Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 25. | kedd | Géza nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Hungária az első Ikon - Június 27-én Fenyőék előtt tisztelegnek
Gáspár Laci különleges fellépést ígér
Itt valami bűzlik? - érkezik a Balaton Music Wave
Mától boltokban a leleplező kötet - Könyvbe foglalta 10 évét a Zanzibar
Tóth Gabi merész öltözéke sokkolta az embereket, Zséda kiemelkedett - ez (is) történt a BRAVO OTTO-n
A Groovehouse tagjai búcsút intenek egymásnak
A Unisextől lesz hangos a Városliget?
Kiderült Zséda titka! Mi köze van a Hungáriához?
Kiütötték az Anti Fitness Club énekesét
Szombaton Hooligans-őrűlettel indul a vakáció - videóval
Tóth Gabi: "Nagyon sok dolgot kipróbáltam"
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Now.hu 12
Kapcsolatok
Anti Fitness Club
Cozombolis Sound System
Csipa (Ördög Tibor)
Desperado
Extázis
Fenyő Iván
Fiesta AllStars
Gáspár László (Laci)
Groovehouse
Hooligans
Josh és Jutta
Király Linda (Linda Kiraly)
Kovácsovics Fruzsina
Lola
No Thanx
NOX
Szilvia (Péter Szabó Szilvia)
Terecskei Rita
Tóth Gabi
Unique
Unisex
Válogatás / több előadó
Zanzibar
Zsédenyi Adrienn (Zséda)

Újabb bőrt húztak le a Now.hu sorozatról, bár ne tették volna

Ismételten a boltok polcain láthatjuk a Now.hu hazai válogatás-sorozat legújabb tagját. Immáron a 12. album jelenik meg ebben a szellemben. De vajon jó ötlet-e a legkülönfélébb zenéket összezsúfolni egy lemezre?

Az album hátoldalán láthatjuk, hogy 20 tracket tartalmaz. A tartalom igen széles skálán mozog a műfaji besorolás szempontjából, amely így túl zavarosnak ígérkezik.

A legelső dallam, a már jól ismert Valami Amerika második részének betétdala nem ígér semmi újat. Aki látta valamelyik filmet, annak ismerősen cseng majd. Gyanútlanul hallgattam Csipa és Tóth Gabi duettjét, ám a dal felénél egy dedós és nyávogós, félig éneklős, félig beszélős 30 másodperc következik. Milyen jó, hogy ezt a fél percet kivágták a filmes változatból. A nézők a fejüket fogták volna, ahogy én is tettem volna, jogosan.

A Hooligans menti a menthetőt

Következőként Hooligans számot hallhatunk, Ringass el! címmel. Ez menti a menthetőt, és hozza az általa megszokott formát. Kicsit megnyugszom tőle, a rossz fél perc már a múlté. Eztán Zséda veszi át a mikrofont, s énekli el nekünk a Fekete rúzs c. közismert dalát. Az énekesnő most is megmutatja, még a zordon kezdés ellenére is, hogy igenis tud énekelni.

A Nox folytatja a sort. Jóval elektrósabb beütése lett ennek a dalnak, mint az egész eddigi munkájuknak. Nem rossz, de ez már nem az igazi, nem a bevált szerkesztés. A népi motívumok és Szilvi hangja ugyanúgy megvannak és hangzatosak, ámde kezd az a Nox megszűnni, akiket megismertünk a „Hej Jancsika” megéneklésénél. Azonban hiába róhatjuk fel ezt negatívumként, a Hiszed-e még? nagyon is megállja helyét. Mindenki fejlődik valamilyen irányba. A Groovehouse az Őrült lehetnék című számával került erre a korongra. Mondanom sem kell, ez sem a megszokott forma. Túl rockos, és túl mű lett.

A következőkben az Unisexet hallhatjuk egy dal erejéig, egyszer meghallgatható, háttérzenének való, halkan szólhat főzés közben, amikor elnyomja a sok-sok finomság bugyborékolásának kellemes hangja. Több reményt fűzök az ezután felhangzó Desperado együtteshez, és annak Mondd, mit szólsz? című számához. A rádióból már ismert, fülbemászó slágerben nem lehet csalódni. Ez után Fenyő Iván mutatja be nekünk, hogy ő is majdnem tud úgy énekelni, mint Fenyő Miklós.

A Made in Hungária című nagysikerű film egyik betétdala is helyet kapott a válogatáson. Nem kétség, ezt a számot nem a film tette híressé. Fiatal és idős egyaránt ismeri, és énekli ezt a jó ritmusú, kellemes dalt. Kifejezetten öröm, hogy egy ilyen időtálló „matuzsálem” is helyet kapott a korongon. Igazán felüdítő, táncra perdítő, s tipikusan az a típus, mely nemcsak a lábakat mozgatja meg, hanem testünk többi részét is táncra készteti.

Nyári utazás a Bahamákra, vagy hasonló egzotikus tájra… ezt a hangulatot idézi a Cozombolis Érezd az ütemet c. számának zenéje. Szöveg nélkül. Ugyanis az utóbbi felejthető. Lola már egy hazaibb ütemben tolmácsolja: Ne szólj! Mintha a cím épp nekem szólt volna. Sikerdallam lehet a rajongóknak, és valóban találunk benne egy-két jobb akkordot, de sajnos nem ezek vannak túlsúlyban. A Megasztár első szériájában feltűnt Gáspár Laci itt is hozza a megszokott formáját, mondani sem kell sikeresen.

Jöhet a Zanzibar. Rita kedves, nyugodt, szelíd és hosszan kitartott hangokkal énekel. Tizenharmadik a sorban a Josh és Jutta páros bulizós zenéje. Nem okoz csalódást. Az ezt követő Unique a titokzatos kezdéséről már könnyen felismerhető. A Tükör című daluk jól illeszkedik az együttes egyéniségéhez.

Az album utolsó negyedében olyan együttesek tűnnek fel, amelyek – bizton mondhatom – nem lesznek időt állóak. Extázis. A sokat nem mondó név az Ennyi elég című dalt jegyzi. Teljesen átlagos szám, nem nagy durranás. A kedves hallgató nem kerül extázisba ettől a zenétől.
 
Végtelen történet című dalával folytatja a sort a „hamar kihűlő kiscsillagok közt” a No thanx. A nagy tini rajongótáborral rendelkező csapat líraibb oldalát próbálja megmutatni, s tolmácsolni a közönség számára, hogy harc helyett inkább legyen béke. Nagy volumenű gondolatok ezek, vajon kik adták ezt a szájukba? Ki volt a szövegíró? Érettebb gondolkodással rendelkezőknek írtam volna ilyet.

Szenvedett az Anti Fitness Club


A sort az Anti-Fitness Club tetézi. Miért hazudom… című számuk lassabb, lelkizősebb és zúzósabb akart lenni. Néhol nem oda illő akkordok kerültek a zenébe, lerontva ezzel a teljes összképet. Számomra nem volt meggyőző, szenvedélyesség helyett csak szenvedést tapasztaltam.

Magunk mögött hagyva az idétlen nevű emo bandát, Kovácsovics Fruzsinával nyugodtabb vizekre evezhetünk. Vékonyka kis hangjából tehetség sugárzik, ám a háttérzene sajnos elnyomja a szelíd hangot. A Fiesta All Stars egy nagyon jó dallamot prezentál nekünk. Külföldi példát követve több ismert énekessel énekelnek együtt. Jól sikerült ez a „sokaság”.

Legvégül, az album legjobbja, személyes kedvencem Király Linda Can’t let go című slágere hallható. Azt hiszem itt nem kell bizonyítani, az énekesnő megnyerő és kiművelt hangja, jó ritmusa végre tényleg emlékezetes marad. A különlegesség az, hogy az albumon ez az egyetlen angol szövegű track.

Minden jó, ha a vége jó szokták volt mondani. A vége valóban jó, de a többire nem mondanám ezt ennyire egyértelműen. Hallhatunk egy-egy jó próbálkozást, ám így keverve nem érdemes elpocsékolni egy lemezt. A vásárló meghallgat egyet, majd hármat léptet a következő kedvencig, aztán még négyet Király Lindáig. Ráadásul a stílusok sem passzolnak. Ha van Dancemix Hungary válogatás, miért ne lehetne más műfajban is ilyet megcélozni 10-12 dallal. Ez a korong inkább a megszokás és a remélt bevétel kedvéért készülhetett, így pedig felejtős.

- george -

[2009.07.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
turnémanagert keres a Swan 2000 zenekar zenekar [2020.02.18.]
Biztonságos kölcsön magánszemélyek közöt egyéb [2020.02.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Megnéztük a Charlie koncertet a Barba Negrában
beszámolók még
cdbolt.lap.hu