2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
... és a Szörnyeteg
A Szépség
MÁZS - Te vagy a végzetem...
Menyasszonytánc - képek az első klezmer-musical próbáiról
Képgalériák
... és még képek ...
Ágota
Ezerarcú Ágota
Kapcsolódó Kiadványok
Budapesti Operettszínház: Mindhalálig Muiscal
Kapcsolatok
Siménfalvy Ágota
Budapesti Operettszínház

Ezerarcú Ágó

Interjú Siménfalvy Ágotával

Megannyi sikeres szerep és főszerep után, ismét egy új darabban látható Siménfalvy Ágota, aki a főszereplője lesz a március 17-én bemutatásra kerülő klezmer - musicalnek. Ő lesz a Menyasszonytánc Rózsija.  Szerepeiről és rendkívül mozgalmas életéről kérdeztem.

- Az életed jelentős részét az Operettszínházban töltöd. Mikor kerültél a társulatba?
- Ez az ötödik évad melyet az Operettszínházban töltök. Négy és fél éve végeztem a Színház és Filmművészeti Főiskola operett -musical szakán. Kerényi Miklós Gábor Igazgató Úr ekkor hívott a színházhoz. Azóta együtt dolgozunk és szerződésben vagyok a mai napig is. Nagy találkozás volt ez a Direktor úrral. Nagyon örültem a lehetőségnek, friss diplomával sokan keresgéltünk és egy zenés osztályból a lehető legjobb dolog, ami történhetett velem, hogy az Operettben kaptam felkérést.
Azóta nagyon sok szép szerepet játszhattam el. Van a színházban egy fiatal mag, akikkel 4-5 éve elindult egyfajta musical vonal. Mostanra kezdünk összekovácsolódni. A Rómeó és Júlia műsorra tűzése óta van egy olyan ereje a gárdának, amelyre lehet már építeni. Már kezdünk igazi társulattá válni, túl vagyunk a kezdeti csetlés – botlás folyamatán.

- Milyen darabokban láthatunk és látthattunk, mely rendezőkkel dolgoztál ez idő alatt?
- Jelen pillanatban több repertoáron lévő darabban játszom, a Szépségben egy kis epizód szerepem van, a komód, a Mozart! – ban Constancét játszom. Rengeteg fantasztikus rendezővel dolgoztam. Egyszer operettben – a Bál a Savoyban című darabban, Eszenyi Enikő rendezésében - de inkább musicalekben léptem színpadra. A hangfajom miatt is inkább musicalekben énekelek, alt vagyok, mélyen énekelek. Nagy fájdalmam, hogy a Muzsika hangja című darabot, a Sweet Charity-t, a Cabaret –t és a Bál a Savoyban- t előadásait levették a műsorról. De dolgoztam Alföldi Róberttel, Bagó Bertalannal, prózát is játszhattam Almássy Éva rendezésében a Dühöngő Ifjúság - ban a Thália Színházban.

- Március 17-én egy ősbemutatóval készül a Színház, főszerepet kaptál a darabban.
- Igen, ez a leginkább fontos most az életemben - és nagy megtiszteltetetésnek érzem. Egy világpremier, melyet március 17-én mutatunk be a Tavaszi Fesztivál keretében, ez a Menyasszonytánc. Hála Istennek főszerepet kaptam benne, Rózsi vagyok.  Fantasztikus zenére játszunk, a Budapest Klezmer Band fog minket kísérni, melynek Jávori Ferenc a zeneszerzője.
Ez ősbemutató. Olyan klezmer dalokkal van tűzdelve, melyeket még nem énekeltem, melyeknek még keresem a stílusát. Egy fiatal rendezővel dolgozunk, Béres Attilával. Sokszereplős darab, vendégként is sokan érkeznek, többek között Mikó István, Molnár Piroska. A mindennapjaimat az tölti ki, hogy tanulom a dalokat, a szöveget, táncpróbára járok. Nagyon intenzív szerepet kaptam, testet – lelket megmozgat, gyakorlatilag az egész cselekmény körülöttem forog. A színház életében is egy nagy állomás lesz. A Menyasszonytáncban Mészáros Árpád Zsolt a partnerem. Vele a Mozart!-ban már sokat játszottunk együtt és nagyon szeretem őt.

- Nem csak a Színházban hallhatunk Téged, az Operett egyik Angyala vagy és a tavaly megjelent lemezen is énekelsz.
- Fontos állomása az életemnek a tavaly megjelent Mindhalálig Musical cd, melyre nagyon büszkék vagyunk. Nekem ez az első lemezem, amely a színházon belül kiadatásra került. A lemez a rajongókhoz is szól, kedvenc dalaink kerültek rá és ez a 4 fiú – 3 lány összeállítás elég széles körben népszerű. Látható megnyilvánulása van, hogy szeretik ezt a műfajt és szükség van rá.
Az Operett Angyalainak is volt egy próbálkozása, de sajnos nem sikerült lemezt kiadnunk. Három kolléganőmmel – Janza Katával, Kékkovács Marával és Szinetár Dórával – összeálltunk egy pop formációba egy televíziós műsor kapcsán. Akkora sikere lett, annyira megszerettük, hogy azóta is együtt vagyunk. Nem nyergeltünk át a popműfajba, de egy –egy szereplés alkalmával gyakran énekeljük együtt a dalainkat. A repertoárunk azokból a dalokból áll, melyekkel a versenyen indultunk. A szerepeink kapcsán némely dalt feldolgoztuk négyszólamba, vagy kétszólamba, ezzel egészül ki a műsorunk.

- A televízióból is visszamosolyogsz ránk, szabadidődben doktor nénit játszol. Hogy bírod energiával?
- Életem egy másik fontos állomása a televízió, másfél éve játszom a Jóban –rosszban című sorozatban. A sorozat egy kórházban játszódik, én Irén vagyok, az aneszteziológus. Nagy kihívás volt a tv csatornának és nekünk is, akik szerepelünk benne, mivel nem nagyon volt példa még naponta megjelenő sorozatra. A sors úgy hozta, hogy kiválasztottak a meghallgatáson, „lecsaptak” rám, pont egy ilyen karakterre volt szükségük. Azóta sem bántam meg, hogy elmentem, sőt, nagyon megszerettem. Régen szerettem volna a televíziózásról kicsit többet tudni, kicsit kipróbálni magam ebben az egészen más világban is. Ez idő alatt sokat tanultam, szeretem a kollégáimat, akikkel lehetséges, hogy a zenés műfajban nem találkoztunk volna össze. Nagyon sok időd vesz igénybe, a mai napig hálás vagyok az Operettszínháznak, hogy ennyire odafigyel rám. Igyekszem minden felkérésnek eleget tenni, szívesen fellépek, ha az időm engedi különféle musical esteken, szilveszterkor énekeltem a Kossuth téren a Parlament előtt. Sok energiát elvesz tőlem, de ugyanakkor fel is tölt, mert nagyon szeretem.

- Kezdeményezés indult egy Színész cd Sorozat kiadására, melyben Te is részt veszel. Beszélnél a terveitekről?
- A színházon belül négyen összeálltunk egy kis csapattá, Földes Tamás, Szabó P. Szilveszter, Németh Attila és én. Szélmalom Sorozat címmel egy négy részből álló színész-sorozatot jelentetünk meg, melyeket évszakokra osztottunk. Dzsoni a Tél, az ő lemezkéje már megjelent, én vagyok a Tavasz. Remélem, hogy sikerül a Menyasszonytánccal egy időben elkészülni a cd-vel. Attila a Nyár, Szilveszter az Ősz. Kicsit más lesz, mint amit megszoktak tőlünk. Vágyaink, álmaink vannak benne. Egymásnak írunk szöveget, dalokat. A fiúk már leraktak az asztalra öt olyan dalt, amit kifejezetten rám írtak. Rájöttünk, hogy van közös mondanivalónk, tudjuk inspirálni egymást. Örülnék, ha egy önálló produkcióban megmutatkozhatnék, műfaját tekintve sem a musicalre korlátozódik. Többek között az is célunk, hogy ne szerepeinkből legyen ez egy válogatás, hanem az egymásnak írt dalokból vagy kedvenceinkből álljon. Szeretem Katona Klárit, Sade-t, most próbálnak a fiúk hasonló stílusú dalokat írni. De olyat szeretnék, ami leginkább én vagyok.
Az egész sorozat azért jött létre, hogy magát az Embert lássák, ha kíváncsiak ránk, ne csak egy szerep mögé bújt színészt. Más lesz, mint amit várnak, de nagyon őszinte lesz és letisztult...

szilviac

[2006.03.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még