2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megasztár 2. elődöntő: nehéz döntések, ismét
Megasztár negyedik elődöntő - a legfurcsább és a legkülönlegesebb
A Megasztár különdíj célja
Ideges versenyzők a Megasztár 3 vigaszágán
Képgalériák
Képek a harmadik elődöntőről

Értékeltük a megaprodukciókat - már hatan a Megasztár döntőben - KÉPEKKEL

Bár az első és a második elődöntő mezőnye erősebbnek mondható, itt is akadtak egyedi előadások.

Izgatottan ültem a képernyő elé, ugyanis néhány héttel ezelőtt nem gondoltam volna hogy a Megasztár elődöntői zeneileg ennyire színvonalasak lesznek. Azt hittem, hogy, mint régen ezek a versenyzők is elbénázgatnak és a zsűri teljes egyetértésben dönt a jobbakról, a továbbjutókról. Ennek ellenére ismét kemény munka várt a zsűrire. Képek az elődöntőről

A versenyzők névsora és az előadott dal cím:
1. Király Melinda (20 éves, Mohács) - Billy Idol: Rebel Yell
2. Oláh Gergő (17 éves, Karancslapujtő) - Stevie Wonder: I Just Called to Say I Love You
3. Zentai Márk (16 éves, Budapest) - Lee Ryan: Army Of Lovers
4. Kékesi Erika (29 éves, Miskolc) - Saját dal: Úgy szeress
5. Kassai Tímea (30 éves, Budapest) - Aretha Franklin: Chain of Fools
6. Hoffmann Mónika (23 éves, Malmő) - Emilio: Ne nézz vissza rám
7. Polgár Odett (17 éves, Zalaegerszeg) - Norah Jones: Don’t Know Why
8. Varga Ferenc (35 éves, Sátoraljaújhely) - The Blues Brothers: Gimme Some Lovin’
9. Bonyár Judit (32 éves, Bükkösd) - Saját dal: Meséld el!
10. Oravecz Kristóf (20 éves, Miskolc) - Jet: Are You Gonna Be My Girl

Király Melinda környezetvédelmi technikusnak tanul egy szakközépiskolában. Az elsők mindig nehéz helyzetben vannak, de ő a lámpaláz apró jelét sem mutatta. A hangja talán a legjobb volt a fellépők közül, a koreográfia is remekül sikerült, de valahogy ez a kettő nem nagyon passzolt egymáshoz. Mikor becsuktam a szemem tökéletes előadásnak lehettem a fültanúja, de mikor kinyitottam, a látvány, a miniszoknya, a hosszú lábak és Melinda mozgása teljesen ellentétben állt azzal amit hallottam. A zsűri is hasonló értékelést mondott, de mérsékelte ezt a hibát az, hogy egy férfihangra írodott dalt énekelt.

Oláh Gergő - Néptáncol 7 éve, édesapjával közösen szoktak énekelgetni esküvőkön és egyéb rendezvényeken. Egy rappesített Stevie Wonder számot adott elő, nekem tetszett így átdolgozva is. Eleinte bizonytalan volt, de a szám közepe felé egyre kezdett felbátorodni és a szám végére már egész jó kis show-t csinált. Egy aranyos, naiv kisfiú benyomását keltette leginkább, akinek akár a Parlamentet is el lehetne adni, persze lehet, hogy ezt csak én érzem így. A zsűri "őserőt" vélt felfedezni benne és értékelték, hogy nem játssza meg magát a színpadon. A hibáit elnézzük neki, mentségére szolgáljon hogy sohasem tanult énekelni.

Zentai Márk - A legfiatalabb versenyző az elődöntőben, mindössze 16 éves és ebből 15 -öt töltött Németországban. Már a bemutatkozó film pozitív irányba terelte gondolataimat, mely üde színfoltként hatott az egyre összeolvadó kisfilmek masszájában. Végre több humor is került bele. Korához képest hangja sokkal érettebb, csak rutinja nem volt még, de hát ez teljességgel érthető. Bakács Tibor úgy fogalmazta meg, hogyha még rutinja is lenne, akkor már kiégett profinak kéne hívniuk.

Kékesi Erika - Ez az előadás volt az egyik leggyengébb. Jó pontnak kellett volna számítania, hogy saját dalt énekel, de elég balul sült el. Én a "Minden hullámvölgy partot ér" sor értelmezésénél feladtam a szöveg megértésére irányuló erőfeszítéseket és a tiszteletbeli zsűri sem talált kiutat a szórengetegből. Ezt meg is jegyezték mint negatívum. "Buta közhelyeket puffogtatsz, mételyezed az emberiséget" - kritizálta Soma. Csak Péli Barna nem figyelt a szövegre. (Ezért) ő meg is dicsérte az produkciót. Szegény Erika azzal védekezett, hogy ismerni kell a dal hátterét, engem ez kicsit a selejtezőben szereplő "Ismeri a dalt!?!?" -ra emlékeztetett.

Kassai Tímea - Több zenekarban vokálozott, de szeretne szólista lenni. Éneklés szempontjából nem történt áttörés az ő esetében sem, sőt úgy látszik az előző lány képzavara átragadt Novák Péterre is, aki a "mágnes voltál de nem elég forró" furcsa kifejezést mondta kritikaként. Tímeával az volt a legrosszabb, hogy ijesztő benyomást keltett és nyilván nem a vonásaira gondolok, hanem a stylist és a fodrász munkájára. Sokáig tűnődtünk, hogy kire is hasonlít, míg végül Drakulá(né)nál állapodtunk meg.

Hoffmann Mónika - Malmöi (Svédország) tanulmányait megszakítva utazott Magyarországra, hogy részt vegyen a Megasztárban. Úgy látszik nem is hiába, hiszen ő lett az egyik döntős. Imád helyes férfiakkal táncolni latin zenére, de mivel sajnos erre nem volt lehetősége a színpadon kénytelen volt beérni egy egyszerű továbbjutással. Én kicsit túlértékeltnek éreztem produkcióját, a zsűri férfitagjai bókokkal árasztották el vörös hajzuhatagát, akcentusa szexuális jelentőségét latolgatták, így hangja kicsit a háttérbe szorult. Soma tartotta a frontot, próbált "objektíven" értékelni.

Polgár Odett - A Megasztárban először - egy fotelben ülve adta elő Norah Jones számát, intim légkört hozott a stúdióba, a férfiak igazán nem panaszkodhattak. Hiteles arcával és őszinteségével tudtán kívül, tízezrek szívét hódíthatta meg. Novák Péter ilyen embereket keres a Megasztárba és abban mindenki egyetértett, hogy egyedi, különleges hanggal lett megáldva a gimnazista lány. Ezen okoknál fogva, ő lett vigaszágas versenyző.

Varga Ferenc - Ébresztő! - akár ezt is kiabálhatta volna két percig, mert előadása frissítő zuhanyként érte azokat, akik már épp elbóbiskoltak volna a "Don't know why" -on. Mozgása kicsit furcsa volt nekem, bár eleinte azt hittem, ez is a koreográfia része. Utóbb, mint kiderült Bakács Tibor humoros véleményéből - "olyan vagy mint öregedő Travolta" - nem volt az. Nem kímélte a többi zsűritag sem. Presser Gábor és Soma szimpátiáját pont a komikusnak mondható mozgással nyerte el. Ezen kívül a zsűri hibátlannak találta előadását, ezért is lett ő a másik döntős.

Bonyár Judit - Rá mondhatjuk igazán, hogy maradandót alkotott, mert egy olyan egyedi és kellemes előadással állt elő, amelynek nem sűrűn lehetünk hallgatói, főleg nem egy Megasztár kaliberű műsorban. Akik korábban hallották a selejtezőben játszani, azok számára már az adás kezdetekor világos volt, hogy különdíjat fog kapni. A stílust amit kitalált, nyugodt szívvel hívhatjuk világzenének, ugyanis a világ bármely pontján megállná a helyét és kevesen lennének akik nemtetszésüket fejeznék ki. Teljesen egységes és különleges produkciót adott elő, a magyar közönségnek, még fel kell nőnie ehhez a stílushoz -mondta Péli Barnabás.

Oravecz Kristóf - Rockzenekara van, több mint ötven dalt szerzett már. Természetesen mozgott a színpadon, látszott rajta az önbizalom, melynek egy kis dózisát a bemutatkozó filmen keresztül megkaptunk. Ahogy várni lehetett, bombaként robbant a színpadra ugrált, mászkált energikus volt és előadása végén szolidan próbálta kifejezni nyelvmozgásával szándékait Somának aki válaszából ítélve mindenre nyitott lett volna.

Bonyár Judit - különdíjas versenyző
Polgár Odett - vigaszágas versenyző
Hoffmann Mónika, Varga Ferenc - döntőbe jutottak

Gizella Péter

[2005.12.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még