2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Éneklő Playmate? - Metzker Viktória Náksiéknak dalolt
Pörögj fel! Három dancesláger, amire mindenki beindul - videóval
Kapcsolódó Kiadványok
Funkerman: House for all
Kapcsolatok
Funkerman

Funkerman szerint House mindenkinek...

Első lemeze már egy ideje kapható, illetve a tájékozottabb clubzene rajongók már gondolom be is tesztelték az albumot, de szerénytelen személyem még csak most érte utol magát. De ugye sosem késő egy ilyen kiemelkedő produktumról kritikát írni, hiszen Funkerman az a személy, akitől mindig kap valami újat, valami egyedit a kedves hallgató.
 

A 15 számos nagylemezen olyan előadókat hallhatunk Funkerman mellett, mint a Shermanology, Jay Colin, Ida Corr, vagy akár említhetném még a Left nevű formációt is.

Számomra már-már félelmetes, ahogy ez az ember ötvözi a különböző stíluselemeket a house műfajjal (igen, az album a house műfajra épül).

Vegyük például Mitch Crown-t, aki mint tudjuk, inkább a pop közegben alkot, és nehezen tudjuk őt elképzelni egy keményebb ütemekkel felvértezett house alapon. Viszont Funkerman ezt is megoldotta, ügyesen játszott a lágyabb dallamvilággal, a keményebb basszusokkal, dobokkal, az eredmény pedig kiváló.

Szintén egy nem mindennapi zene a „Speed up once more” című alkotás sem, ami tényleg a house határait feszegeti erősen. A track-ben a rock-osabb ütemek, dallamok dominálnak inkább, de még is hallható rajta, hogy ez bizony Funkerman muzsika. A gitár és az ének kiváló összhangban vannak egymással, egyik kedvencem a lemezről, főleg az egyedisége miatt.

A „Remember” is új hangszerelést tudhat magáénak, ami részben kényeztette füleim, de az eredeti(2008-as) nekem jobban bejött, de a felújított verzióval sincs bajom, melyben maradt I Fan vokálja. A hangszerelés nem tér el a régebbi variánstól, de még is kapott valami pluszt és ugye két év, az csak két év, el fért némi portalanítás…

Említést érdemelnek még a Jay Colin-nal közös szerzemények, melyekből három is fellelhető az albumon(A place they call the heart, Blaze it up, Jump around sound). A Blaze it up egy igazi talp alá való szerzemény, a másik kettő pedig kicsit lassabb alkotás.

A Shermanology-al közösen készített szerzeményekről úgy gondolom bővebben nem szükséges írnom, hisz minden a house stílust és Funkerman-t hallgató ember ismeri már véleményem szerint az „Automatic” című zeneszámot, ami ténylegesen közönség kedvenc és magáért beszél szerintem.

Az anyag a Flamingo Records gondozásában jelent meg és aki teheti, illetve kedvet kapott, bátran szerezze be, nem fog csalódni.

JÖN A FUNKERMAN HÉTVÉGE! JÖN AZ EXKLUZÍV INTERJÚNK A HOLLAND VILÁGSZTÁRRAL! Csatlakozz! http://www.facebook.com/pages/Szeretem-Funkermant/176642919050306

– Pásztor Tibor / WolfiMusic –
 

[2011.03.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még