2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mi már tudjuk hol ünnepel a tízéves Desperado
Nagy az izgalom, apás szülést tervez a magyar zenész
Megszületett az újabb magyar sztárbaba - nagy az ünneplés a Desperado-nál
Nőuralom a Desperadóban? Felbomlik a népszerű csapat?  
A gyermektől a musicalen át a retróig - Magyar Zenész TOP100 lista - 16. rész
Mókás! Csúnyán átverte a Desperado a Groovehouse-t
Aranyos gyerek volt a magyar énekesnő - érdekes képekkel
Meglepő fotóra bukkantunk a magyar énekesnőről, rá sem ismertünk - 2. rész
Újabb bőrt húztak le a Now.hu sorozatról, bár ne tették volna
Félbeszakadt a koncert! Elfüstöltek a hangfalak a Desperado erdélyi koncertjén
Sztárdömping a Nap Rádióban
Kapcsolatok
Desperado

Desperado Zsolti: "Brutális koncertélmény volt"

Új rovatunkban egy-egy hazai zenész mesél koncertélményeiről. Cikkünkben arra vagyunk kíváncsiak, hogy a megkérdezett zenész számára melyik három koncert volt a legizgalmasabb résztvevőként, és melyik három akkor, amikor ő állt a színpadon. Első cikkünkben a Desperado tagja, Zsolti mesélt erről.

Amik nézőként élményszámba mentek számára:

- Pink - Budapest, Sportaréna:
- Alapvetően roppant szinpatikus számomra ez a sokszor arcátlan, polgárpukkasztó megjelenésű és viselkedésű énekesnő, aki nem mellesleg fantasztikus előadó. Ezek miatt mentem el a koncertre, és mondhatni, egy kicsit sem csalódtam. Hihetetlen látvány, király táncosok, sok-sok jó dal, remek zenészek és persze élőben sem utolsó hangú énekesnő!

- Monsters Of Rock - Budapest, Népstadion, valamikor a 90-es évek elején:
- A fellépők névsora önmagáért beszél, minden rockzenére fogékony arc számára: AC/DC, Metallica, Mötley Crüe, Queensryche! Azokban az időkben különösen párját ritkította egy ilyen szabású rendezvény, így nem volt kérdés, hogy az unokatesómmal meglátogatjuk a heppeninget!

Az egyik akkori kedvencem, a Queensryche melegítette a hangulatot, amit nem igazán értettem, mert profizmusban nem lógtak ki a sorból, de azért valljuk be őszintén, az AC/DC mégsem kezdhette az estét... Eszméletlenül pontosan és élvezetesen játszottak!

A Mötley Crüe nevezetű, Los Angelesi botránybandát azt hiszem senkinek sem kell bemutatni. Nagyon állat volt a koncertjük, ennek fényében egy önálló estjüket kitüntetett figyelemmel kísérném! De valahogy csak nem jönnek... A Metallica "fekete lemeze" volt az aktuális abban az időben, és hát döbbenetes volt a lelátón ülve azt látni, hogy a küzdőtérre - ahogyan mondani szokták - egy gombostűt sem lehetett volna már leejteni, de nem embertömeget, hanem hullámzó hajtengert lehetett végig a koncert alatt látni. Akkor még én is derékig érő hajjal hedbengeltem...

Az AC/DC volt az első rockbanda, aki hatással volt rám. Tehát nem volt kérdés, hogy együtt nosztalgiázzak az ausztrál nagyapákkal. Igazi, tökös rakendroll buli volt, hatalmas látvánnyal - gigantikus felfújható díszletekkel és hatalmas tűzijátékkal, lángokkal - szuper hangulattal. Csak épp Angus szólói alatt éreztem azt, hogy kissé elültem a hátsómat... Mindent összevetve, ez egy brutális hangulatú, életre szóló koncertélmény volt!!!


- Iron Maiden - Budapest, 1984, Szabadtér, és Debrecen, Főnix Csarnok, pár évvel ezelőtt:
Először '84-ben láthattam a „Vasszüzet” élőben, ami 13 éves kisssrác koromban meghatározó volt. Ekkortájt dönthettem úgy, hogy a gitározás lesz a jövő...! Aztán napjainkban újra látni őket - jó 20 évre rá - szintén kellemes emlék! Ugyanis ugyanazzal a hihetetlen lendülettel szántották fel a színpadot, Dickinson a díszlet összes csúcsát megmászta, és mindeközben remekül játszottak. Mindkét este kellemes emlék számomra.

Akkor nézzük a saját koncerteket:

- Desperado - 10 év, 10 dal - Jubileumi élő koncert, Debrecen, Lovarda:
- Emlékezetesre sikerült a 10 éves ünnepi koncertünk, az biztos. Már a buli kezdete előtt ki kellett tenni a "MEGTELT" táblát a debreceni Lovarda kapujára, ugyanis éjfélkor már 2500-an tolongtak a színpad előtt! A hazai pálya minden előnyét élveztük, hiszen már moccanni sem lehetett a tömegben, mikor éjfél után 30 perccel beindult a koncert kezdetét jelentő intró.

- A legsikeresebb dalainkból összeálított lendületes műsor a látványos színpadi megjelenéssel azonnal elnyerte szülővárosunk közönségének tetszését. Leírhatatlan érzés az, amikor közvetlenül érzed, hogy mennyire bejön az embereknek amit csinálsz, hogy együtt üvöltenek, táncolnak veled! A túlnyomórészt egyetemista, főiskolás és középiskolás fiatalokból álló tömeg jelesre vizsgázott!
A koncert után - zárt ajtók mögött - ünnepeltük a Desperado 10. szülinapját! A buli olyannyira önfeledten folyt, hogy a tortákon lévő tűzijátékok meggyújtása után még a tűzjelzők is beindultak! De a pezsgősüvegek durrogtatásával sikerült elnyomni a hatalmas szirénázást, így egészen reggelig tartott a jókedv és kacagás, a barátok és a stábtagok részvételével!

- Desperado - Románia, Szatmárnémeti, tavaly nyáron:
- A városi strandon lévő nagyszínpadnál már jóval a kezdés előtt több ezres tömeg gyűlt össze, ami igencsak bíztató volt a számunkra. Szürkületkor léptünk a teljes legénységgel a deszkákra, és akkorra már hatalmas hang- és tapsorkán várt bennünket. Legnagyobb örömünkre a közönség igen jól ismerte a dalokat, így a vokálozásból rendesen kivették a részüket! Volt minden ami kellett; közönség ameddig a szem ellátott, hangerő pont elég, fény és stroboszkóp, füst nem kevés, és gyönyörű szép idő!
Nagyon fontos számunkra a határainkon túli közönség is, így egy-egy ehhez fogható remek koncert minket is igencsak doppingol!

- Jonnye Walker - Hungary, Gázvezeték utcai kultúrház(acska):
- Nem, nem, jó helyre került az újabb élmény, ugyanis ez életem legelső zenekara volt, a Jonnye Walker... :o)
Mindig csak a President-ről mesélek - nem véletlenül, mert igencsak jó volt - de most gondoltam megosztom a nagyérdeművel azt a csodát, ami a szülői háztól egy kőhajításra esett meg velem.

- A haverokkal elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy megismertessük a nagyvilággal zenei munkásságunk legfényesebb gyöngyszemeit.
Az önálló dalokkal nincs gond - gondoltuk... - így hetekkel a neves dátum előtt nekiláttunk a látvány megalkotásának. Fényvezérlő pultot barkácsoltunk, meg lámpákat. A lámpákhoz állványokat. Meg a lábgépre végálláskapcsolót, ami spéci fényeket vezérelt. Sőt újabb torzítókat is a gitárokhoz, mert ahány, annyiféleképpen szólt. Vagy éppen nem szólt...

- Aztán egyszer csak ott találtuk magunkat a publikum előtt. Szuper volt a hangulat - hogy azért-e mert jól szórakoztak... rajtunk, vagy azért mert jól játszottunk, az ennyi év távlatából mindegy is, de egyszer csak a kezdetleges kölcsön füstgép nem füstöt, hanem olajat spriccelt, csak épp egyenesen az én gitárerősítőmre. Ami egy szempillantás alatt leéget. Mire az leverte az egész kultúrház kismegszakítóját. Tök sötét, kibírhatatlan füstszag, és egymás hegyén-hátán menekülő tömeg... De nem adtam fel!

A legjobb koncertélményekről készült összeállításunkat hamarosan folytatjuk.

-zene.hu-

[2009.10.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még