2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megasztár 2. elődöntő: nehéz döntések, ismét
Újabb két továbbjutó a Megasztárban? - ma este a TV2-n kiderül
Értékeltük a megaprodukciókat - már hatan a Megasztár döntőben - KÉPEKKEL
Online Megasztár videók rendelésre
A Megasztár különdíj célja
Ideges versenyzők a Megasztár 3 vigaszágán

Megasztár negyedik elődöntő - a legfurcsább és a legkülönlegesebb

Az előző adásokhoz képest joggal mondhatjuk, hogy ez volt egyben a legfurcsább és a legkülönlegesebb elődöntő. Az első négy versenyző után már-már megfogalmazódott bennem valami olyasmi, hogy: "úgylátszik az elődöntők számának növekedésével csökken a színvonal", de ezt gyorsan el is vetettem amint meghallottam a többi előadót.

 
A versenyzők névsora és az előadott dalok címe
1. Tóth Gabriella - Alanis Morissette: You Oughta Know
2. Szilárd Richárd - Ruben Studdard: Flying Without Wings
3. Kékesi Dóra - Lara Fabian: I Will Love Again
4. Kertész Pálma - Alicia Keys: If I Ain’t Got You
5. Erdélyi Viktor - Charlie: Kávéház
6. Baktai Anikó - Jocelyn Brown: Somebody Else’s Guy
7. Varga István - Bill Withers: Ain’t No Sunshine
8. Bíró Nóra - Saját dal: Egyedül állok a fényben
9. Budai Laura - Máté Péter: Majdnem szerelem
10. Walkó Csaba - Jamiroquai: Too Young To Die

Tóth Gabriella - 23 éves pultoslány, akit tizenöt éves korában kirúgtak a zenesuliból. Elsőknek a legnehezebb - mondhatjuk, de ez nem mentség arra, hogy úgy éreztem én most könnyedén felállok és kimegyek pattogatott kukoricát csinálni. Nem arról van szó, hogy gyenge lett volna az előadás, de elvárható lett volna, hogy az első produkció úgy odaszegezzen a tv elé, hogy műsor végéig fel se tudjak állni. Ez nem történt meg, pedig Gabriella egyéniségéhez illő dallal állt elő, csak az volt a baj, hogy erőtlen hangja és a szám ritka hangszerelése nem passzolt egymáshoz. A zsűri tapintatosan bírálta, sőt szolidan dicsérte is, de ők is érezték, hogy ennél többet kell mutatni a továbbjutáshoz.

Szilárd Richárdról(18) - azt írták, hogy négy éven át készült a szerdai fellépésre. Ha ez így van, feltétlenül meg kell vele ismerkednem és elkérni a jövő heti lottószámokat, ugyanis akkor egy jós lakozik a fiatal zenészben. Ő volt a legfélénkebb, akit eddig a Megasztárban láthattunk, de ez nem is lett volna baj, ha nem látszott volna meg előadásában és énekhangjában. Legjobban a "nicht besonderes" - "semmi különös" kifejezés illene produkciójára. A zsűri is többet várt volna tőle, tehát biztos volt, hogy ő sem jut tovább,

Kékesi Dóra - esetében teljesen egyetértettem a zsűrivel (talán először). A bemutatkozó kisfilmjében egy igazi, laza egyéniséget ismerhettünk meg, aki zebrán bohóckodik és a szegedi főtér közepén teli torokból énekel. Jó bemutatkozása ellenére, teljesen elrejtette felcsillantott értékeit, főleg egyediségét. Tiszta és kimunkált hangja sem volt elég - a zsűri véleménye egyhangú volt - , mindenki érezte, hogy ő sem növeli a továbbjutók számát.

Az ötletes nevű Kertész Pálma, aki kilenc éve tanul komolyzenét, sem frissítette fel valami különleges produkcióval a mezőnyt, pedig már nagy igény lett volna rá. Előadásmódja félénk, de remek volt. Remegő hangja és dekoratív külseje valamelyest ellensúlyozta egymást a férfi zsűritagok körében, de sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy elsimítsa azokat az intonációs hibákat, amiket elkövetett. Főleg Pély Barna értékelte nagyon alul a mezőny legszebb versenyzőjét, talán Galambos Dorina féltékenysége miatt. 

Rémületem, hogy nem is lesz értékes előadás, rögtön abbamaradt mihelyst meghallottam Erdélyi Viktor produkcióját. Két végletet személyesített meg, mert énekhangja az eddigi legjobb volt ebben az adásban, viszont mozgása a legkomikusabb. Egy bárszéken ülve kezdte, ahol azt hittem kezével kalimpálva próbálja meg pótolni lábmozgásának hiányát, de miután felállt, kiderült, hogy nem, mert folytatta a furcsa mutogatást a közönség felé. Ez az egyetlen negatívum, amit el lehet mondani róla. Hangja kellemes hangfekvésű (főleg az előző négy versenyzőhöz képest), igazi bárhangulatot teremtett a stúdióban.

Baktai Anikó - azt állítja magáról, hogy: "haza megy a színpadra". Produkciója után én ezt el is hiszem neki, mert amit művelt a színpadon, ebben a kategóriában teljesen egyedülálló volt. Termete ellenére fürgén ugrándozott, egy számomra nevetséges ruhában, de még ez sem tudta elrontani magát az előadást. Látszott rajta, a közönségen és a zsűrin is, hogy nagyon élvezik és igazából a pop műfajnak ez a lényege. Hangja tökéletes volt, magabiztosan kezelte a mikrofont, látszott, hogy tapasztalt. A zsűri őt választotta egyik döntősnek, amivel szerintem néhány kivétellel mindenki egyetért.

Varga István - 31 éves, budapesti villamosvezető. Mikor először megláttam a műsorban egyből a macskafogóból ismert aranyos, dagi egér ugrott be, ami máris egy szimpatikus vonás volt számomra. Feltűnő a hasonlóság még természetre is, István szerénységével és közvetlenségével egyből megkedveltette magát a zsűrivel, ráadásul fergeteges produkcióval krpráztatott el mindenkit. Én személy szerint ujjongtam, és azt üvöltöztem a mellettem lakók nagy örömére, hogy: "Végre! Végre!", de valószínűleg sokan tették ugyanezt. Nagyon népszerű dalt választott, amit már sok híresség énekelt, ő mégis arról az oldaláról mutatta be amelyről eddig még senki. A zsűri értékelése közben, könnyek szöktek a szemébe, talán ő is érezte, hogy ő lesz a második döntős.

Bíró Nóra - két ilyen színvonalas produkció után elég balszerencsés helyzetbe került. Saját dallal készült és ezt értékelte is a zsűri, de én közhelyesnek éreztem, és nem értem, hogy Presserék ezt miért nem jegyezték meg. Hangjával nem volt különösebb probléma, tisztán énekelt, igaz, hogy többen elkezdék őrülten nyomkodni a "reduce treble" gombot a távirányítón, feltűnően éles hangja miatt, de ez, a stúdióban nem jelentett komolyabb problémát. Szerintem érdemtelenül ő kapta meg a "különdíjas versenyző" címet

Budai Laura - Temesvárról érkezett, sohasem találkozott még ének- vagy zenetanárral. "Olyan, mint Zámbó Jimmy nőben"- fordult felém egyik zenész ismerősöm, minden bántó szándék nélkül. Bizonyára különleges hangjára gondolt, mert Laura feltűnően mély orgánumával hívta fel magára a figyelmet. A bemutatkozó videó alapján izgalmasnak ígérkező előadás nem sikerült olyan egyedire mint amilyenre számított mindenki, talán a rossz dalválasztás, talán csak az izgalom, a lámpaláz miatt. A zsűritagok is ezt észrevételezték és kritizálták az intonációs váltásokat is.

Walkó Csaba - a Brownfield zenekar egyik alapító tagja. Talán nem zárni, hanem kezdeni kellett volna vele a sort, mert elég nagy dózist kaptunk Jamiroquai energikus számából. Presser Gábor a Brownfield zenekar megjelent CD-jére, és az azon található szenzációs számokra hivatkozva, már az elején továbbjutatta volna a fiatal énekest, de a többi zsűritag megakadályozta ebben. Igaz, csak a "vigaszágas versenyző" elismerést kapta meg, de személyiségét és stílusát látva, bátran számíthat a fiatal lányok szavazataira. Véleményem csak annyi, hogyha Pély Barnabás lennék, akkor azt mondanám: "Nekem átjött!".

különdíjas versenyző: Bíró Nóra
vigaszágas versenyző: Walkó Csaba
döntős versenyzők: Baktai Anikó és Varga István

Gizella Péter

[2005.12.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még