2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szombaton Hooligans-őrűlettel indul a vakáció - videóval
Tóth Gabi merész öltözéke sokkolta az embereket, Zséda kiemelkedett - ez (is) történt a BRAVO OTTO-n
Kiütötték az Anti Fitness Club énekesét
A Hungária az első Ikon - Június 27-én Fenyőék előtt tisztelegnek
Gáspár Laci különleges fellépést ígér
Mától boltokban a leleplező kötet - Könyvbe foglalta 10 évét a Zanzibar
Itt valami bűzlik? - érkezik a Balaton Music Wave
Tóth Gabi: "Nagyon sok dolgot kipróbáltam"
Kiderült Zséda titka! Mi köze van a Hungáriához?
A Unisextől lesz hangos a Városliget?
A Groovehouse tagjai búcsút intenek egymásnak
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Now.hu 12
Kapcsolatok
No Thanx
Válogatás / több előadó
Király Linda
Anti Fitness Club
Fiesta AllStars
Kovácsovics Fruzsina
Fenyő Iván
Extázis
Unique
Terecskei Rita
Zanzibar
Josh és Jutta
Gáspár László (Laci)
Cozombolis Sound System
Lola
Desperado
Unisex
Groovehouse
NOX
Szilvia (Péter Szabó Szilvia)
Hooligans
Zsédenyi Adrienn (Zséda)
Tóth Gabi
Csipa (Ördög Tibor)

Újabb bőrt húztak le a Now.hu sorozatról, bár ne tették volna

Ismételten a boltok polcain láthatjuk a Now.hu hazai válogatás-sorozat legújabb tagját. Immáron a 12. album jelenik meg ebben a szellemben. De vajon jó ötlet-e a legkülönfélébb zenéket összezsúfolni egy lemezre?

Az album hátoldalán láthatjuk, hogy 20 tracket tartalmaz. A tartalom igen széles skálán mozog a műfaji besorolás szempontjából, amely így túl zavarosnak ígérkezik.

A legelső dallam, a már jól ismert Valami Amerika második részének betétdala nem ígér semmi újat. Aki látta valamelyik filmet, annak ismerősen cseng majd. Gyanútlanul hallgattam Csipa és Tóth Gabi duettjét, ám a dal felénél egy dedós és nyávogós, félig éneklős, félig beszélős 30 másodperc következik. Milyen jó, hogy ezt a fél percet kivágták a filmes változatból. A nézők a fejüket fogták volna, ahogy én is tettem volna, jogosan.

A Hooligans menti a menthetőt

Következőként Hooligans számot hallhatunk, Ringass el! címmel. Ez menti a menthetőt, és hozza az általa megszokott formát. Kicsit megnyugszom tőle, a rossz fél perc már a múlté. Eztán Zséda veszi át a mikrofont, s énekli el nekünk a Fekete rúzs c. közismert dalát. Az énekesnő most is megmutatja, még a zordon kezdés ellenére is, hogy igenis tud énekelni.

A Nox folytatja a sort. Jóval elektrósabb beütése lett ennek a dalnak, mint az egész eddigi munkájuknak. Nem rossz, de ez már nem az igazi, nem a bevált szerkesztés. A népi motívumok és Szilvi hangja ugyanúgy megvannak és hangzatosak, ámde kezd az a Nox megszűnni, akiket megismertünk a „Hej Jancsika” megéneklésénél. Azonban hiába róhatjuk fel ezt negatívumként, a Hiszed-e még? nagyon is megállja helyét. Mindenki fejlődik valamilyen irányba. A Groovehouse az Őrült lehetnék című számával került erre a korongra. Mondanom sem kell, ez sem a megszokott forma. Túl rockos, és túl mű lett.

A következőkben az Unisexet hallhatjuk egy dal erejéig, egyszer meghallgatható, háttérzenének való, halkan szólhat főzés közben, amikor elnyomja a sok-sok finomság bugyborékolásának kellemes hangja. Több reményt fűzök az ezután felhangzó Desperado együtteshez, és annak Mondd, mit szólsz? című számához. A rádióból már ismert, fülbemászó slágerben nem lehet csalódni. Ez után Fenyő Iván mutatja be nekünk, hogy ő is majdnem tud úgy énekelni, mint Fenyő Miklós.

A Made in Hungária című nagysikerű film egyik betétdala is helyet kapott a válogatáson. Nem kétség, ezt a számot nem a film tette híressé. Fiatal és idős egyaránt ismeri, és énekli ezt a jó ritmusú, kellemes dalt. Kifejezetten öröm, hogy egy ilyen időtálló „matuzsálem” is helyet kapott a korongon. Igazán felüdítő, táncra perdítő, s tipikusan az a típus, mely nemcsak a lábakat mozgatja meg, hanem testünk többi részét is táncra készteti.

Nyári utazás a Bahamákra, vagy hasonló egzotikus tájra… ezt a hangulatot idézi a Cozombolis Érezd az ütemet c. számának zenéje. Szöveg nélkül. Ugyanis az utóbbi felejthető. Lola már egy hazaibb ütemben tolmácsolja: Ne szólj! Mintha a cím épp nekem szólt volna. Sikerdallam lehet a rajongóknak, és valóban találunk benne egy-két jobb akkordot, de sajnos nem ezek vannak túlsúlyban. A Megasztár első szériájában feltűnt Gáspár Laci itt is hozza a megszokott formáját, mondani sem kell sikeresen.

Jöhet a Zanzibar. Rita kedves, nyugodt, szelíd és hosszan kitartott hangokkal énekel. Tizenharmadik a sorban a Josh és Jutta páros bulizós zenéje. Nem okoz csalódást. Az ezt követő Unique a titokzatos kezdéséről már könnyen felismerhető. A Tükör című daluk jól illeszkedik az együttes egyéniségéhez.

Az album utolsó negyedében olyan együttesek tűnnek fel, amelyek – bizton mondhatom – nem lesznek időt állóak. Extázis. A sokat nem mondó név az Ennyi elég című dalt jegyzi. Teljesen átlagos szám, nem nagy durranás. A kedves hallgató nem kerül extázisba ettől a zenétől.
 
Végtelen történet című dalával folytatja a sort a „hamar kihűlő kiscsillagok közt” a No thanx. A nagy tini rajongótáborral rendelkező csapat líraibb oldalát próbálja megmutatni, s tolmácsolni a közönség számára, hogy harc helyett inkább legyen béke. Nagy volumenű gondolatok ezek, vajon kik adták ezt a szájukba? Ki volt a szövegíró? Érettebb gondolkodással rendelkezőknek írtam volna ilyet.

Szenvedett az Anti Fitness Club


A sort az Anti-Fitness Club tetézi. Miért hazudom… című számuk lassabb, lelkizősebb és zúzósabb akart lenni. Néhol nem oda illő akkordok kerültek a zenébe, lerontva ezzel a teljes összképet. Számomra nem volt meggyőző, szenvedélyesség helyett csak szenvedést tapasztaltam.

Magunk mögött hagyva az idétlen nevű emo bandát, Kovácsovics Fruzsinával nyugodtabb vizekre evezhetünk. Vékonyka kis hangjából tehetség sugárzik, ám a háttérzene sajnos elnyomja a szelíd hangot. A Fiesta All Stars egy nagyon jó dallamot prezentál nekünk. Külföldi példát követve több ismert énekessel énekelnek együtt. Jól sikerült ez a „sokaság”.

Legvégül, az album legjobbja, személyes kedvencem Király Linda Can’t let go című slágere hallható. Azt hiszem itt nem kell bizonyítani, az énekesnő megnyerő és kiművelt hangja, jó ritmusa végre tényleg emlékezetes marad. A különlegesség az, hogy az albumon ez az egyetlen angol szövegű track.

Minden jó, ha a vége jó szokták volt mondani. A vége valóban jó, de a többire nem mondanám ezt ennyire egyértelműen. Hallhatunk egy-egy jó próbálkozást, ám így keverve nem érdemes elpocsékolni egy lemezt. A vásárló meghallgat egyet, majd hármat léptet a következő kedvencig, aztán még négyet Király Lindáig. Ráadásul a stílusok sem passzolnak. Ha van Dancemix Hungary válogatás, miért ne lehetne más műfajban is ilyet megcélozni 10-12 dallal. Ez a korong inkább a megszokás és a remélt bevétel kedvéért készülhetett, így pedig felejtős.

- george -

[2009.07.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még