2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Kistehén Tánczenekar
Emil Rulez
Twelvetones Records

Aranyeső a hajón

Az Emil.RuleZ! helo.tourist maxija és Hisztis című albuma aranylemez lett, és ugyanezt mondhatjuk el a Kistehén tánczenekar Csintalan című albumáról is.

A két zenekar az aranylemez(eke)t igazán látható örömmel vette át az A38 hajón. Persze a Kistehén csapata meg is köszönte, láthatóan meg voltak illetődve és nagyon örültek a sikernek. Ezzel szöges ellentétben állt Emilék átvétele, hiszen ők már sztárok, és micsoda dolog, hogy őket nem játsszák a rádiók! Megjegyzéseikből kiderült, hogy ők alapvetően lesz**-ják a média jelenlévő képviselőit akik azért vannak itt, hogy róluk tudósítsanak, ők el tudják adni magukat. És ez nekik elég is. Sok sikert.

A sikert mindkét zenekar az országos – vagy erre a címre törekvő – kereskedelmi rádiókban való említést érdemlő szereplés nélkül érte el. A helo.tourist maxi 60(!) héten – ez nem vicc és nem is elírás – keresztül szerepelt a MAHASZ Kislemez TOP 10 listáján, eközben több mint 25 héten keresztül volt dobogós, de ez egy rádiós szerkesztőt sem gerjesztett a dal lejátszására. (Biztos a közönség nem ért hozzá. - vagy a kiadó?)

A Hisztis című albumot, amit olyan remek dalokkal jellemezhetünk, mint a Pattanásos asszisztens, Rabolónő vagy a Zsebeibe zsé, amely a Boldog születésnapot című film betétdala is volt.

Aki felelőtlen hencegésnek véli a fentieket, annak szeretnénk figyelmébe ajánlani, hogy az Emil.RuleZ! zenekar eddig – két hónapnál nem régebben – megjelent valamennyi kiadványa Aranylemez! (Emlékszik valaki arra, mikor ért el maxi utoljára Aranylemez-státuszt Magyarországon? Megmondjuk: 2004 márciusában a Tankcsapda: Szextárgy, előtte ebben az évezredben semmi.)

A 2005. november 3. megjelent zanga!zanga már több, mint ötezer példányban elfogyott, így jó esély van rá, hogy ennek bearanyozódására sem kell sokat várnunk.

A Kistehén tánczenekarral kapcsolatban is a fenti mondatokat lehetne újra leírni, csupán az Emil.RuleZ! helyére az ő nevüket, és a Hisztis helyére a Csintalan címet kell beírni.  A Csintalan sikeréért is sok mindenkinek köszönetet mondhatunk, de a rádiók ezen a „listán” sem szerepelnek.

Rekord számú csengőhang letöltést és hatalmas klubsikert mondhat magáénak a Szájber gyerek, amely videóklipjének a netre kerülése óta – pont egy éve – csak növekszik a rajongótábora. (Részleteket lásd a mellékletben.) Új klipjük, amely a Romano Drommal közösen rögzített Jaj, de szép virágok vannak a réten című dalhoz készült reményeink szerint pont ugyanazt az utat fogja bejárni, mint a Szájber gyerek.

Sir Oesh
(Twelvetones PR alapján)

[2005.12.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még