivál nyitónapján az underground-alterock vonulatot képviselők színe-java felvonul, a sort az elmúlt években kiugró népszerűségnek örvendő, a „Dunántúli sláger”-rel büszkélkedő Csókolom kezdi.

A Balaton zenekar hat éve a Gödör Klubban tartja rendszeres összejövetelét, a VilágVeleje Fesztiválra a zenekar vadonatúj dalokkal készül. A hónap végén jelenik meg a Kiscsillag új nagylemeze, így Lovasi Andrásék is elő-lemezbemutatót tartanak a fesztiválon. A reggelig tartó táncról Vida Tóni Tordas Rádió Partija gondoskodik.

A második napon, pénteken a lendületes rockzenét játszó Kelet-Nyugat indítja a hömpölygést, majd Takáts Eszter és a Gumizsuzsi veszi birtokba a színpadot, hogy saját meghatározásuk szerint elektrik-hippie revüt játszanak. A Pál Utcai Fiúkat negyed évszázad után senkinek sem kell bemutatni, a közelmúltban jelent meg „Legelő” című legújabb stúdióalbumuk, amelyről jó néhány dal elhangzik a koncerten a régi, nagy PUF-slágerek kíséretében. Akinek még ez sem volt elég, a szentendrei Sajnos Batár keserédes zenéjére rophatják a táncot napkeltéig.

A rendezvény harmadik napján, szombaton az elektronikus tánczenéké lesz a főszerep. A lassan közönség-kedvenccé érő, fiatalos, drum and bass és hip-hop keverékéből létrejövő kísérleti zenét űző Beat Dis biztos, hogy táncra perdíti a lelkes fesztiválközönséget.

A The Carbonfools koncertjén a hangulat tovább fokozódik, ők is most jelentették meg új lemezüket. A tilosos éterből és a Bëlga zenei alapjairól elhíresült Titusz és zenekara hatalmas mulatságot ígér. A colorStar is elő-lemezbemutatózik, a hamarosan megjelenő új albumuk dalaiba is belekóstólhat a nagyérdemű. Hogy a rajongótábor az anyag megjelenéséig se maradjon új dal nélkül, a zenekar honlapjáról már ingyenesen letölthető 2 dal. Akik még mindig érzik a bugit a lábukban, azokat Dj Onoff és Curtis táncoltatja hajnalig.

A X. VilágVeleje Fesztivál zárónapján a tavaly nagy sikerrel játszott Budapesti Zsidó Színház: Gecy című előadásával kezdik a programot, majd a reggae és a hip-hop szerelmeseinek zenéi következnek.

A Ludditák a honi szcéna legperzselőbb női hip-hop formációja, akik most már nem kettesben, hanem egy remek zenekarral a hátuk mögött mondják meg, hogy mi az ász.

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt a fiatal magyar közönség egyik kedvenc koncertzenekarává nőtte ki magát. Az elmúlt három évben az Irie Maffia a hazai fesztiválpaletta minden lehetséges színpadán koncertezett a Szigettől a Balaton Soundon át a Volt fesztiválig, soundsystem (DJ-k és MC-k) felállásban pedig az ország klubjait járták be.

A Fesztivál zárózenekara a tagok átlagéletkorát tekintve pofátlanul alacsony, ám ők játsszák ma talán leghitelesebben itthon a valódi reggae-t, ráadásul úgy, hogy még az eredeti szellemiség is átitatja zenéjüket! Ők a Knotty Headz!

A napijegyek elővételben és a rendezvény napjain egységesen 1500 Ft-ba kerülnek. Elővételre a Gödör Klub kávézójában van lehetőség.

-zene.hu-

[2009.01.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még