2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Égi szerelem Horgas Eszterrel
Képgalériák
Al Di Meola a Müpában
Kapcsolatok
Al Di Meola
Művészetek Palotája (MÜPA)
Kapcsolódó események
Horgas Eszter és Al Di Meola
[2005. november 11.
péntek ]

Al Di Meola a Művészetek Palotájában

Al di Meola ismét elkápráztatta csodálatos játékával közönségét. A Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében, ahol először lépett fel, őt magát is lenyűgözte a terem szépsége és kiváló akusztikája.

A latin dallamok és a bossa nova, valamint a dzsessz mestere, viruóza már több ízben is koncertezett hazánkban, talán sokunk számára a legemlékezetesebb az 1996-os Budapest Sportcsarnoki fellépése volt, ahol a három gitár virtuóz, John Mclaughlin-Paco De Lucia-val közösen lépett fel és valóban életre szóló élménnyel gazdagodott, aki részese lehetett ennek a csodának, és valami földöntúli „mennyei” harmóniát teremtve játszottak együtt.  Ez a koncert volt az, ahol elővételben eladtak annyi jegyet, hogy rögvest két előadást kellett tartani!

Majd 2003-ban ( már az új csarnokban) a Budapest Sportarénában lépett színpadra a Carmen produkcióban, de játszott a gyulai tószínpadon is, és idén ismét két előadással ajándékozza meg magyarországi közönségét.

Al di Meola már több interjúban is kifejtette, hogy nagyon szeret hazánkban koncertezni és nem utolsó sorban, nagyra tartja a Magyar zenészeket (akikkel több közös munkában is volt szerencséje együtt fellépnie), valamint Budapest, mint város is lenyűgözte, főként az építészetünk és a város „emberléptékű” hangulata.

Az esti koncerten teltház várta a kezdést, ahol saját quartetjével lépett fel, de természetesen magyarországi barátait is meghívta erre a fellépésre, így Horgas Eszter és a Stucz Quartet is fellépett az előadáson.

Az előadás fúziós műsorral lepte meg a nagyérdeműt, ahol fellelhetők voltak a gyökerek a flamenco a jazz a bossa nova, de az afro-amerikai dallamvilág is helyet kapott, de talán a könnyedebb szórakoztatás jegyében, de mindezt olyan magas fokon összeállítva és olyan fergeteges játékkal ötvözve, amire kevesen képesek és gyakorlatilag észrevétlen váltásokkal a műfaji dallamvilágok között.  Természetesen a tapsvihar és a közönség maximális elégedettsége sem maradhatott el.

Másik fellépése ismét (az új nevén) Papp László Sportarénában november 11-én a Mária Égi szerelem szimfonikus legendában lesz, ahol ismét Horgas Eszterrel közösen lép fel.  A Bach-Malek művet, Malek Miklós vezényli, és fellép többek között (Jézus szerepében) Fekete-Kovács Kornél is.

Továbbá a Művészetek Palotája programkínálatát is mindenki szíves figyelmébe ajánlom, hiszen nagyon erős programmal készültek a hosszú téli estékre és bizonyára sokan örülnek majd egy-egy ajándék koncertjegynek az ünnepek alatt. A programban szerepel többek között Koncz Zsuzsa és Presser Gábor, de a Kispál és a Borz koncertje is! Valóban nem lehet okunk panaszra, és minden korosztály megtalálja a saját műfajának, ízlésének megfelelő programot, előadást.

Remélhetőleg, mi is a lehető leg több programról be tudunk számolni azoknak, akik mégsem tudnak eljutni ezekre a rendezvényekre.

-BK-

[2005.11.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még